USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Матч «Металіст» - «Волинь»: «інфарктна гра» - 3:3

11 Травня 2015 15:55
Неймовірно напруженою виявилася гра "Металіста" проти "Волині" у Харкові на стадіоні "Металіст". Гра розпочалася об 14:00. У результаті - 6 голів. До 73 хвилини матч був дещо спокійний, однак останні хвилини вболівальники назвали інфарктним. 3:3 - нічия.

На 39-й хвилині несподівано забивають гол гості. Політило з флангу навісив у центр штрафного, Олександру Кобахідзе ніхто із захисників не завадив і грузинський легіонер відправив м'яч у ворота. Втім, не обійшлося тут і без рикошету. Тим не менш, "Волинь" виходить вперед - 0:1.


На 73-й хвилині досяг свого Володимир Прийомов і "Металіст" відігрався. Захисники не дограли до кінця з форвардом і обвідним ударом Прийомов відправив м'яч точно в правий кут. 1:1.

На 77-й - класична показова атака через фланг пройшла у гостей, Мемешев прострілив на дальню штангу, Еріка Бікфалві там ніхто не накривав і "Волинь" знову виходить вперед. 1:2.


88-а хвилина. Провал в центрі оборони лучан, забиває гол Володимир Прийомов. Хороший пас на форварда з флангу зробив Бобат. "Металіст", схоже, рятує гру - 2:2.

89-а хвилина. Неймовірно! Тепер провал у захисті "Металіста", Ерік Бікфалві без проблем пробив по воротах головою, коли "Волинь" розіграла корнер. Голкіпер не рятує від удару з близької дистанції. 2:3.

90+3. Після чергового навісу з флангу Артем Бесєдін головою переправляє м'яч у ворота Шуста. "Металіст" втретє відіграється - 3: 3.

Огляд матчу:


Зауважимо, для багатьох уболівальників протистояння "Волині" і "Металіста" в першому колі запам'яталося неоднозначним суддівством і скандальною витівкою незадоволених ультрас в кінцівці зустрічі, а також достроковим завершенням матчу.

Мало хто вже згадує, що гра була неймовірно напруженою, видовищною і багатою на гострі моменти і голи. Можна сподіватися, що і в 23-му турі матч між підопічними Кварцяного і Рахаєва вийде бойовим і принциповим, - обом суперникам є, що втрачати і є що доводити. А в разі успіху одна з команд може повернутися в боротьбу за Лігу Європи.

Однак, на відміну від гри в Луцьку, на сьогодні реалії в українському футболі змінилися - саме "Волинь" тепер розглядалася як фаворит протистояння. Після нічиєї з "Шахтарем" вже надто приємне враження залишилося від гри "хрестоносців". До того ж, шанси поборотися за єврокубкову зону залишалися у обидвох клубів, особливо якщо брати до уваги календар і наступних суперників.

Волиняни у Харкові:
Перед матчем:




Родзинка

Найслабшою лінією в сучасному "Металісті", пише ua.футбол, є напад, харків'яни відверто беззубо виглядають в атаці і не можуть забити в п'яти останніх матчах. Всього трьом командам слобожани забивали в 2015-му році. Це при тому, що в обороні у харків'ян все відносно непогано.

Утім у протистоянні з "Волинню" "Металіст" має можливість перервати свою гольову засуху - в десяти останніх очних іграх лучани незмінно пропускають від слобожан. Взагалі, харківська команда досить незручний суперник для "хрестоносців", особливо на своєму полі. "Волинь" всього один раз відвезла нічию з Харкова, при дев'яти поразках.

Історична складова

На зорі незалежних чемпіонатів України зустрічі між "Металістом" і "Волинню" проходили у рівній боротьбі і лучанам вдавалося не відставати від свого більш титулованого опонента. На своєму полі "хрестоносці", як правило, обігравали слобожан і особливо пам'ятна перемога в сезоні 1996/97. "Волинь" мінімально здолала "Металіст" 1:0. Цікаво, що тоді обидві команди виступали у Першій лізі і цей успіх міг допомогти лучанам потрапити в еліту українського футболу, проте як і зараз, стабільності "хрестоносцям" не вистачало і вони фінішували в тому сезоні тільки на четвертому місці. "Металіст" же загруз у середині турнірної таблиці і був лише 12-м.

Все змінилося для суперників по 23-го туру в новому тисячолітті, поступово у харків'ян з'явилася істотна перевага над "Волинню", і навіть в Луцьку "Металіст" здобував ряд дуже впевнених перемог. Наприклад, у сезоні 2011/12 голи Соси, Крістальдо і Хав'єра принесли впевнену перемогу слобожанам над досить міцною тоді луцької командою. За "хрестоносців" в ті роки успішно виступали Сімінін, Майкон, Шиков, Неділько, Пищур і багато інших.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus