USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку побили рекорд зі спортивної ходьби

28 Червня 2015 15:44
Побиттям рекорду області зі спортивної ходьби та участю десятків юних та дорослих спортсменів з України та Білорусі запам’ятаються десяті змагання «Луцька десятка», які відбулися у Луцьку сьогодні, 28 червня.

Захід організували у рамках фестивалю «Молодь – за здоровий спосіб життя», присвяченого Олімпійському Дню та Дню молоді.

Юніори та дорослі спортсмени з різних областей України та Республіки Білорусь змагалися у спортивній ходьбі на дистанціях 10 та 5 кілометрів.

Як розповів голова Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк, нещодавно збірна Волині зі спортивної ходьби посіла перше місце у командному чемпіонаті України, а сьогодні вперше проводять кубок України у Луцьку.

Під час змагань показали високі результати та встановили рекорд області, який тримався понад 20 років. Волинські спортсмени здобули перше та третє місця серед чоловіків та перше і друге серед жінок, чого не було раніше.

Так, першими за останні два десятки років пройшли «десятку» волиняни Іван Лосев та Надія Боровська.

Зі слів Володимира Рудюка, Луцьк вже традиційно на День молоді стає містом пропаганди спорту та здорового способу життя.
Він наголосив, що у цей складний час небайдужі люди підтримують спорт - до фінансової підтримки спортсменів долучився Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та Федерація легкої атлетики Волині. Адже для того, щоб залучити молодь до спорту, забравши її з кафе та барів, організовувати такі заходи потрібно на високому рівні.

З його слів, ті, хто підтримує такі заходи, показують, що лише здорова нація має майбутнє. Оскільки спорт є запорукою здоров’я нації, Фонд активно долучається до підтримки спортивних заходів у місті та розвитку Луцька як міста, у якому популярним є здоровий спосіб життя.

Окрім того, Володимир Рудюк відзначив, що наразі важливим проектом для розвитку спорту на Волині є реконструкція стадіону «Авангард» у співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Завдяки зусиллям Фонду, Федерації легкої атлетики України та Федерації легкої атлетки Волині цей масштабний проект вже втілюється в життя.

Насамперед, це соціальний проект, що залучає лучан до занять спортом, має на меті організацію навчально-тренувальних зборів, змагань різного рівня, буде сприяти приїзду на чемпіонат з легкої атлетики понад тисячі дітей, тренерів та суддів тощо.

До слова, наступного року планують провести мінімум чотири національні чемпіонати, тож, приїзд у Луцьк зірок легкої атлетики України та світу також дозволить залучити більше молоді до занять спортом та продемонструвати, що проект з реконструкці стадіону «Авангард» є успішним.
Під час змагань новий рекорд турніру встановив лучанин Іван Лосев. Спортсмен зауважив, що ці змагання є для нього одним з етапів підготовки до чемпіонату світу, а результатом він задоволений. До турніру готувався серйозно , знаючи, що змагання відбудуться на високому рівні. Легкоатлет зізнався, що вдома «допомагають рідні стіни», - таким чином йому вдалося здобути перемогу.
Своєю чергою, переможець у змаганні серед жінок Надія Боровська розповіла, що готується до чемпіонату світу, тож дистанція у 10 кілометрів є проміжним стартом. Вона зауважила, що протягом наступних двох місяців намагатиметься покращити результат, хоча цього разу їй вдалося перемогти сильних суперниць, серед яких були майстри спорту міжнародного класу. Найважливішим стартом у майбутньому спортсменка називає Олімпійські ігри. До слова, участь у змаганнях Надія Боровська почала брати невдовзі після народження дитини і сьогодні на «Луцькій десятці» її вболівальником був синочок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus