USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Металург» – «Волинь» у Донецьку: розвідка ВН

28 Березня 2014 18:46
29 березня «Волинь» у рамках 23 туру чемпіонату України зіграє у Донецьку проти місцевого «Металурга». Поєдинок відбудеться о 14 годині.

«Металург» спробує зробити крок, аби наздогнати одеситів та харків’ян

Донеччани намагаються скористатися невдачами ослаблених «Чорноморця» і «Металіста» та потрапити до єврокубків. У разі перемоги «Металург» все одно конкурентів не наздожене, однак буде зовсім поруч із єврокубковою мрією. Якщо ж «металурги» примудряться програти, то ризикують опинитися позаду «Ворскли». У випадку перемоги гостей, «Волинь» зрівняється з майбутнім суперником за кількістю очок – в обох команд буде по 27 залікових балів.

Останню гру команда Сергія Ташуєва проводила у сусідньому Луганську. На диво, гості не помітили місцеву «Зорю» – перемога 4:0. Але варто зазначити, що уже на двадцятій хвилині червону картку отримав «чорно-білий» захисник Грицай.

На переможний матч «Металург» вийшов таким складом: Бандура, Морозюк, Чечер (к), Прийма, Польовий, Макрідіс, Пляцикас, Казарян, Нельсон, Болбат, Мораєс. На заміну виходили: Мутарі, О’Ді, Каретник.

Дві перемоги на виїзді

Найперший поєдинок суперники зіграли 26 жовтня 2002 року. Статистика матчів у Донецьку, на жаль, склалася не на нашу користь – маємо дві перемоги та п’ять поразок. З нині граючих донеччан найнебезпечнішим для «хрестоносців» є досвідчений В’ячеслав Чечер – чотири голи у ворота «Волині». По голу проводили Жуніор і Геворг Казарян.

Минулого року волиняни спочатку приймали «металургів» вдома (11 тур), а згодом завітали до Донецька (27 тур). В домашніх стінах підопічні Анатолія Дем’яненка зіграли внічию – 1:1. За десять хвилин до кінця основного часу арбітр придумав пенальті у ворота господарів – Мораєс з «точки» був влучним. Однак наприкінці поєдинку Душан Савич встановив остаточний рахунок. Після матчу наставник «Волині» промовив: «Що я сказав судді? Сказав, що вся Україна бачила, що пенальті не було».

Наприкінці першості команда поїхала до Донецька вже без Дем’яненка. Кінець чемпіонату «Волинь» проводила під керівництвом Анатолія Пісковця. Нагадаємо, що «МД» тоді боровся за вихід до єврокубків, а лучани намагалися зберегти прописку в еліті вітчизняного футболу. Господарі, дякуючи влучності Чечера та Воловика, зуміли здобути три бали – 0:2. Проте при «сухому» рахунку гри головний арбітр Юрій Вакс вирішив повернути борг гостям, тобто подарувати для них пенальті, яке було несправедливо призначене його колегою в Луцьку. На дванадцятій хвилині один із найскандальніших українських рефері угледів, ніби воротар Паньків зачепив ногу Ярослава Кінаша. Сергій Пилипчук пробив вище воріт. Після фінального свистка виконувач обов’язків головного тренера лучан розкритикував власних оборонців Шикова і Приндету, мовляв ті не встежили за обома авторами голів.

У першому колі сезону 2013-14 лучани, завдяки голу Козьбана на останніх хвилинах матчу, мінімально здолали донеччан. Цікаво, що гольовий пас на нападника віддав… воротар Неділько, який вибивав м’яча подалі від своїх володінь.

На переможний поєдинок Віталій Кварцяний виставив такий стартовий склад: Неділько, Сімінін, Шиков, Масло, Леандро, Кінаш, Скоба, Задерецький, Бабатунде, Рамон, Шумахер. На заміні залишилися: Кичак, Парцванія, Приндета, Козьбан, Бікфалві, Нємчанінов, Матуку.

Нагадаємо, що декого із цих гравців уже немає в Луцьку (Леандро, Матуку, Шумахер).

Найрезультативніший – захисник Чечер. Найнебезпечніші – Болбат і Мораєс

Нападник «Металурга» Жуніор Мораєс з дванадцятьма голами посідає друге місце в списку бомбардирів! Проте «десятка» донеччан має всі шанси, аби очолити гонку. Лідер Марко Девіч (15 м’ячів) змінив чемпіонат. У спину бразильцю дихає Мбокані (11 влучних пострілів). Але оскільки нині хорошу форму набрав Браун Ідейє, не виключено, що Олег Блохін посадить конголезця на «банку».

Не менш небезпечним є молодий Сергій Болбат – один з найперспективніших футболістів українського чемпіонату. Двічі донеччани забивали «Зорі» саме після подач від Болбата.

Схід і Захід розсудить черкащанин

Матч обслуговуватимуть такі арбітри:Арбітр – Ю. Фощій (Черкаси); Асистенти арбітра – Д. Шудрік (Сімферополь), В. Сухін (Одеса); Додаткові асистенти арбітра – А. Абдула (Харків), В. Міланич (Миколаїв); Четвертий арбітр – А. Литвин (Київ).

Козьбан чи Селін?

Тепер про кадрові втрати суперників. Розпочнемо з господарів поля. Через дискваліфікацію поєдинок пропускає гравець національної збірної України Микола Морозюк.

Щодо лучан, то відомо, що не поїхав на схід нашої держави центральний оборонець Ванче Шиков. Причина – травма. Сергій Сімінін хоч і розпочав тренуватися, достеменно незрозуміло чи ризикне тренерський штаб лучан здоров’ям лідера команди. Швидше за все, глядачі знову побачать на правому фланзі захисту Тимура Парцванію. Не до кінця оговтався від пошкодження герой Львову Козьбан. Однак жевріє надія, що Дмитро таки вийде на поле у майбутньому протистоянні. Якщо ні – його місце на вістрі атаки займе Селін.

Після матчу з «Ворсклою» Володимир Дикий наголосив, що донеччани люблять тримати шкіряного внизу. Тому і «хрестоносці» останні тренування будуть проводити так, аби правильно нейтралізувати атаки хлопців Ташуєва. Звісно, що за короткий термін стиль гри не зміниш. Швидше за все, при нагоді, високі оборонці та гравці опорної зони «Волині» закидатимуть сферу вперед, сподіваючись, що масивний Селін або прудкий Козьбан зуміють правильно зачепитися за м’яч. Додаватимуть головного болю господарям і швидкі фланги «хрестоносців»: Мемешев та Рамон. Чому не Бабатунде? Нігерієць зовсім випав у грі з полтавчанами. Ризикнемо спрогнозувати, що Мішеля замінить саме Рамон.

Орієнтовний склад на гру: Кичак – Шиш, Шершун, Масло, Парцванія (Сімінін) – Скоба, Бікфалві – Матей, Мемешев, Рамон – Селін (Козьбан).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus