USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Титулованим спортсменам з Волині поляки привезли подарунки

13 Вересня 2014 13:45
Новенькі триколісні велосипеди вручили дітям-інвалідам, які є вихованцями спортивного клубу «Ковель» і титулованими спортсменами, - інформує ПроКовель.

Ковельська школа ЗОШ №8 відома на всю Волинь, адже тут вперше в області впровадили інклюзивну освіту. І ось уже сьомий навчальний рік поспіль діти, які мають статус «особливі», навчаються в одному класі з іншими, незалежно від їх фізичного здоров’я.

Фактично всі вони є вихованцями спортивного клубу «Ковель» і титулованими спортсменами. Приміром, у ЗОШ №8 навчається багаторазовий рекордсмен Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе», кандидат в майстри спорту з плавання серед дітей-інвалідів Максим Макарчук. Він та Володимир Дрижак, який теж прагне відстоювати честь Ковеля на престижних змаганнях з плавання, отримали з рук президента СК «Ковель» Юрія Семенюка триколісні велосипеди.

Їх до Ковеля привіз голова спортивного клубу, тренер з плавання Сергій Панасюк. Він і розповів, що ці два нових, сучасних велосипеди ковельським школярам-інвалідам подарував благодійний фонд «EKO TEXIL od WAS dla WAS» Республіки Польща.

Зі слів Сергія Панасюка, голова фонду Лешек Войтечек, почувши про нагальну потребу у забезпеченні такими візками дітей з обмеженими фізичними можливостями, відразу ж погодився допомогти, адже фірма «Wtur-Pol», яка й створила благодійний фонд, на власному підприємстві виготовляє велосипеди саме такої категорії та модифікації.

Під час урочистої лінійки, присвяченій Дню фізичної культури і спорту, на спортивному майданчику ЗОШ №8 відбулася церемонія вручення новеньких триколісних велосипедів дітям-інвалідам. Для Володимира Дрижака – це ще зовсім невідомий вид транспорту, адже він лише проходить процес реабілітації (хлопчина має складну форму ДЦП), і у велосипедний візок сяде згодом на відмінну від Максима Макарчука. Останній відразу ж пересів на свого новенького залізного «друга».
Решта особливих дітей, які навчаються в ЗОШ №8 в

рамках інклюзивної освіти - Олександр Шимчук, Анастасія Зубач та Ксенія Токар, теж не залишилися без подарунка. Їм від СК «Ковель» підготували солодощі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus