USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Програвши Хорватії, збірна України завершила боротьбу за вихід на ЧС. Огляд матчу

9 Жовтня 2017 23:43
Збірна України не змогла продовжити боротьбу за вихід на Чемпіонат світу - 2018: продемонструвавши хорошу гру у першому таймі, у другій половині зустрічі Україна пропустила два м'ячі від хорватів - 0:2.

Матч відбувся 9 жовтня на стадіоні НСК «Олімпійській» у Києві.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ПАН АБО ПРОПАВ»: УКРАЇНА – ХОРВАТІЯ ПЕРЕД МАТЧЕМ

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко вирішив зіграти за такою ж схемою, що й у другому таймі матчу проти Косово: Марлос грав лівого вінгера, а Ярмоленко був єдиним центрфорвардом. Також в основі вийшов центральний захисник Ярослав Ракицький, який встиг відновитися після травми.

У Хорватії з перших хвилин грали Манджукіч та Ловрен, участь яких у матчі була під питанням. Правого захисника грав Домагой Віда, який зазвичай виступає на позиції центрального захисника, - ймовірно, такий хід був зумовлений тим, аби стримати нашого лівого вінгера - Євгена Коноплянку.

Під час виконання гімнів було помітно, як хвилюються наші футболісти, і це не дивно, дивлячись на важливість цього поєдинку.

Свисток - матч розпочався. НСК «Олімпійський» відразу дав зрозуміти, що Україні потрібна лише перемога.

Вже на 1 хвилині хорвати мали можливість відкрити рахунок, проте Ракицький вибив м'яч на кутовий після подачі Брозовіча, не дозволивши пробити Манджукічу. «Картаті» активніше розпочали поєдинок, в українців було помітне хвилювання на старті гри.

На 11 хвилині голкіпер балканців Субашич вибив м'яч прямо на ногу Марлосу, удар якого з-за меж штрафної заблокували захисники.

Українці заспокоїлися та діяли більш впевнено. В стартові 15 хвилин активністю відзначався Коноплянка. Чого лише вартує момент, коли Євген накрутив Віду та Ракітіча.

На 17 хвилині після позиційної атаки удару з дальньої дистанції завдавав Віда - невдало.

Після подачі з кутового на 23 хвилині Ракицький метрів з 30 завдав гарматного удару по воротах Субашича, останній ледь не випустив м'яч за лінію воріт, намагаючись його зафіксувати.

Близьким до забитого м'яча був Тарас Степаненко, який наважився на дальній удар неробочою правою ногою - м'яч пролетів поруч зі стійкою воріт хорватів. На 32 хвилині після подая Ярмоленка головою пробивав Коноплянка, якому не вистачило кілька сантиметрів, аби влучити у ворота.

Збірна України все більше нагнітала біля штрафної хорватів - знову з дальньої дистанції пробивав Степаненко.

Наприкінці першої половини українці віддали ініціативу збірній Хорватії, яка більше контролювала м'яч у цьому відрізку поєдинку, але створити особливої гостроти біля воріт України хорватам не вдалося.

Німецький арбітр не додав жодної хвилини до часу першого тайму, тому на перерву команди пішли з нулями на табло.

У паралельному поєдинку ісландці перемагали збірну Косово з рахунком 1:0. У такому випадку, аби зіграти в плей-офф, збірній Україні потрібна була перемога з будь-яким рахунком, хорватів же влаштовувала нічия.

Стартові хвилини другого тайму вийшли дещо напруженими для збірної України, яка ніяк не могла взяти м'яч під свій контроль.

На 58 хвилині небезпечно прострілював Ярмоленко, проте ніхто не зіграв на випередження і Субашич забрав м'яч до рук - відчувалася нестача форварда на полі у нашої команди.

У другій половині зустрічі «картаті» більше контролювали м'яч, мабуть, вдавалася взнаки втома збірної України після матчу на «важкому» газоні проти Косово. На 62 хвилині зірка мадридського «Реалу» Лука Модріч подав до штрафної українців, де Крамаріч без особливого супротиву відкрив рахунок у матчі, завдавши удару головою - 0:1.

Тепер українцям потрібно було забивати два м'ячі. На 66 хвилині замість Дениса Гармаша на поле вийшов Віктор Коваленко, через дві хвилини Сергій Сидорчук поміняв Руслана Ротаня - тренерський штаб освіжив центр поля.

На 70 хвилині Крамаріч зробив дубль: наші захисники проспали вривання Ракітіча, котрий відпасував на дальню стійку, де перебував форвард хорватів - 0:2.

Через кілька хвилин Ярмоленко міг відіграти один м'яч, проте не зміг як слід влучити по м'ячу після розрізної передачі Коноплянки.

На 78 хвилині Марлос поступився місцем на полі центрфорварду Бєсєдіну. Втім, хорвати нічого не дозволяли зробити нашій команді і доводили матч до логічного завершення.

На 87 хвилині Ракицький завдавав удар відчаю по воротах хорватів.

В останні хвилини зустрічі тренерський штаб хорватів проводив заміни, аби знизити темп гри.

Таким чином збірна України поступилася вищій за класом збірній Хорватії, яка зіграє у плей-офф за вихід на ЧС-2018.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 9 Жовтня 2017 23:59
Ще раз доказано, що Шева тренер нульовий. Як можна було починати гру без форварда, хай би яким він не був. Ротаня потрібно було замінити ще в перерві, Марлоса потрібно було тримати на 2 - й тайм, а не ставити у старті. Хачеріді взагалі потрібно на пенсію. Чому Шева не брав молодих гравців, що хочуть грати, а як завжди для статистики ігор набрав ветеранів, загадка. Коротше, верніть Маркевича в збірну, то хоч побачимо футбол...
Все просто до 777 Показати IP 10 Жовтня 2017 09:12
поки Суркіси рішають всі питання в Україні футболу не буде.
Олександр Показати IP 10 Жовтня 2017 00:02
Скільки ж цим тренерам-двійочникам і чмо-футболістам треба ще платить, щоб вони почали вчитись грати і хоч трошки бігати! Невже цьому чудо тренеру ще не зрозуміло, що без швидкості їм не має чого робити в сучасному футболі...Ні тактики, Ні швидкості, Ні техніки, Ні розуму...
АНАТОЛЬ_ Показати IP 10 Жовтня 2017 00:38
А я в шоце!
Любі свині Показати IP 10 Жовтня 2017 09:31
Тренер - піжон. Гравці - криволапі бовдури. Вболівальники - молодці.
Мародончук Показати IP 10 Жовтня 2017 09:47
Ничо вна украiнi не лишилося, самi героi...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus