USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Нічия в Одесі - серйозна знахідка, - Кварцяний про гру «Волині»

7 Жовтня 2013 08:15
Головний тренер та президент луцької «Волині» Віталій Кварцяний після гри із одеським «Чорноморцем» (0:0) прокоментував хід гри і здобуте очко в Одесі. Повідомили у клубній прес-службі лучан.

- Не буду приховувати – «Чорноморець» - серйозна команда, - сказав Віталій Кварцяний відразу після матчу. - Тому я задовлений результатом, враховуючи те, ким сьогодні є наш суперник. Хлопці сьогодні старалися. Це серйозна знахідка.

- У вас було дві серйозні втрати в складі. Чи мали ви рівноцінні заміни?

- Травмувався Ерік, у Шикова було чотири попередження. Але ті, хто замінив їх, зіграли нормально. Взагалі, ми мали непогані моменти сьогодні. Щоправда, дуже часто приймали мяча, перебуваючи спиною до воріт. Будемо виправляти ситуацію.

- Ваші заміни сьогодні були вимушеними?

- Бодя Шершун травмувався, ніби як плече вилетіло, будемо зараз з'ясовувати. Мемешев випав з гри, а Задерецький, який його замінив, дуже несміливо зіграв.

- Шумахер вигравав чимало боротьби в атаці…

- У першому таймі було два хороших простріли, на які він не відгукнувся, але в цілому добре зіграв. Під час стандартів біля наших воріт страхував і боровся. І в атаці цікавий був, багато боровся, але біля нього не було нікого, хто міг підтримати.


Згодом у більш розгорнутій прес-конференції Віталій Кварцяний продовжив:

- Гра вийшла дуже напруженою. Була велика відповідальність зіграти добре з «Чорноморцем». Пам'ятаю, два роки тому ми тут грали, тоді ми були у верхній частині таблиці, а Одеса дебютувала, зараз же полюси помінялися. «Чорноморець» добре диктував гру, тримав м'яч, нам було нелегко зважаючи на відсутність Шикова й Бікфалві. Але футболісти перебудувалися, оборона була непогано організована. Були провали в минулих матчах і я боявся за кінцівку. Не всі могли якісно зіграти на контратаках. Не можна сказати, що нам пощастило, були гострі моменти. Але й Неділько зафіксував м'яч наприкінці після удару Самодіна. Одеса була веселіше, більше командних дій, футбольного правильного контролю. Ми чомусь сповільнювали гру, коли можна було розвивати атаку. Перетворювали на контроль м'яча, а цього ніхто не говорив робити. Боязнь і боязкість футболістів дратує, краще б зіграли 4:4. Так не буде прогресу. Рахунок позитивний, бажаю одеситам вдалих ігор в Європі. Дуже добре вони грають у футбол, і це не комплімент, а так і є.

- Ви берете нових гравців по ходу сезону... Чи можна сказати, що склад «Волині» наближений до оптимального?

- Ні. Нам потрібно щоб задня лінія була зіграна, а зараз вона змінюється по ситуації. Наприклад, Шіш не знає мови, мучиться, в епізодах може зіграти чудово, а в підіграванні не дуже. Але знайдемо спільну мову. Центральні захисники забувають, де знаходяться і пускають за спини. Воротарів у нас хороших чотири людини, але їм не щастить, два хворіють, Неділько одну гру зіграє стабільно, але вже втратили очок 7 через його невпевнені дії чи невезіння. Середня лінія погано грає у відборі, немає руйнівників типу Макелеле. Матей дуже цікавий футболіст, я люблю високих, довго думав - брати чи ні, але він добре конструює гру. Сьогодні зіграв непогано, пройде збори, набереться сил і буде хороший футболіст. Є крайні захисники, але не постачають нападників м'ячами. Щоб стабільно грати - треба ще людини 4, потрібні два хороших руйнівника і швидкий нападаючий.

- Самодін пробачив вас 2 рази, ви з ним працювали в «Кривбасі». Він прогресує чи ні ?

- Можу сказати від себе. У вашого тренера дуже хороший підхід до роботи і він знаходить резерви в кожному. Хоча гравці вже в стані застою, але це виходить. Самодін став агресивнішим, ніж був. Раніше без нічого грав. Сьогодні він виявляв характер, а інакше б не грав. Нам, може, пощастило, що Антонов не грав, але такі втрати завжди бувають .

- Недільком ви задоволені?

- Він нормальна людина, з ним можна на війну, в бійку, в ресторан, а у воротах може створити невідомо що. Воротарі - люди нестандартні, сьогодні знак якості, а завтра ширвжиток.

- Хто грав би з ваших воротарів, якби вони всі були здорові?

- Є інтуїція у тренерів, частіше вгадуємо, ніж ні, хоча буває по-всякому. Краще мати чотирьох воротарів. Кичак ще формується, як воротар на рівні Прем'єр-ліги зіграв один матч, але він буде серйозним воротарем, добре працює. Було б добре, якби наші воротарі переконали нас, щоб ми не шукали інших. Адже вони всі на контракті, всі наші футболісти.

- Ви говорили і про воротаря Ндоє, що він найкращий у світі?


- Там ціла історія. Від своїх слів я не відмовляюся, він дійсно відмінний воротар. Він сенегалець, складний характер, нелегко достукатися. Ми пропонували свого часу Папу Гуйє Бердиєву в «Рубін», але він дізнався, що той сенегалець і відмовився брати. І в «Спартак» пропонували, трохи хотіли, лише 3 мільйони.

Іссу Бог покарав за те, що несправедливо ставився по відношенню до нашого клубу. Як людина може працювати, навіть вантажити в порту одеському банани, якщо він не буває на роботі? Не повертався з відпустки, в пустелі ж ніде тренуватися, приїжджав - потрібно було починати з нуля. Підводив команду, а коли ставили грати, а я все одно в нього вірив, він втрачав відчуття захисників, неправильно оцінював ситуацію. Він не міг стабільно попрацювати хоча б півроку.

А хлопець був талановитий, стрибав з одної дев'ятки в іншу, жонглював м'ячем, в квадрат грав чудово, технічний, стрибучий, тільки не було професійного підходу до роботи. Може, днями доведеться летіти до Лозанни на суд з його протесту, він хоче компенсації. Якби він був у тренувальному процесі, як наші хлопці, був би гравцем «Мілану» чи «МЮ».

- Як погода одеська і чи очікував ізраїльтянин Шіш таких холодів у жовтні в Україні?

- Нормальна погода і Шіш нормально адаптується, посміхається, євреї теж вміють грати у футбол. І людина комунікабельна, з ним легко працювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus