USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Олімпійський прапор підняли в Луцьку

5 Лютого 2014 17:17
У Луцьку підняли олімпійський прапор з нагоди відкриття ХХІІ Зимових Олімпійських ігор 2014 року.

Урочистий захід відбувся в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою сьогодні, 5-го лютого.

Із нагоди підняття прапору зібралися волинські спортсмени, фахівці галузі фізкультури та спорту, вихованці ліцею, були й волинські олімпійці.

Урочисто піднімала Державний Прапор України учасниця XXIX літніх Олімпійських ігор в Пекіні Надія Миронюк. По тому, Олімпійський прапор підняла дворазова учасниця XXIX літніх Олімпійських ігор в Пекіні та XXX літніх Олімпійських ігор в Лондоні Надія Боровська.

Волинська спортсменка-олімпієць Надія Миронюк каже, що сьогодні найбільш актуальними проблемами спортсменів є відсутність належної тренувальної бази та підтримки спортсменів: «Я майстер спорту України міжнародного класу з важкої атлетики, член національної збірної команди України - вихованка Луцького району та міста Луцьк. Серед спортивних перемого є чимало досягнень, зокрема – посіла 9 місце на XXIX літніх Олімпійських іграх. І я щиро радію, що таким спортсменам, як я, допомагають благодійники, без яких складно було б досягнути таких результатів. Зокрема в мене повірив Ігор Петрович Палиця, й мене підтримує матеріально благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк».
Надія Миронюк пригадує, що за радянських часів приділяли значно більше уваги до розвитку спорту. Наприклад, зазначає спортсменка, у селі Дачне була хороша тренувальна база, на якій займалися і діти, і професійні спортсмени.

Довідка. ХХІІ Зимові Олімпійські ігри 2014-го року у місті Сочі Російської Федерації відбудуться з 7-го по 23-тє лютого 2014 року. Національну збірну команди України представлятимуть 42 спортсмени. Українці виступатимуть в 9 з 15 видів спорту: біатлоні, фігурному катанні, санному спорті, фрістайлі, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, лижному двоборстві та шорт-треку.
Церемонія відкриття ігор розпочнеться 7 лютого о 18.00 годині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus