USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі – футболу не буде

9 Квітня 2014 09:56
Місто залізничників має проблеми з футбольними полями. Про це повідомив ковельський мер Олег Кіндер, заявивши, що головна спортивна арена – стадіон «Верес» – не відповідає стандартам.

«Я сам – не фаховий спеціаліст, не футболіст, не спортсмен, але коли почали виясняти, де проводити ігри певного рівня, то з’ясувалося, що в Ковелі такого місця немає. Якщо брати стадіон «Верес», то він не відповідає стандартам: коротше на три метра. І оті ігри, які проводилися на рівні дублів і все інше, ну не можна на таких полях проводити. Якщо ви пам’ятаєте гру «Волині» з командою Ковеля, тоді Віталій Кварцяний казав: «Ну, Кіндер, правда, йому тільки садочки строїти і школи. Футбольне поле абсолютно не підготовлене. І взагалі не можна на ньому грати». Ну, я розумію чого він так говорив, бо вони програли тоді. Але те, що футбольне поле не придатне для нормальних спортивних ігор, це так», – сказав Олег Кіндер.

Зі слів градоначальника, спортивні спеціалісти «проревізували» поле «Вереса» і висловили свої пропозиції. Як твердить Олег Олексійович, «щоб це футбольне поле довести до якогось стану, потрібно просто на просто зрізати повністю весь дерен, завести новий ґрунт, засіяти, зробити полив і чекати два-три сезони». Отож, такою була думка фахівців. Місцева влада – сама собі «фахівець» і на це не погодилася.

«Два-три сезони чекати? Як? Через що було прийнято рішення зробити у 2013 році аерацію, засипати, вирівняти піском. Ми виконуємо те, що нам спеціалісти говорять. І ось, дасть Бог, ще там певний термін пройде, можна буде засіяти хімікатами, щоб пропало все зелене, що є, оскільки там трави дуже мало. В основному росте кульбаба, інша, я не знаю, рослинність, на якій не можна грати у футбол. Власне, після того, як вирівняти все поле, засіяти, по новому переробити, то можна зробити витримку – тільки один сезон – не дати тут грати. Тобто, у нас є прийняте рішення, що на стадіоні «Верес» в цьому році ніякі ігри проводитися н-е б-у-д-у-т-ь взагалі!» – наголосив Олег Кіндер.

Де ж гратимуть у Ковелі футболісти? Як пояснив Олег Олексійович, всі дитячі футбольні команди проводитимуть матчі у фізкультурно-оздоровчому комплексі, що знаходиться в мікрорайоні заводу «Ковельсільмаш», дорослі – на полі колишньої військової частини на вулиці Володимирській. «Ці поля не в кращому вигляді», – уточнює він, але що поробиш: треба, щоб на 2015 рік ковельчани мали хоча б поле на стадіоні «Верес».


Міський голова каже, що неодноразово критикував підприємця Юрія Шлюєва, в оренді якого уже досить тривалий час перебуває стадіон «Верес», резонно запитуючи: «Чому не проводиться реконструкція адміністративного приміщення?» Коли Юрій Миколайович брав його в оренду, зобов’язувався добудувати другий поверх, щоб приміщення було з роздягальнями, басейном, суддівськими кімнатами, з готельними номерами для спортсменів та ін. «Коли ми проводили певні заходи, то мені, повірте, соромно було навіть заходити у ті роздягальні», – обурюється Кіндер.

У 2013 році було прийняте рішення про початок реконструкції на стадіоні «Верес» адміністративного приміщення. Міська влада сподівається, що цього року тут добудують корпус і зроблять футбольне поле. Вартість проекту реконструкції будівлі, що вже пройшов експертизу, становить 3,5 мільйона гривень. Наразі очікується дозвіл на початок робіт. «Дасть Бог погоду і підприємець, який взяв в оренду приміщення, почне реконструкцію», – з оптимізмом каже Олег Кіндер.

Якщо повернутися до історії, то в 2003 році місцева влада передала цілісний майновий комплекс стадіону, який на той час мав назву «Сільмаш», в оренду строком на 25 років підприємцю та депутату Ковельради, члену депутатської фракції БЮТ Юрію Шлюєву. Здавалось би, є всі можливості для того, щоб зміцнювати матеріальну базу спортивної споруди, організовувати тут цікаві змагання, залучати підростаюче покоління до занять футболом. Але Юрій Миколайович суттєво обмежив проведення змагань, бо, з його слів, «є ж певні навантаження на газон і щодня тут грати у футбол не можна».

Цікаво те, що тодішній і теперішній депутат міськради, голова міської федерації футболу Ігор Прокопів, згідно з інформацією багатьох ковельчан, був і залишається креатурою Юрія Шлюєва, при тому всьому є заступником Олега Кіндера. Виходить так, що мер критикує, а з профільного «зама», як з гуся вода?

І наостанок – про приємне. Ковельська міськрада на 2014 рік виділила близько півмільйона гривень для міського центру «Спорт для всіх». У перспективі для цієї структури влада має збудувати два футбольних поля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus