USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Ми працюємо з сильними», – Ігор Гоцул про легку атлетику Волині

21 Листопада 2015 14:49
Волинь отримала неймовірний шанс для розвитку. І область загалом, і Луцьк зокрема, сьогодні не декларує європейський поступ, а втілює його. Так відзначили спортивні перспективи краю під час конференція Федерації легкої атлетики України.

Нагадаємо, у Луцьку 20-21 листопада відбуваються засідання виконкому та конференція Федерації легкої атлетики України. До Луцька приїхали, крім членів виконкому ФЛАУ, президенти усіх обласних легкоатлетичних федерацій, а також відомі у минулому спортсмени. Також на Волинь вперше прибув віце-президент Європейської Атлетики Карел Пільний, який оцінив оновлений стадіон «Авангард».
Власне, донедавна, каже президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк, великі чемпіонати оминали Волинь. Та вже цьогоріч Волинь стала флагманом розвитку легкої атлетики області. Це сталося завдяки підтримці і розумінню потреби у розвитку «королеви спорту» у Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Нагадаємо, цього року центральний стадіон міста «Авангард» був реконструйований відповідно до міжнародних норм і претендує на Міжнародний сертифікат 2 класу. Водночас в Луцьку, згідно з вимогами класифікації, в якості тренувальної бази діє оновлений стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Зауважимо, підтримка спорту на Волині і в Луцьку зокрема – один з напрямків роботи Фонду, який реалізується в рамках постійно діючої програми.

«Луцьку – спорт високих досягнень». Так, у Луцьку вже облаштували футбольні міні-поля у міських школах, і до 2017 року такі поля матимуть усі школи, спорудили спортивні майданчики «StreetWorkout» у дворах, реконструювали стадіон «Авангард», який вже готовий приймати легкоатлетичні змагання світового рівня. Поруч будується сучасний спортивний комплекс фітнес-клуб мережі «Sport Life». Крім того, найталановитіші юні футболісти Волині отримуватимуть стипендії від Фонду, що задекларовано Меморандумом, підписаним головою правління Фонду Олександром Товстенюком та директором ДЮФШ ФК «Волинь» Андрієм Коротаєвим.

Зі слів першого заступника Міністра молоді та спорту України, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, найголовніше у спортивному розвитку Волині – популяризація спорту і здорового способу життя таким чином серед волинян.
«Волинь отримала неймовірний шанс для розвитку. І тішить те, що наші колеги тут користуються цим шансом повною мірою. Як наслідок, діти приходять в секції, дорослі приходять на стадіон і починають міркувати такими категоріями, як здоровий спосіб життя. І це найважливіше. Нові стадіони, спортивні об’єкти є запорукою того, як буде розвиватися регіон і місто. Сьогодні модно говорити про європейський вибір, але, здебільшого, це звучить декларативно. Але оце і є той рух в Європу, справжні речі, які до Європи наближають. Я сповнений подяки Федерації які живуть цим, і Фонду, завдяки яким такі можливості утворилися. Важко переоцінити значення цих подій», – каже він.

Зрештою, додає президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк, на Волині всіляко намагаються популяризувати цей вид спорту серед молоді. Так, приміром, у Луцьку проводилися змагання за звання «Найшвидшої школи міста». У районах також реконструюються стадіони і облаштовуються бігові доріжки.
Так, з його слів, обласна Федерація уже веде перемовини з такими містами як Брест (Білорусь), Замость, Люблін (Польща), щоб підписати двосторонні угоди.

«Ми вже говорили з представниками Львівщини, Рівненщини, що можна у нас проводити одноденні змагання, матчеві зустрічі, з командами із сусідніх країн і наших областей. Ми готові приймати навчальні збори як від областей, так і збори національної збірної, готові приймати Чемпіонат України», – каже він.

А Ігор Гоцул додав: такі ініціативи заслуговують на підтримку.

«Якби ми виходили з тих тверджень, що ми тільки тоді прийдемо, коли хтось ідеально готовий, то легка атлетика зупинилася б у своєму розвитку. Наш принцип роботи – ми працюємо з сильними, ми намагаємося підтримати хорошу ініціативу. І бачачи бажання, ентузіазм, професіоналізм, які наші колеги тут демонструють під час проведення змагань – ми відгукуємося. Тому ми зараз тут, сюди приїхали колеги з інших областей і вони бачать, як тут люди змогли організувати роботу, яке це європейське місто», – пояснює посадовець.

Окрім того, він додав: чимало Федерацій цікавляться, чому саме Луцьк обрали місцем проведення Чемпіонату України в 2016 році.
«Це приклад того, як люди захотіли і стали лідерами. І ми такі ініціативу підтримуватимемо. Тому не пишіть мені листів, що комусь незручно в Луцьк їхати на Чемпіонат. Чемпіонат України наступного року буде в Луцьку. Якщо комусь незручно – реалізовуйте такі проекти вдома і будемо їздити до вас також», – звернувся Ігор Гоцул до учасників конференції.

Зрештою, зауважив виконавчий директор Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Орест Маховський, багато хто сприймає Волинь як периферійну область. Але Фонд, спільно з однодумцями, щороку робить кроки, щоб змінити таке ставлення до Луцька і Волині. Під час конференції він привітав вітання від засновника Фонду Ігоря Палиці та голови правління Фонду Олександра Товстенюка. Він розповів про головні напрямки роботи Фонду. І зауважив: центральною програмою стала програм «Луцьку - спорт високих досягнень», в рамках якої триває підтримка спортсменів олімпійського резерву, федерацій та спортклубів, підтримка легкої атлетики. Так, за поточних 11 місяців Фонд інвестував у спорт близько 30 мільйонів гривень, більша половина цих коштів витрачені на розвиток легкої атлетики.
«Мотивація такої нашої роботи – проста: засновник Фонду Ігор Палиця і команда Фонду переконана, що здоровий спосіб життя, фізична культура та спорт є основою здорової нації. Ми дуже хочемо вивести нашу молодь, дітей із задвірок, від згубних звичок: паління, алкоголю, наркоманії, інтернету. І ми розуміємо, що проблема, яка заважає це реалізувати - недостатня спортивна інфраструктура, а точніше, за станом на 2013 рік - її відсутність», – пояснив він.

Орест Маховський також розповів, що нині Фонд проходить стадію ребредингу і намагатиметься поширювати свою дію не лише на Луцьк, а й на райони.

Учасники конференції цікавилися, чи є підтримка таких ініціатив з боку місцевої влади. На що Орест Маховський зауважив: попри всі діалоги і пропозиції долучитися до підтримки спорту на місцевому рівні (на відміну від вищого), ці пропозиції не знаходять розуміння.

«Але ми не чекаємо, поки вони звернуть на це увагу, і працюємо вже і зараз», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus