USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Табачник додав до ЗНО російську мову

24 Вересня 2010 14:29
У наказі Міносвіти з'явився ще один, дев'ятий, предмет, який абітурієнти зможуть складати під час ЗНО на вибір – російська мова.
Рішення ввести російську мову до списку предметів на ЗНО міністр освіти і науки, пише «Українська правда. Життя».
Міністр Дмитро Табачник і його колеги з відомства називають абсолютно неполітичним.
«В Україні діє 1800 державних російськомовних шкіл. Ми повинні дати можливість їх випускникам продемонструвати свої знання російської мови», – пояснив головний освітянин.
«Багато українських вузів приймають абітурієнтів на спеціальність російська філологія, літературне редагування, журналістика. Логічно, що при вступі на ці спеціальності профільним предметом має бути російська мова. Якщо хтось бачить у цьому політику, нехай звернуться до психотерапевта», – порадив міністр.
Табачника підтримав директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук: «Я не бачу тут ніякої політики. Я наказ про введення російської мови не підписував, це зробив міністр. Але попередньому уряду я особисто пропонував ввести до ЗНО російську мову, але тоді державна політика не дозволяла цього зробити».
За даними інформаційної системи «Конкурс», фахівців російської філології цілеспрямовано готують близько 40 українських державних та приватних вузів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клим Савур Показати IP 25 Вересня 2010 15:30
Двома словами - геть табачника !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus