USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Федерації футболу Волині відповіли на публічні звинувачення

22 Лютого 2017 19:57
Публічні звинувачення голови ФФВ Віталія Кварцяного з боку члена виконкому Федерації футболу України Олександра Жуматія назвали «поливанням брудом» - роботу керівництва обласної федерації визнають успішною.

Про це йшлося під час розширеного засідання виконкому Федерації футболу Волині 22 лютого у Луцьку.

Члени виконкому ФФВ та представники футбольної громадськості області розглянули питання про відповідь на публічні звинувачення у ЗМІ на адресу керівництва ФФВ та роботу федерації.

Очільник Федерації футболу Волині Віталій Кварцяний зазначив, що розширене засідання виконкому вирішили скликати для того, щоб волинянам стало ясно, що відбувається у волинському футболі. Він зауважив, що отримав великий відсоток критики «від великого футбольного спеціаліста Олександра Жуматія і його колеги Сергія Скиданюка» і якщо мовчати, то усі подумають, що ці люди мають рацію.
Він наголосив, що хотів би, щоб футбольна громадськість області відверто оцінила роботу Федерації футболу Волині. Цю оцінку передадуть у Федерацію футболу України у Київ. Віталій Кварцяний зазначив, що не має претензій до працівників ФФВ і вважає, що федерація працювала добре, тож критику він вважає несправедливою.

Найважливішим є те, що ФФВ хочуть виключити з колективних членів Федерації футболу України, а працівники ФФВ на це, зі слів Віталія Кварцяного, не заслуговують. Ця ситуація, з його слів, відбувається завдяки «патріотам Волині» Жуматію та Скиданюку, які прагнуть щоб до конгресу ФФУ у квітні ФФВ не встигла подати необхідні документи.

На його думку, члени виконкому повинні висунути гідну кандидатуру, яка представляла б волинський футбол у виконкомі ФФУ. Він нагадав, що Олександр Жуматій свого часу потрапив у виконком ФФУ за списком, який нікому не був відомий у Федерації футболу Волині. Щоб виправити це, члени виконкому ФФВ висуватимуть кандидатуру заслуженого тренера України Юрія Тимофеєва, який отримував за свою працю державні нагороди, був чемпіоном світу, Європи, Олімпійських ігор. Віталій Кварцяний відзначив, що протягом трьох років Олександр Жуматій не надав ніякої підтримки ФФВ, а лише тишком постійно намагався зруйнувати спільну роботу працівників федерації.
Нещодавно представникам ЗМІ Олександр Жуматій розповідав, начебто ФФВ порушила норму про виділення 50% коштів цільової фінансової допомоги районним та міським федераціям футболу області. Так, йшлося про те, що Федерація футболу Луцького району протягом 2016 року не отримала від обласної федерації ні копійки. Голова ФФВ зауважив, що нині федерація отримує до 22 тисяч доларів на рік, половину з яких витрачають на функціонування ФФВ (зарплати), іншу половину – на райони.

Водночас, на проведення змагань також потрібні значні кошти, якими ділилася ФФВ. Заплативши штраф через «анонімки» голови Федерації футболу Луцького району Сергія Скиданюка щодо невчасної виплати зарплати працівникам федерації, ФФВ витратила 21 тисячу гривень, а ці кошти можна було б використати для районних федерацій. Зі слів Віталія Кварцяного, Сергій Скиданюк постійно перешкоджає роботі ФФВ, адже через його скарги доводиться витрачати кошти федерації.

Заступник голови ФФВ Василь Кохановський повідомив, що хоче підтримати Віталія Кварцяного та зауважив, що Олександр Жуматій будоражить громадськість, чіпляючись до формальностей. Він нагадав, що Олександр Жуматій «підлим та підступним методом» два роки тому, перебуваючи в складі робочої групи ФФУ з підготовки до конгресу замість того, щоб рекомендувати Віталія Кварцяного до складу виконкому ФФУ, тишком-нишком вписав самого себе. Олександра Жуматія виключили зі складу ФФВ, але він продовжує працювати у виконкомі ФФУ, поливаючи брудом керівництво Федерації футболу Волині.
Думку футбольної громадськості та ФФВ виклали у проекті листа до керівництва ФФУ, де Олександра Жуматія називають «пройдисвітом, який не так давно займався контрабандою спирту та продажем лівих автомобілів» та людиною, яка всю свою діяльність нині зводить до дестабілізації ФФВ. Його назвали людиною, яка не має стосунку до футболу, здатна на ганебні вчинки, обман та підлість та намагається втілювати авантюрні дилетантські ідеї. Сьогодні він, мовляв, цинічно обливає брудом голову обласної федерації футболу Віталія Кварцяного та працівників федерації.

Також у листі йдеться про те, що у ФФУ досі не знають, що Олександра Жуматія затримували у нетверезому стані за кермом службового авто, яке надане ФФУ для роботи з обласною федерацією. Так, у ФФУ досі не знають, що він скоїв ДТП та розбив службовий автомобіль, який довелося ремонтувати за кошти ФФВ та ФФУ і ще багато «подвигів», пов’язаних з вживанням алкоголю під час проведення обласних змагань.


У листі нагадують, що ФВВ наразі має найкращі за всю історію показники, зокрема за кількістю дитячих футбольних команд і не збирається на цьому зупинятися. За запитом Олександра Жуматія та Сергія Скиданюка з Києва у Луцьк прибували працівники, які здійснювали аудит бухгалтерії ФФВ і не висловили жодних зауважень на адресу ФФВ. Аналогічний аудит здійснювали рік тому, коли Сергій Скиданюк повідомляв про невиплату коштів і аудит встановлював, що бухгалтерія працює в належному режимі. Василь Кохановський зауважив, що, на жаль, на засідання не прибули запрошені представники ФФУ.

Член виконкому Ігор Чорнуха зауважив, що, хоч і не підтримує різкі вислови, наведені у листі, але визнає, що навряд чи комусь іншому вдалося б зробити стільки на посаді голови обласної федерації, як Віталію Кварцяному (попри те, що вони були опонентами під час виборів голови ФФВ) . Він висловив сподівання, що ФФУ ухвалить правильне рішення, адже не можна перекреслювати роботу, яку здійснювала досі футбольна громадськість області.
Своєю чергою, Сергій Скиданюк повідомив, що не говорив, що, наприклад, Горохівський район зовсім не отримує фінансування, а мав на увазі що фінансування районних федерацій здійснюється не в повному обсязі. Він назвав Віталія Кварцяного видатним фахівцем у сфері футболу, визнавши, що у нього з головою обласної федерації виник конфлікт. Він наголосив,що ніколи не стверджував, буцімто Віталій Кварцяний невірно розподіляв кошти, а лише нарікав на те, що кошти «не виділені через нелюбов до Скиданюка».
Також під час засідання йшлося про рішення контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ про визнання недійсним проведення конференції ФФВ 1 грудня 2016 року. Внаслідок цього рішення ФФУ призупинила членство обласної федерації футболу. Засідання КДК щодо цього питання просили перенести, адже були відсутні голова ФФВ та його заступник. Засідання усе ж відбулося і ухвалило рішення про встановлення факту порушення. Наразі дали запит в дисциплінарний комітет КДК, щоб отримати текст рішення з мотивувальною частиною. Члени виконкому вирішили звернутися щодо цього питання до ФФУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
на чистоту Показати IP 22 Лютого 2017 20:02
написано про все. про великого кормчего про конструктивну критику і навіть Скиданюку слово дали. Делегата якогось в Київ пошлють. Царь всієї футбольної Русі не сказав тільки одного - як його попереджали не пороти дурниць, не проводити ту конференцію. А йому ж - по барабану, він Царь і на всі попередження чхати хотів. А тепер мають всі діло - хтось гемор, а хтось пробшеми, а хтось рже з цього всього.
Футболіст Показати IP 22 Лютого 2017 20:36
А чого ж так довго мовчали ,що Жуматій преступник?Це ж порушення закону мовчати про таке.А зараз рти повідкривали.Низко,мєрзко,,,тьфу на вас.Хоча хто не знає що за люди Кварц та Кохановський.
Олександр Показати IP 23 Лютого 2017 09:25
У 1994 чи 95 роках відносно Жуматія та його друзів була порушена кримінальна справа про групове згвалпування дівчини, він якимось чином "вийшов з води сухим" . Хоча догадуюсь яким чином.
Футболіст до Олександр Показати IP 23 Лютого 2017 15:20
дуже довго реагували. Пройшло півдня, поки га...мьот включили. Получите догану
Льоня Показати IP 23 Лютого 2017 10:00
Давно пора було того шміта викинути. Лізе постійно куди не треба
СТОП Показати IP 23 Лютого 2017 18:04
А ХТО ВЗЯВ ЖУМАТІЯ НА РОБОТУ ХТО НАВЧИВ ПИСАТИ АНОНІМКИ НА БЕЗУГЛОГО ХТО НАВЧИВ ФАЛЬСИФІКУВАТИ ПРОТОКОЛИ ТОЙ ЖЕ КВАРЦЯНИЙ ЧОРНУХА СТОЛЯР ТЕПЕР ПОЖИНАЮТЬ ПО ДІЛАМ СВОІМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus