USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

«Шахтар» на останніх секундах вирвав перемогу над «Гоффенгаймом» у Лізі чемпіонів

28 Листопада 2018 07:00
За кілька хвилин на старті зустріч донецький «Шахтар» забив два м’ячі у вороту німецького «Гоффенгайма», однак німці відігралися ще у першому таймі. В другій половині зустрічі «гірники» отримали можливість грати у більшості 30 хвилин та використали цю можливість лише на останніх секундах – Тайсон вирвав перемогу на 92 хвилині – 2:3.

Матч відбувся 27 листопада у Німеччині.

Перед матчем

Для того, аби виходити у плей-офф Ліги чемпіонів, донецькому «Шахтарю» потрібно перемагати у двох останніх матчах проти німецького «Гоффенгайма» та французького «Ліона», адже в активі в української команди лише два очки у чотирьох матчах.

І перед сьогоднішнім виїзним матчем проти німців «Шахтар» знаходився на останньому місці у групі. Окрім того, команді з Донецька потрібно було сподіватися на те, що «Манчестер Сіті» сьогодні обіграє «Ліон» чи бодай на нічию у матчі.

В спарених матчах з «Манчестер Сіті» «Шахтар» зазнав двох нищівних поразок 0:3 вдома та 6:0 на виїзді, натомість сьогоднішній суперник українців зіграв дві результативні нічиї з «Ліоном» - 2:2 та 3:3. Щодо внутрішніх чемпіонатів, то «Гоффенгайм» в останньому матчі зіграв внічию з «Гертою» 3:3 і наразі займає шосту сходинку, а «Шахтар», своєю чергою, попри нульову нічию з ФК «Львів», займає лідируючу позицію в УПЛ, випереджаючи найближчого переслідувача «Олександрію» на 8 очок.

Варто зазначити, що у Паулу Фонсеки були чималі проблеми з вибором стартового складу, адже у лазареті команди Фернандо, Марлос, Ракицький. До того ж, лише нещодавно після травм відновилися Тайсон та Мораес, тож вони ще не набрали ігрової форми, хоча їхня поява у старті читалася.

Тренер німців Юліан Нагельсман перед матчем зазначив, що очікує атакувальної гри, а в минулій нічийній грі на виїзді його команда могла виграти. Фонсека, своєю чергою, відзначив, що його команда буде акцентувати увагу лише на сьогоднішньому поєдинку, хоча вигравати потрібно в обох.

Перший тайм

Відзначимо, що «Шахтар» розпочав поєдинок у незвичній для себе схемі з п’ятьма захисниками – не від хорошого життя Фонсека був змушений змінювати схему гри. Стартові хвилини матчу видалися доволі активним – німці на правах господарів діяли активніше, однак «гірники також вибігали» у контратаки.

Вже на 14 хвилині Тайсон та Ісмаілі на правому фланзі показали чудову взаємодію, розігравши стіночку, і лівий фулбек шведою за допомогою рикошету від захисника німців переправив м’яч у ворота – 0:1. А через дві хвилини «Шахтар» знову вибіг у контратаку, під час якої Мораес передачею вивів Тайсона віч-на-віч, а той поцілив у кут воріт Баумана – 0:2.

Команди демонстрували просто неймовірно результативний старт поєдинку, і Крамарич, перекинувши П’ятова, скоротив відставання на 17 хвилині – 1:2. Після подачі Майкона Кривцов міг збільшувати перевагу, але його удар головою пройшовся повз воріт.

Відзначимо, що у другій половині першого тайму команди дещо збавили атакувальний порив та почергово контролювали м’яч. Однак на 40 хвилині Цубер, скористався «пожежею» у штрафному «гірників» та зрівняв рахунок, забивши головою – 2:2. На перерву команди пішли з двома двійками на табло, продемонструвавши супервидовщнийфутбол.

Другий тайм

Друга половина зустрічі розпочалася з тиску німців на ворота «гірників» - «Гоффенгайм» подав кілька поспіль кутових, однак вони не принесли особливої небезпеки. До того ж, німці більше контролювали м’яч поблизу воріт «Шахтаря».

На 59 хвилині Салаї порушив правил проти Матвієнка і отримав другу жовту картку, тож «Шахтар» отримав півгодини ігрового часу в більшості. Зазначимо, що вилучення не надто повпливало на ситуацію на полі, адже «Гоффенгайм» продовжив атакувати, зокрема з середньої дистанції пробивав Цубер, однак м’яч потрапив у поперечку воріт П’ятова.

За дві хвилини команди обмінялися небезпечними моментами: удар Ісмаілі з гострого кута парирував голкіпер німців, натомість Шульц не зміг поцілити у ворота «гірників» з вигідної позиції. На 81 хвилині Нельсон міг виводити господарів вперед, однак м’яч пролетів за декілька сантиметрів від стійки. За хвилину вже Тайсон міг робити те саме, однак поцілив у стійку.

На 90 хвилині «Шахтар» міг виривати перемогу, однак Майкон поцілив у стійку. А вже у додатковий час Тайсон розібрався у штрафному німців та вивів «Шахтар» вперед - 2:3.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus