USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У луцьких школах відкрили сучасні футбольні поля

1 Вересня 2015 17:32
Нові сучасні футбольні міні-поля із штучним покриттям та огорожею офіційно відкрили у п'яти школах Луцька. Такий подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» отримали школи №5, 9, 13, 25 та луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступеня на вулиці Дубнівській. У рамках проекту Фонду «Футбольне поле - у кожну школу» протягом 3 років у Луцьку вже облаштували 15 таких майданчиків.

Відкриття футбольних полів відбулися сьогодні під час святкування 1 вересня.

Після урочистої частини присутні перейшли до офіційного відкриття міні-футбольного поля. Червону стрічку перерізали директор школи Олександр Дубина та капітан футбольної команди, десятикласник Максим Ковальчук.

«Величезне дякую Ігорю Палиці за нове футбольне поле. Тепер нам буде легше тренуватися й стануть вищими спортивні досягнення. Окрім того, це сильно популяризує спорт та заохочує до нього. От побачите, тепер від цього поля не буде відбою, тут гратимуть усі», - прогнозує юнак.
Привітав школярів із відкриттям міні-поля і сам засновник Фонду, який завітав на свято знань. Він впевнений, що Луцьк стане містом із найспортивнішими та найздоровішими мешканцями.

«Ми думаємо про здорову націю. А здорова нація - це не лише спорт, не лише футбольні, спортивні майданчики, які ми встановлюємо, а також і якість медпослуг. Нам відомо, що школа не має коштів на те, аби взяти на повну ставку лікарів, медичне обладнання - застаріле, а розхідних матеріалів немає. Тому вже цього року Фонд запропонує міській владі співпрацювати з «Новим Луцьком» задля утримання на повну ставку лікарів у школах, переобладнання медкабінетів та забезпечення необхідними матеріалами. Це потрібно для того, аби хоч раз у місяць лікар міг проводити профілактику з кожним класом щодо захворювань, бо лікувати значно важче. Наш Луцьк має бути найспортивнішим і найздоровішим», - наголошує Ігор Палиця.
Своєю чергою, тренер шкільної футбольної команди, вчитель з фізкультури Сергій Микилюк запевняє, мовляв, для школи ця подія - визначна.

«Відкриття футбольного поля - це не просто турбота про спортивну культуру молоді, це - величезний крок вперед для нашої школи. Раніше тут був асфальтований майданчик, а зараз він європейського зразка. Тепер діти не так боятимуться «викладатися» під час уроків, адже раніше могли травмуватися, не було відповідних умов», - розповідає педагог.
Зауважимо, як інформують у Фонді Ігоря Палиці «Новий Луцьк», проект «Футбольне поле - у кожну школу» охопить усі школи обласного центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 1 Вересня 2015 18:05
про 19 школу \\ САРАЙ \\ забули...
Сергій Показати IP 1 Вересня 2015 18:54
А в першій школі коли ?
За 9 школу до Сергій Показати IP 2 Вересня 2015 08:02
Перва школа сама багата. Самі зробите.
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2015 19:54
Звичайно, велика дяка за цей стадіон. Але чому не засняли що робиться за його межами, яка там краса. Звичайно не все відразу, але якось відчуття свята трішки не те. Чому в 18 школі можна зробити нормально, в 16 і так далі, а в центрі міста ні? Принаймні цих грошей вистачило б щоб довести на той час існуючий стадіон до ладу без тих парканів і було б аж ніяк не гірше. Вибачте, не хотів про погане, але ж як оглянешся довкола...
василь Показати IP 1 Вересня 2015 21:19
А в 9 училищі коли?
Олександр Показати IP 1 Вересня 2015 23:11
Все буде добре, тільки після виборів Стахановські темпи побудови блага лучанам ,мабуть припиняється, будуть заняті новими планами (ВІДБИВАННЯ ЗАТРАТ), бо в цивілізованих країнах дійсно є благочинність , а в нас бізнес , цікаво яка ціна цих полів буде для лучани по закінченню малезонського балету?
до Олександра до Олександр Показати IP 2 Вересня 2015 00:44
роблять - і добре. І не тільки перед виборами, фонд працює вже багато років, і в багатьох школах вже зробили майданчики і не тільки.
Бик до до Олександра Показати IP 2 Вересня 2015 08:03
Заздрісникам і халявщикам не вгодиш.
Петро Показати IP 2 Вересня 2015 11:44
"Втикнути" когось-завжди, а зробити самому-ніколи. Може вистачить гавкати "полішуки". Давайте мірятись хто більше проявив ініціатив, чи вибив грошей платників податків на свій район. Так будемо працювати поки не зробимо кругом ОСББ. А далі самі будемо господарювати, хто як вміє. І по меценатах прийдеться побігати, і по благодійниках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus