USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ще два районних центри Волині отримали сучасні спорткомплекси*

23 Жовтня 2015 12:04
Ще у двох районних центрах Волинської області сьогодні відкрили сучасні спортивні комплекси. Їх звели у Маневичах та Камені-Каширському в рамках співробітництва Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» із Федерацією легкої атлетики Волині. Власне, спорткомплекси містять не лише сучасні легкоатлетичні доріжки, але й, передусім, майданчики для гри у міні-футбол, баскетбол та волейбол.

Свято відкриття стадіонів не зіпсував навіть дощ – оглянути майданчики, зіграти на них, а також послухати гостей з Луцька прийшли сотні мешканців Маневич та Каменя.

«Для райцентру це - грандіозний подарунок»

Спортивний комплекс у Маневичах розмістили поруч із загальноосвітньою школою-гімназією імені Бринського. Її директор Андрій Деркач каже, що не може нарадуватися такому сусідству. Адже уроки фізичної культури в школі – це, зазвичай, 3-4 класи в спортзалі. Тепер же з’явилася альтернатива.

«Це найліпший подарунок, який можна було придумати і нашій школі, і всім спортсменам району», - розповідає Андрій Олексійович.
Тренер-викладач Маневицької ДЮСШ Надія Шпак вже 5 років опікується дівчачими футбольними командами. Маневичі разом із Ковелем є центрами жіночого футболу, але юним спортсменкам, як і скрізь, дошкуляла проблема відсутності полів хорошої якості.

«Будівництво цього поля дозволяє нам навіть наміритися заявитися у першу лігу юнацької жіночої ліги. Нам про це почали натякати у Федерації футболу України після того, як ми на початку вересня цього року у Калуші вибороли 3 місце з-поміж 21 команди на чемпіонаті України серед дівчат до 2001 року народження», - розповіла пані Надія у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.
Окрім занять із дівчатами, Надія Шпак є тренером жіночої команди «Освіта-Волинянка», яка постійно поповнює футболістками національні збірні України різних вікових категорій.

«У мене в групі зараз 20 дівчаток. Вони по-справжньому захоплені футболом, ви ж бачите, як горять в них очі. А тепер вони матимуть чудове поле, на якому можна тренуватися цілий рік. Для Маневич це просто грандіозний подарунок», - каже пані Надія.

«Фонд «Новий Луцьк» розповсюджує свою діяльність на райони Волині, бо ми вважаємо, що діти повинні займатися спортом в належних умовах, турбуватися про своє здоров’я», - розповів на відкритті стадіонів перший номер списку партії УКРОП до обласної та Луцької міської ради Ігор Палиця. «Відтак, ми почали реально наповнювати ці декларації реальними справами», - зазначив він.
Через негоду, яка вирувала на Волині минулого тижня, будівельники вирішили не класти сучасне покриття на бігові доріжки нових стадіонів. Аби не знижувати якість доріжок, спеціальні шари тартану нанесуть, коли це дозволять погодні умови. Так само, найближчим часом вирішать питання освітлення стадіонів. Окрім того, у Маневичах облаштують і сектор для метання спису. Адже саме метальні дисципліни принесли місцевій ДЮСШ славу на всю країну – торік уродженець села Старий Чорторийськ Максим Богдан здобув третє місце з метання списа на чемпіонаті Європи з легкої атлетики.

«Побудуємо Європу на Волині, а потім будемо просуватися на Київ»

У Камені-Каширському з нагоди відкриття спортивного комплексу відбулося справжнє музично-спортивне патріотичне свято. Молодь, для якої і зводилися майданчики, тестувала їхню якість та зручність для занять спортом. Школярі бігли стометрівку, відбулися турніри з волейболу та футболу.
Держава роками не звертала уваги на інфраструктуру спорту в районах. Відтак, тут накопичилося безліч проблем. У Камені-Каширському Ігорю Палиці показали один із місцевих довгобудів, а точніше недобудов. Йдеться про плавальний 25-метровий басейн у ЗОШ №2. Його почали зводити 15 років тому за кошти «чорнобильського фонду», але з часом занехаяли і забули про нього.
Ігор Палиця та голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк оглянули об’єкт й наголосили, що наступного року шукатимуть можливість звести басейн в райцентрі. Окрім того, до уваги Фонду потрапило й футбольне поле місцевого стадіону, яке після того, як його заклала ще польська влада у 1930-х роках, істотно не змінилося.

«Переконаний, що ви повірите у щирість наших намірів змінити якістю життя не тільки у містах, але й у містечках, районних центрах, селах. Побудуємо Європу на Волині, а потім будемо просуватися на Київ», - звернувся Ігор Палиця до громади Каменя-Каширського під час відкриття спортивного комплексу. Тут, в поліському райцентрі, як і повсюди у волинській «глибинці», працюють ентузіасти спорту, які змушені без належних умов тренувати і підтримувати любов до спорту в молоді.

«Нові доріжки на нашому стадіоні - це не тільки можливість поліпшити результати, але й потенційне збільшення кількості охочих займатися легкою атлетикою і спортом», - розповів виданню тренер Олександр Кадіров.

«Тим більше, що легка атлетика останніми роками залишалася в «тіні» інших видів спорту, до неї не відчувалося належної уваги та допомоги. А результати прийдуть з часом. Головне, що є діти, які готові займатися легкою атлетикою».

Цікаво, що Юлія Мороз, яка народилася в Камені-Каширському, нині є одною з провідних бігунок країни на середні дистанції. У листопаді вона виборюватиме в Луцьку на чемпіонаті України право виступити на чемпіонаті Європи з кросу, що відбудеться у Франції.

До слова, 18 жовтня новітні спортивні комплекси Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» презентував у Ківерцях та Любешові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Діма Показати IP 24 Жовтня 2015 22:29
Баскетбол на траві(((. Це навіть не рівень провінції, це просто непрофесіоналізм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus