USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Шахтар» здобув вольову перемогу над «Ромою» в 1/8 Ліги чемпіонів

21 Лютого 2018 23:51
Пропустивши у першому таймі від «Роми», у другій половині зустрічі «Шахтар» відповів голами Феррейри та Фреда, здобувши вольову перемогу над італійцями в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів – 2:1.

Матч відбувся 21 лютого на стадіоні ОСК «Металіст» у Харкові

Перед матчем

Італійська «Рома» - доволі непростий суперник для донецького «Шахтаря» в 1/8 найпрестижнішого футбольного турніру Європи. Італійці вийшли фактично з «групи смерті», де разом з ними за путівки в плей-оф боролися лондонський «Челсі» та мадридський «Атлетико». Своєю чергою, донеччани також не мали в групі прохідних суперників, адже «Шахтарю» довелося зіграти з «Манчестер Сіті» та «Наполі».

Варто зазначити, що сьогоднішня зустріч була не першою між командами – у 2011 році «Шахтар» вже «вибивав» римлян з Ліги Чемпіонів. Тоді загальний рахунок протистояння був 6:2 на користь «гірників».

У минулому турі чемпіонату донеччани без особливих проблем розібралися з «Чорноморцем», відгрузивши одеській команді 5 «сухих» м’ячів. У тому поєдинку феєрив український бразилець Марлос, який зробив дубль, додавши до нього три асисти. «Рома» у попередньому поєдинку завдяки голам Ундера та Перотті впевнено перемогла «Удінезе» на виїзді – 0:2. Зазначимо, що італійський чемпіонат – у розпалі, натомість друге коло Чемпіонату України стартувало лише на минулих вихідних.

Перед поєдинком тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека говорив, що «Рома» одна з найсильніших команд Європи, тому сьогодні його підопічних мав би чекати важкий поєдинок. Коуч «Роми» Еусебіо Ді Франческо, своєю чергою, зазначив, що його команда знаходиться в хорошій формі, але їй доведеться багато оборонятися, тому потрібно зберігати концентрацію.

Перший тайм

На перших хвилинах гості активно пресингували «гірників», не даючи взяти м’яч під контроль. Втім, вже на 4 хвилині «Шахтар» міг відкривати рахунок, вибігши в контратаку, але після прострілу від Ісмаілі Фред не зумів завдати акцентованого удару по воротах.

Матч розпочався доволі активно, тож італійці не змусили довго чекати на відповідь – на 6 хвилині «Рома» ледь не забила після подачі кутового від Коларова, проте Пятов здійснив чудовий сейв, продемонструвавши дива реакції. «Гірники» здебільшого атакували правим флангом, де вдало взаємодіяли Бернард та Ісмаілі, який підключався до атак при першій же можливості.

Команди грали на високих швидкостях, не затримуючи м’яч у центрі поля, але до 20 хвилини, окрім обміну небезпечними моментами, нічого серйозного створити не змогли. Лише на 20 хв Манолас ледь не переправив м’яч у ворота П’ятова після корнера, проте не зміг завдати акцентованого удару головою, пробивши повз. Вже через хвилину Джеко пробивав з-за меж штрафної – П’ятов знову на місці. Варто зазначити, що «Рома» подавала доволі велику кількість кутових.

На 25 хвилині до атаки підключився центральний захисник Ракицький, на простріл якого ніхто не відгукнувся. Зауважимо, що гравці «вовків» не гребували зупиняти швидкі атаки донеччан порушеннями у центрі поля, чим збивали темп, до того ж, часто на ці фоли не звертав уваги арбітр.

На 41 хвилині «Рома» вийшла вперед – Перотті віддав на Джеко, який розрізним пасом знайшов у штрафній Ундера, останній відправив м’яч у сітку, прошивши П’ятова – 0:1. Зазначимо, що турок забив у дебютному для себе матчі в Лізі чемпіонів.

На останніх хвилинах першої половини зустрічі для «гірників» трапився неприємний епізод – травму отримав Кривцов, тож Пауло Фонсека провів вимушену заміну, випустивши на поле Ордеця.

Другий тайм

«Шахтарю» потрібно було відігруватися, тож другу половину зустрічі донеччани розпочали з атак – Марлос відкидав на Феррейру, проте той пробив прямо в руки Алісона. На 50 хвилині Марлос подавав кутовий, втім оборона «вовків» відіграла вдало, вибивши м’яч зі штрафної.

А вже через 2 хвилини Феррейра, отримавши пас зі своєї частини поля від Ракицького та обігравши на швидкості Маноласа, відправив м’яч у дальній кут воріт «Роми» - 1:1. Зрівнявши рахунок, «гірники» хотіли вийти вперед, тож вони не стали зменшувати швидкості – на 54 хвилині після прострілу Ісмаілі Марлос з вбивчої позиції не зміг забити – диво-реакцію продемонстрував Алісон, викинувши руку в останній момент.

На 63 хвилині з-за меж штрафної пробивав Тайсон, але Алісон витягнув м’яч з дев’ятки, переправивши його на кутовий – не хотів кіпер «Роми» знову бачити м’яч у свої воротах. Вже через 6 хвилин Марлос заробив небезпечний стандарт, який реалізував Фред – після його удару м’яч від поперечини залетів у ворота італійців – 2:1.

Після пропущеного голу тренерський штаб «Роми» вирішив зробити подвійну заміну, випустивши на поле Переса та Жерсона, які замінили Флоренці та автора голу Ундера відповідно.

На 82 хвилині удару з-за меж штрафної пробивав Степаненко, втім Алісон зафіксував м’яч у руках. Італійці поспішали та намагалися зрівняти рахунок, втім часто вони приймали помилкові рішення, віддаючи м’яч «гірникам». До слова, на 90 хвилині донеччани могли залишитися у меншості, але суддя пошкодував Тайсона, який відмахнувся від Перотті.

У додатковий час Фонсека здійснив тактичну заміну, випустивши Коваленка замість Бернарда. До того ж «гірники» могли забивати третій гол, але захисник італійців вибив м’яч з лінії воріт після удару Феррейри.

Наступний поєдинок відбудеться у Римі, де й вирішиться доля путівки в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus