USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нестабільними будуть і навесні, - експерти про ФК «Волинь». ПІДСУМКИ

25 Грудня 2013 08:34
Перша частина футбольного чемпіонату України закінчилася. Gazeta.ua оцінює виступи команд.
Щодо "Волині" на сторінках ресурсу пишуть: "Загалом лучани зіграли в свою силу. Провели кілька вдалих поєдинків — перемогли "Шахтар" і звели до нічиєї матч першого кола в Києві. Натомість не уникнули провалів — без варіантів поступилися запорізькому "Металургу" та "Арсеналу" — відвертим аутсайдерам. Нестабільними будуть і навесні".

"Шахтар"
Коли в міжсезоння колектив поповнюється великою групую футболістів, його лихоманить. Для умілого фахівця це процес нетривалий. Для тренера-невдахи все закінчується відставкою. Луческу вкотре довів, що працювати вміє. Провал був на початку осені. Потім — впевнена гра, яка вже зараз дозволяє говорити, що команда підтвердить чемпіонське звання.

"Динамо"
Друге поточне місце — ней­­мовірний збіг обставин. У протиборстві з лідерами турнірної таблиці команда здобула одне очко, поступившись "Шахтарю", "Металісту", "Чорноморцю" і "Зорі". Зате була переконливою з аутсайдерами. Прихід нових футболістів не посилив командну гру. Це пряма претензія до головного тренера Олега Блохіна.

"Металіст"
Для харків'ян осінній відрізок чемпіонату варто розбити на два періоди. Влітку й у першій половині осені підопічні Мирона Маркевича грали потужно й вийшли на перше місце. Ближче до зими мучилися. Якщо вдасться зберегти Сосу, то можна поборотися із "Шахтарем" за першість. Якщо ні, то друге місце доведеться виборювати в запеклій боротьбі із "Дніпром" й, можливо, "Динамо".

"Дніпро"
Якщо забути дві поразки від "Зорі", то в решті матчів "Дніпро" мав цілком пристойний вигляд. Втрачені у протиборстві з луганчанами шість очок могли вивести дніпрян на перше місце. Найкраща гра — перемога над "Шахтарем". Перспективи сумнівні: наприкінці осінньої частини сезону виглядали непереконливо, а навесні дніпрян завжди "штормило".

"Чорноморець"
Одесити — один із найдисциплінованіших колективів України. Кожен гравець досконало знає свій маневр. Поточне п'яте місце і участь у 1/16 фіналу Ліги Європи зробили тренера Романа Григорчука одним із найбільш популярних на ринку. Залишилося підтвердити рівень навесні. Зробити це буде нелегко.

"Зоря"
Завершальні матчі першої половини чемпіонату команда провела блискуче, перемігши "Динамо" і "Дніпро". Чудово зігралися форварди Даніло й Болі. Якщо колектив збереже свою теперішню гру, то навесні буде найреальнішим претендентом на шосту путівку в єврокубки. Гарна робота тренера Юрія Вернидуба.

"Ворскла"
Довго боролася з "Динамо" за п'яту сходинку турнірної таблиці. Пригальмувала на фініші осіннього відрізку. Попри все команда прогресує з новим наставником. Весняна частина покаже, чи це емоційний сплеск гравців, чи глибока тренерська робота Василя Сачка.

"Металург", Донецьк
Відставка Юрія Максимова пішла команді на користь. Підопічні Сергія Ташуєва провалили лише один матч — 1:9 — проти "Динамо". Уперше в історії чемпіонату могли перемогти земляків із "Шахтаря", але пропустили наприкінці поєдинку й задовольнилися нічиєю. У листопаді-грудні показували привабливу комбінаційну гру. Мають продовжувати прогресувати.

"Іллічівець"
За потенціалом команда могла претендувати на зону єврокубків. Натомість не провела жодного матчу, який запам'ятався б її уболівальникам. Внутрішні конфлікти й небажання грузинських легіонерів — Окріашвілі і Таргамадзе — викладатися на повну довели до дев'ятого місця.

"Волинь"
Загалом лучани зіграли в свою силу. Провели кілька вдалих поєдинків — перемогли "Шахтар" і звели до нічиєї матч першого кола в Києві. Натомість не уникнули провалів — без варіантів поступилися запорізькому "Металургу" та "Арсеналу" — відвертим аутсайдерам. Нестабільними будуть і навесні.

"Карпати"
Якщо згадати внутрішні проблеми напередодні старту, то 11-те місце "Карпат" — пристойний результат. Особливо запам'яталася домашня перемога над "Шахтарем". Тренер Олександр Севідов довіряв місце у старті молодим. Воротар Роман Підківка і лівий захисник Володимир Костевич можуть стати майбутнім українського футболу.

"Севастополь"
За потенціалом міг претендувати на місце в європейських кубках, але спочатку втратив тренера Олега Кононова, а потім — фінансову стабільність. Має кілька цікавих виконавців, але прогресувати в нинішніх умовах неспроможний.

"Говерла"
Команда почала чемпіонат із великою кількістю нових футболістів. Старт провалили. У середині першої частини дещо виправилися. 13-те місце — заслужений здобуток. Є всі шанси не "вилетіти" до першої ліги.

"Арсенал"
Уперше в історії клуб елітної ліги знявся зі змагань у ході розіграшу. Кадровий потенціал був непоганий, але реалізувати його за умов фінансового колапсу було нереально.

"Металург", Запоріжжя
Команда з вільних агентів провела кілька непоганих поєдинків під орудою Сергія Пучкова. Утім керівництво хотіло більшого. ­Новий тренер Олег Таран поки що не зміг виправити ситуацію. Весною боротиметься з "Таврією" за виживання.

"Таврія"
Уперше тренер команди, яка від першого до 18-го туру посідала останню сходинку, працюватиме й весною. Утім у кваліфікації Яніса Хрістопулоса ніхто не сумнівається. Не зовсім вдалий відрізок провели лідери команди — Калиниченко й Назаренко. Лише наприкінці листопада "Таврія" позбулася заборони на трансфери гравців. Майже одночасно стабілізувала гру. Весною має шанс залишити останню сходинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фан Показати IP 25 Грудня 2013 09:11
Що за експерти тупі. Реально далекі від футболу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus