USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найкращих спортивних туристів визначили на Волині

13 Жовтня 2015 08:00
Більше 160 кращих спортсменів-туристів взяли участь у Чемпіонаті області зі спортивного туризму серед юніорів та студентів, який відбувся на турбазі «табір Сонячний», організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

Під час церемонії відкриття директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, головний суддя змагань Леонід Толстіхін, зазначив:

«Цього року у таборі відбулося дуже багато різноманітних заходів зі спортивного туризму, краєзнавчих, військово-патріотичних та відпочинково-оздоровчих для школярів, студентів, вчителів і навіть працівників управлінь та відділів освіти. Ці змагання є підсумковими у цьому році і найскладнішими, де виступають найдосвідченіші спортсмени. Приємно, що з кожним роком збірні команди районів і міст області мають високі показники. Такі результати досягаються завдяки тому, що тренуються їх досвідчені тренери, які своєю чергою самі пройшли хорошу школу підготовки і беруть активну участь в усіх заходах, що проводить Центр туризму».

Змагання організували за окремою програмою серед юніорів та студентів вищих навчальних закладів. Протягом трьох днів спортсмени напружено боролися за першість у трьох видах змагань: техніка пішохідного, водного та велосипедного туризму.

Змагання з техніки пішохідного туризму вимагали від учасників неабиякої спортивно-технічної підготовки, адже подолати скелелазну стінку, різноманітні переправи, траверси, спуски та підйоми досить непросто.
У загальному заліку, який складався з особисто-командних та командних змагань на дистанціях «Смуги перешкод», перемогу виборола команда Камінь-Каширського району, друге місце посіли школярі Любомльського району, а третє – у спортсменів станції юних туристів Ковеля.

У велосипедному туризмі пріоритети дещо змінились. Згідно з результатами трьох дистанцій – «фігурне водіння», «велокрос» та 10-ти кілометрове «велоралі» - переможцями стали велотуристи Старовижівського району, друге місце посіли школярі Камінь-Каширського району, а «бронзу» вибороли спортсмени Луцького району.
Змагання з водного туризму включали в себе три дистанції на різних видах суден: катамаран, байдарка та човен. Найкращу майстерність у водному туризмі продемонстрували юні туристи Маневицького району.
Паралельно із школярами змагались і студенти вищих навчальних закладів. У комплексному заліку, який складався із результатів змагань з пішохідного, водного та велосипедного туризму, перемогу святкували студенти Інституту фізичної культури СНУ імені Лесі Українки, друге місце у турнірній таблиці виборола команда Волинського технікуму НУХТ, а замкнула трійку лідерів – команда «Меридіан» географічного факультету СНУ.

Кращими у заліку серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації стали студенти ВТ НУХТ, друге місце – за учнями Луцького педагогічного коледжу, і третє – у команди коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки.

Переможці та призери в загальному заліку отримали грамоти управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та кубки, а переможців та призерів в особистому заліку кожного виду нагородили дипломами обласного Центру туризму, спорту та екскурсій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus