USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Перші кроки новообраної Волиньради. Перспективи бюджету-2016

10 Грудня 2015 15:10
Головні акценти у діяльності новообраного складу Волиньради були розставленні 8 грудня під час другого пленарного засідання сесії обласної ради VII скликання, а також публічного обговорення бюджету та перспектив розвитку регіону.

Участь в заходах взяв засновник Фонду «Новий Луцьк», член політради «УКРОПу», голова обласної ради Ігор Палиця.

Підсумкове відео подій опублікувала прес-служба Фонду «Новий Луцьк». Крім того, Інформаційне агентство Волинські Новини невдовзі опублікує розлогий матеріал про перші кроки новообраної Волиньради та яким буде бюджет області на 2016 рік.

Так, на початку сесії новообраний голова Волиньради Ігор Палиця закликав своїх колег піднятися з власних місць і схилити голови, аби пом’янути тих волинян, які полягли у горнилі війни.

Серед першочергових питань, які розглянули під час сесії, - створення нових фракцій.
Крім того, обласна рада підтримала рішення про надання цьогоріч 50 тисяч гривень гуманітарній місії «Чорний тюльпан», і запланувати кошти на 2016-ий рік, аби вона відшукували тіла загиблих волинян та допомагали рідним супроводжувати їх додому.

Також на розгляд депутатського корпусу облради винесли Проект рішення «Про підтримку звернення депутатів Володимир-Волинської районної ради до Президента України, Генпрокурора України та Володимир-Волинського міського суду щодо зняття обвинувачення про дезертирство бійців 51-ої ОМБР».

З’ясовували обранці громади і питання скрутного становища ДП «Волиньторф».

Дві фракції Волинської облради озвучили заяви про недовіру Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку.

А вже під час публічного обговорення бюджету та перспективиобласті говорили про підготовку плану розвитку Волині на 5 років.

Голова облради Ігор Палиця наголосив, що хоче припинити процес закритих тендерів чи закритих програм, на яких хтось наживається. Натомість рух кожної копійки бюджетних коштів відображатиметься на веб-сайті. Зі слів Ігоря Палиці, до кінця цього року планують провести засідання обласної ради, під час якого затвердять захищені статті бюджету. Розподіл вільних коштів відбудеться наприкінці січня – в середині лютого, коли спільно розроблять загальний план розвитку регіонуі.

Наголосив голова облради і про важливістьтого, щоб зробити вугільну галузь Волині конкурентоспроможною.

Крім того, вирішувалися питання, чого не вистачає у розвитку первинної медицини в області, дофінансування соцоб’єктів-довгобудів у 2016 році та інше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
укроп Показати IP 10 Грудня 2015 16:23
Шановні депутати з такою соц-допомогою скоро всі знайдуть собі особу щоб оформитись по догляду і отримуватимуть по 4000 грн і сидітимуть дома або їздитимуть на заробітки:-) :-) :-) Я наприклад так і хочю зробити.
Тарас Чурило Показати IP 10 Грудня 2015 23:03
Нормальна, виважена позиція. З таким документом поспіх не потрібен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus