USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Street Workout» по-луцьки: у місті вже облаштовують перші майданчики

18 Серпня 2015 16:25
Один із 26 запланованих майданчиків для занять вуличним спортом відкрили у дворі будинків на вулиці Рівненській 81, 83, 83а, 85, 85а та 87. Турніками, брусами та іншим устаткуванням зможуть користуватись лучани, котрі виявили ініціативу облаштувати майданчик у себе у дворі.

Нагадаємо, перший такий показовий майданчик Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» відкрив у Всесвітній день здоров’я, 7 квітня, на березі річки Стир, у центральному парку імені Лесі Українки. Тоді голова правління Фонду Олександр Товстенюк оголосив конкурс на облаштування ще 26 таких майданчиків. Так, було подано більш як 40 звернень від ініціативних груп, згідно з умовами конкурсу відібрали 26 прибудинкових територій на облаштування місць для занять спортом. Варто зауважити, що загальна вартість об’єктів становить близько півтора мільйони гривень. І вже до середини жовтня для лучан відкриють усі майданчики .

Як розповів голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк, ініціатива побудувати такі майданчикіи належить засновнику Фонду, Ігорю Палиці.

«Ідея встановити такі спортмайданчики належить Ігорю Палиці, який і сам щодня знаходить час для фізичних навантажень. Майданчик орієнтований на молодь, підлітків та дорослих. Меншим діткам варто тренуватися із батьками. Нам приємно, що ініціатива Ігоря Петровича знайшла свій відгук серед лучан, для яких і працює Фонд», – зазначає голова правління Фонду Олександр Товстенюк.


Він зауважив, що облаштування спортмайданчиків для занять ворк-аутом – далеко не єдина інвестиція у розвиток спортивної інфраструктури міста. Адже завдяки Фонду триває масштабна реконструкція стадіону «Авангард», встановлюють міні-футбольні поля у школах. Фонд підтримує спортивні клуби, дитячі секції, а також індивідуально талановитих спортсменів.

Загалом, для того, аби отримати сучасний спортивний майданчик у себе в дворі, потрібно було небагато – зібрати 50 підписів сусідів та отримати дозвіл з ЖЕКу. Місцевий житель Олександр Білошевич, який став одним з ініціаторів відкриття майданчику у цьому дворі, зазначив, що особливого клопоту в організації не було.
«На початку здавалось, що ніби це нікому й не потрібно. Але багато людей «підтягнулися», коли вже почали щось робити. Ще перед відкриттям ми самі прибрали територію», - розповідає чоловік та зауважує, що за спільним дітищем будуть стежити та доглядати.

Його син, 11-ирічний Дмитро каже, що раніше для того, аби попідтягуватись чи позайматись на брусах, доводилось ходити до парку. Тому він радіє з того, що у своєму дворі відтепер мають власний майданчик. Дмитро впевнений, що займатись спортом та тримати себе у формі повинен кожен чоловік: «Щоб не пити, не курити. Щоб мати змогу захистити сім’ю, а ще - щоб подобатись дівчатам».
Сам же Олександр Білошевич каже, що намагається тримати себе у формі, хоча потренуватися вдається не так часто, як хотілося б. Але відтепер, коли просто під вікнами облаштували новий спортивний майданчик, обіцяє, що приділятиме спорту більше часу.

Аби продемонструвати місцевим жителям, що таке «Street Workout» по-луцьки, на відкриття завітали хлопці, які займаються цим видом спортом день-у-день. Дітлахи не могли відвести погляду від тих трюків, вправ та викрутасів, які демонстрували спортсмени. Багато хто з них тут же цікавився, як і самому навчитись мистецтву.

«Ми дуже щасливі, що у нашому дворі є такий майданчик. Ми будемо вчитись робити такі викрутаси, які показали нам хлопці, але займатись будемо обережно, оскільки ще не зовсім дорослі», – зазначили присутні Христина та Аня.



Владислав Апшай живе неподалік від нового майданчика і каже, що дітям дійсно подобається, коли вони бачать щось подібне. Юнак переконує, що спортсмени потрохи будуть навчати дітлахів, адже, з його слів, місту потрібна здорова та сильна молодь. Попри те, що, власне, вивчати техніку воркауту він радить з 12-річного віку, хлопець зауважує, що заняття фізкультурою корисні у будь-якому віці.

Владислав додає, що до останнього часу ворк-аут був способом тримати себе у формі, проте наразі він перетворюються у повноцінний спорт, у якому, до слова, українські спортсмени на всесвітніх змаганнях демонструють чудові результати.

Дещо простіша філософія - у місцевого жителя Ігоря Кореця. Для нього ворк-аут – це спосіб приємно та з користю провести час з друзями. «Не треба сильно над цим замислюватися. Треба робити те, що подобається. Устаткування чудове, відповідає всім вимогам. А тому можна досягти всього, що хочеш», - каже юнак.
Не пасе задніх і «молодша зміна». Владу та Андрію - по 11 та 13 років, вони навчаються у школі №25. Хлопці кажуть, що раніше, для того аби позайматись на турніках або брусах, доводилося ходити на шкільний стадіон, що знаходиться досить далеко від дому.
«Нам дуже подобається, і гарно виглядає з вікна (майданчик, - авт.). Будемо тренуватися щоранку - і поки канікули, і як розпочнеться навчання», - додають хлопчаки, які вже встигли випробувати нове обладнання.


Аби додати мотивації мешканцям прилеглих будинків займатись спортом та для того, аби вони продемонструвати свої вміння, під час урочистого відкриття майданчика влаштували власні спортивні змагання. Чоловіки та жінки, дівчата і хлоп’ята вправлялись у підтягуванні, віджиманні, скручуванні, стрибках через скакалку тощо. Найвправніших чекали призи та подарунки від Фонду «Новий Луцьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
777 Показати IP 18 Серпня 2015 16:50
Супер! Оце молодці. Розвиток спорту сьогодні - здорова нація завтра. Так тримати!
пр Показати IP 18 Серпня 2015 17:12
Что сказать?! МОЛОДЦЫ!!!!
Іван Показати IP 18 Серпня 2015 19:41
Скажіте краще коли вже гречку почнуть роздавати, а то до виборів мало часу встаєця
123 Показати IP 18 Серпня 2015 19:57
Його чекає доля всіх інших спорт майданчків - діти будуть лазити по трубах, а дорослі - бухати на лавочках поруч. Сімейна ідилія, бляха. Да і на фото - одні діти. Щось не видно тих, хто там буде займатись...
ой молодці Показати IP 18 Серпня 2015 20:32
Жаль тільки гречку не роздавали(
Правда Показати IP 18 Серпня 2015 20:55
Ні це звичайно добре діло,але скоро вибори
Місцевий Показати IP 18 Серпня 2015 22:31
Да ВИБОРИ кандидати так собі ,знову хочуть надурити.
!! до Місцевий Показати IP 19 Серпня 2015 00:51
Чим надурити? Добрими вчинками? В нас вибори кожен рік, то що тепер, сидіти і нічого не робити?
О так! Показати IP 18 Серпня 2015 22:41
Одні мудні повилазили в коментах. Невже у вас стільки жовчі, гнилі і зла в душі шо ви націлені віднаходити тільки негатив?! Вибори то вибори, але ініціатива хороша і річ потрібна як для дітей так і для дорослих! а пирснути тут своїм фе - це просто опустити себе нижче плінтуса. як мешканець двору, вдячний палиці за добру справу і свято для жителів наших будинків, малишня і старші люди ще досі під враженнями ходять... роману окремий респект за така гарну штуку, от тепер реально повірив, що ці люди можуть шось змінити, якшо такий підхід буде і до інших справ)!
КЕТ Показати IP 19 Серпня 2015 10:35
Двоє людей дивляться увечері в одну водойму. Один бачить болото, інший - зірки.
О ні! Показати IP 19 Серпня 2015 10:51
Це показуха , а не добрі діла... І хватить робити з Нас д*білів...
й до О ні! Показати IP 19 Серпня 2015 11:36
А наш народ є д*ибіли
Анонім до О ні! Показати IP 19 Серпня 2015 12:05
То ще знести той майданчик? Він дітям не потрібний. Хай хоч і спеціально для виборів це зроблено. Але хіба він лишній???
мартох Показати IP 19 Серпня 2015 11:34
всіх не купите так в крісло мера хоцца
Анонім Показати IP 19 Серпня 2015 12:50
Взагалі-то майданчики встановлюють на прохання самих мешканців цих будинків. До чого тут вибори?
O ні! Показати IP 19 Серпня 2015 13:48
В нас людям їсти не що.,, А тут майданчик зробили під вибри.. Ой які "молодці". А ні чого що потім за цей майданчик Ви заплатите таких 1000 майданчиків.
Анонім до O ні! Показати IP 19 Серпня 2015 16:02
Звернись до Романюка, він тебе "нагодує"
ДАВНО Показати IP 19 Серпня 2015 15:38
Одесу і Харків від сепарів і россійкой окупаціі спасли фанати футболу це факт як і те що запоріжья і дніпро спас пан коломойский . Футбол велика сила-багато людей і дуже дуже великі гроші . тільки гроші люблять рахунок
Проблема? Показати IP 19 Серпня 2015 21:05
Не перестаю дивуватися "нашим" людям. І дійсно людей мало, більшість "людисьок". Яка Вам різниця хто поставив того майданчика??? Хоть Папа римський, мені всеодно ( я мешканець цього двору), голосувати я буду за того за кого вважаю за потрібне! А Ігорю Палиці велике дякую бо майданчик дійсно був потрібен, дітей багато а гратись практино ніде. Нехай хоч перед виборами щось роблять !!!
звола Показати IP 19 Серпня 2015 21:30
Деякі споруди зависокі, що визнають і самі "благодійники", обіцяли зробити нижчі, але поки що діти не зміцнили здоровя, а ще й травмувалися деякі.
Леся Показати IP 19 Серпня 2015 21:41
Драбина в горизонтальному положенні, по якій треба перебирати руками, встановлена надто високо - до трьох метрів. на всіх шкільних майданчиках такі драбини принаймні на півметра нижчі. Я роблю висновок, що встановлена на Рівненській 85 (85 а) драбина не відповідає стандартам. Для кого вони зроблені такі високі? Для дорослих, а не для дітей. А при тому територія забрана в дітей, не огороджена і нема там напису, який би попереджав, що дітям до 12 років треба бути гранично обережними (чи взагалі не заходити). Мій син 8 років упав з цієї висоти і переламав собі руку. Якби драбина була встановлена нижче, цього могло б не статися.
Іван до Леся Показати IP 20 Серпня 2015 01:21
діти не проголосують, тому зроблена драбина для тих, хто вже повнолітній і має паспорт з луцькою пропискою
гість до Леся Показати IP 20 Серпня 2015 14:49
Дітей треба вчити бути обережними,а не випустити їх і хай ,як безпризорники гонять.Отож не шукайте в молоці костомахи,,,,
Леся до Івана Показати IP 20 Серпня 2015 08:48
Але батьки неповнолітніх дітей проголосують як належить. PR-хід із майданчиком, на якому травмуються діти - поганий, непродуманий.
Здорова Нацiя Показати IP 22 Серпня 2015 09:58
Дуже молодцi ! Так тримати!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus