USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На велопробіг у Луцьку виїхала тисяча людей. ФОТО

28 Травня 2011 14:20
Близько тисячі луцьких велосипедистів 28 травня взяли участь у щорічній всеукраїнській акції «Велодень» – така кількість любителів велосипедів зібралась на центральній площі Луцька чи не вперше.

Як розповів керівник громадської організації «Асоціація велосипедистів Луцька» Дмитро Сандалов, подібний велопарад цього дня проводився не лише в Луцьку, а й у інших українських містах: Києві, Вінниці, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Одесі, Харкові, Чернігові тощо.

Дмитро Сандалов каже: всеукраїнську велоакцію започаткували у 2007 році. Тоді вона проводилась всього у декількох містах, у тому числі й у Луцьку.

«Проте у 2007-му у велопараді в Луцьку взяло участь близько 40 людей. А вже у 2008-му – близько 400. І тоді ми вирішили створити молодіжну громадську організацію «Асоціація велосипедистів Луцька», яка б об’єднувала любителів двоколісного транспорту», – пригадує він.

А вже цьогоріч у велопробігу головними вулицями Луцька взяло участь близько тисячі велосипедистів. Маршрутом Театральний майдан – Винниченка – Перемоги – Соборності – Молоді – Відродження – Рівненська – Волі – Театральний майдан вранці 28 травня рухались як професійні велосипедисти, так і звичайні любителі цього транспорту.

Серед учасників акції були і дорослі, і діти, і навіть люди похилого віку. Проїхались центральними вулицями міста і депутати Луцької міської ради Павло Данильчук та Роман Романюк.

А за перебігом заходу пильно слідкували правоохоронці та медики.

В рамках «Велодня», окрім велопробігу, проводились також конкурси з фігурного керування велосипедами та показові виступи велолюбителів.

Дмитро Сандалов, якого луцька велосипедна спільнота називає «велотатом», розповідає: учасники акції виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

Крім того, каже він, велопарад проводиться з метою пропаганди здорового і активного способу життя.

«Якщо порахувати вартість усіх цих велосипедів, на яких люди приїхали на нашу акцію, то президентська машина Януковича буде коштувати дешевше», – запевнив організатор заходу.





















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Тетянка Показати IP 28 Травня 2011 14:52
класно, молодці
Mirna Показати IP 28 Травня 2011 15:02
навідміну відполітичних акцій ця така позитивна :) так приємно від цього!
Роман Показати IP 28 Травня 2011 15:15
Круто... Знову з'явилося бажання купити велосипед=)
Sergiyua Показати IP 28 Травня 2011 15:59
Супер акція, я і моя дочка Богдана теж прийняли участь в даній акції. Організатори молодці. Все було дуже класно.
Оксана Показати IP 28 Травня 2011 21:54
Якраз йшла вулицею, мені дуже сподобалось. Жалію, що не почула про велодень завчасно. Привезла б свого велосипеда з села і проїхалась. А пробігу скутеристів у місті не будуть проводити найближчим часом?
журналіст Показати IP 29 Травня 2011 07:17
На святі не був, бо на дачі все горить від спеки. Довелось увесь день поливати. Переміна занять - це відпочинок, особливо для людей інтелектуальної праці. Повертаючись додому, поміняли маршрут і заїхали на кілька хвилин в ліс. З однієї сторони, вразила його приємна прохолода і краса. Зверніть увагу, скільки відтінків зеленого є в природі: листя після дощу в похмуру погоду світло-смарагдове, в сонячну - травянисто-зелене, низові лісові рослини - холодних пастельних тонів, ялини - темно-зелені... З іншої - п"яна група свинокозлів смажили шашлики. Кругом купи сміття, гримить дика музика, пузаті чоловіки в шортах з кривими волохатими ногами горланять непристойні пісні. Тупість морального розпаду. Впевнений, що ці "неадертальці" на наступні вихідні знову будуть тут кілограмами пожирати свинину і запивати горілкою. І знову ж таки, серед куп свого ж сміття, або відшукають іншу поляну, аби засвідчити, що тут були ті ж свинокозли. То ж, повертаючись до "акції "Велодень" впевнений, що переважна більшість людей веде здоровий спосіб життя, насолоджується ним не по-свинячому. А в селі Промінь, неподалік дачного масиву, закладений чудовий сад, який нинішньої вести буйно зацвів. Про нього розповідали "ВН". Приємно, що не всі на ринку торгують обценьками, разовими капцями, перепродують майонез і німецький секонд-хенд. Сад залишиться для людей. Бажаю свинокозлам посадити в житті хоч одне дерево. Може воно стане маленькою частиною дрімучого лісу чи чарівного саду. Хоч би посадити і не ламати його, не залишати під ним сміття, а виростять його ті, хто їздить на велосипеді і викохує квітучі сади.
Exaboto Показати IP 30 Травня 2011 08:22
«Якщо порахувати вартість усіх цих велосипедів, на яких люди приїхали на нашу акцію, то президентська машина Януковича буде коштувати дешевше», - що організатор хотів цим сказати???
Віктор до Exaboto Показати IP 30 Травня 2011 09:23
а те, що більшість велосипедистів їздять не на українах за 300 грн, а на якісних (часто професійних) велосипедах починаючи від 500 ує
син батька Показати IP 23 Червня 2011 09:29
на останій фотці нам зігу передабть )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus