USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тисячі українських вболівальників можуть не отримати візу на Євро-2016

4 Червня 2016 12:49
Тисячі українських уболівальників, які планували поїхати до Франції на чемпіонат Європи з футболу, можуть не отримати візи. Про це повідомив "науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко в Facebook, коментуючи ситуацію з відмовою у візі відомому українському футбольному фанату Володимиру Бобенчику, - повідомляють Українські новини.

Справа в тому, що французьке консульство не встигає вчасно розглянути заявки, але не хоче послабляти вимоги до українців, щоб прискорити розгляд.

"Наразі вже є десятки відмов і тисячі "завислих" у консульстві заявок, які не розглядаються тижнями. При збереженні нинішнього темпу розгляду візових заявок французами (а на сьогодні паспорти не отримали навіть частина тих, хто відправився в другій декаді травня і зовсім масово - заявники третьої декади) маса людей не поїде і буде великий скандал", - зазначив Сушко.

З його слів, консульство "критично не справляється з потоком, але не хоче йти на компроміс, послаблюючи планку вимог і прискорюючи розгляд". При цьому Франція ігнорує досвід спрощеної видачі віз Польщею на Євро-2012 і на фінал Ліги Європи-2015.

На думку Сушка, ще є час виправити ситуацію: "Для цього французька сторона повинна визнати неординарність ситуації та прийняти рішення про спрощений і прискорений розгляд візових заявок за наявності квитків на матчі".

Нагадаємо, акції протесту у Франції можуть зірвати Євро-2016.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 4 Червня 2016 13:20
Нема чого у Францію пхатися, вдома по телебаченню переглянуть футбола. У Францію на українців не чекають, бо ті хочуть залишитися там на заробітки
То брехня Показати IP 4 Червня 2016 13:44
Нас чекають у Еуропi!!!! Президент казав!!!!
ввв Показати IP 4 Червня 2016 14:19
Що скажуть єврооптимісти ???
Клава Показати IP 4 Червня 2016 15:51
А Одеса ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus