USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Шахтар» впевнено переміг «Феєнорд» у Лізі чемпіонів. Огляд матчу

2 Листопада 2017 11:46
Пропустивши першим від «Феєнорда», «Шахтар» відповів влучним ударом Феррейри та дублем Марлоса – 3:1. Таким чином донеччани закріпилися на другій сходинці у групі та знаходяться на відстані одного очка від плей-оффу Ліги чемпіонів.

Матч відбувся 1 листопада на стадіоні ОСК «Металіст» у Харкові.

Перед матчем

Зважаючи на виїзну перемогу донецького «Шахтаря» над «Феєнордом» у минулому матчі, донеччани виглядали явним фаворитом і у вчорашньому поєдинку. Голландці фактично втратили будь-які шанси на єврокубкову весну, адже команда не заробила ще жодного очка, програвши усі три матчі в груповому етапі, а здобути три перемоги проти «Шахтаря», «Наполі» та «Манчестер Сіті» - завдання, відверто кажучи, нереальне. Своєю чергою, перемігши у цьому матчі, «Шахтар» міг сподіватися на вихід у плей-офф Ліги Чемпіонів.

У чемпіонатах команди демонструють не найкращу форму: «Феєнорд» розгромно поступився «Аяксу» та зіграв у нічию з «Родою», займаючи шосту сходинку у турнірній таблиці, «Шахтар» зіграв два нічийні поєдинки з прямим конкурентом за чемпіонство київським «Динамо» та відвертим аутсайдером чемпіонату «Сталлю». При цьому «гірники» йдуть на першому місці у прем’єр-лізі, зберігаючи семиочкову перевагу над «Динамо». Також посеред тижня донецька команда у надважкому 120-хвилинному поєдинку перемогла «Зорю» у Кубку України – 3:4.

У поєдинку зі «Сталлю» тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека дав можливість перепочити деяким ключовим виконавцям та випустив найближчий резерв. Після матчу коуч «гірників» добряче «пройшовся» по своїх гравцях, заявивши, що деякі з них не заслуговують місця у «Шахтарі». Тож вчора у «гірників» зіграли всі найсильніші. Варто зауважити, що у вчорашньому матчі точно не вийшов би на поле ключовий гравець центру захисту Ярослав Ракицький, який був вилучений у минулому матчі. Тож його місце зайняв Давид Хочолава.

Тренер «Феєнорда» Джованні ван Бронкгорст також мав проблеми з вибором гравців у центр захисту, адже вже давно травмовані основні центрбеки Боттегін та ван дер Хейден.

Перший тайм

Команди розпочали гру без розвідки: вже на 3 хвилині лівий захисник «Шахтаря» Ісмаілі мав нагоду відкривати рахунок, втім не зміг поцілити у дальній кут воріт Джонса. Натомість «Феєнорд» свій перший момент у поєдинку одразу ж реалізував: Йоргенсен виборов м’яч на чужій частині поля та віддав на Амрабата, останній навісив в штрафну «гірників», де першим на м’ячі виявився той же Йоргенсен , який забив головою – 0:1.

Після пропущеного голу донеччани не стали опускати руки, і вже через дві хвилини відквитали один гол: Фред розрізною передачею вивів Тайсона на побачення з голкіпером голландців , той після рикошету віддав на Бернарда, який, своєю чергою, відкотив на Феррейру, останній з другою спроби вколотив м’яч у сітку воріт «Феєнорда» - 1:1.

Через три хвилини «гірники» взагалі вийшли вперед: після контратаки м’яч відскочив до Марлоса, який пробив під перекладину з-за меж штрафної – 2:1.

Незважаючи на те, що «Шахтар» вийшов вперед, команда продовжувала грати першим номером. Після подачі з кутового від Бернарда Ордець продовжив м’яч на дальню штангу, де Феррейра дивом не зміг забити з двох метрів, поціливши у перекладину. Сам форвард, мабуть, не зрозумів, як не потрапив у ціль.

За 5 хвилин до кінця основного часу Тайсон здійснив рейд по лівому флангу та відкотив м’яч під удар Бернарду, проте Джонс зумів відбити класний удар бразильця, витягнувшись у струну.

Команди пішли на перерву з мінімальною перевагою «Шахтаря», хоча ще до перерви рахунок міг бути розгромним.


Другий тайм

На початок другої половини зустрічі команди не поспішали форсувати події, адже ніхто не хотів ризикувати.

Феррейра міг робити дубль, проте не зміг поцілити у ворота з середньої дистанції після контратаки. «Гірники» продовжували нагнітати, контролюючи м’яч поблизу штрафної «Феєнорда». На 68 хвилині Марлос зіграв у «стіночку» з Феррейрою та перекинув воротаря голландців, забивши вже другий гол у зустрічі – 3:1.

«Феєнорд» робив спроби відігратися: з-за меж штрафної пробивав Йоргенсен, втім м’яч пролетів поруч зі стійкою. На 81 хвилині Бергхюйс впритул пробивав, проте П’ятов ногою зумів відбити м’яч.

«Шахтар» також мав моменти, аби доводити рахунок до непристойного: Марлос повозив Хапса та віддав на Алана Патріка, удар якого у дальній кут потягнув Джонс.

Останні хвилини матчу «гірники» повністю контролювали хід зустрічі та довели його до логічного завершення.

Відтак, «Шахтар» закріпився на другій сходинці у групі та знаходиться на відстані одного очка від плей-оффу Ліги чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus