USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій ДЮСШ № 2 – знову конфлікт через оренду

20 Січня 2016 14:58
Тренажерний зал для бізнесу чи приміщення для діток – такі дискусій виникли в Луцькій міськраді. Вдруге підприємець просив продовжити договір оренди в ДЮСШ № 2.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради сьогодні, 20-го січня, в сесійному залі.

Нагадаємо, торік Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що дітям не дають займатися у спортшколі, а Луцькрада лобіює інтерес бізнесмена. Йшлося про те, що в ДЮСШ №2 орендував приміщення загальною площею 89,7 кв. м. Василь Петрищак. Після завершення строку договору, бізнесмен захотів продовжити оренду, втім, такий стан прав вкрай обурив тренерів школи та батьківський комітет. Після тривалих дискусій, тоді оренду не продовжили.

Втім, Проект рішення «Про оренду нежитлового приміщення на вулиці Гетьмана Мазепи, 49» винесли повторно.

У присутніх попросив слово для виступу підприємець Василь Петрищак, який запевнив, що своїми діями він розвиває спорт.

«Із 2012-го року я займаюся підприємницькою діяльністю. Спочатку тут було приміщення у жахливому стані, але я провів ремонт, взяв кредит й поставив тренажери. Раніше я сам займався у цій спортшколі, я кандидат у майстри спорту із пауерліфтингу. У мене - найнижча вартість абонементу в місті. Всім діткам зі школи, хто хоче, ми даємо можливість безплатно займатися. Я бачу, що у наших спортсменів є результати. Вважаю, що я позитивно впливаю на розвиток спорту», - наголосив бізнесмен.

Представник батьків Юлія Шварцкопф теж прийшла на виконком й закликала не продовжувати оренду.

«Я не представник будь-якої політсили, щоб мені не дорікали. Нагадаю, що в жовтні ми просили підприємця знайти собі нове місце, він цього не зробив. Нашим дітям немає де займатися, і тут у них ще й частину спортшколи забирають. Чи ви хочете, щоб діти десь дворами ходили, клей нюхали, а потім будете будувати для них реабілітаційні центри? Вам все одно?!», - висловила невдоволення жінка.

Із цього приводу заступники градоначальника Тарас Яковлев та Сергій Григоренко виступили на підтримку бізнесу, мовляв, потрібно йому продовжити оренду на рік.

«Я не стаю на бік підприємця, але констатую факт, що два роки тому підприємець знайшов це приміщення, яке нікому не було потрібне і вклав туди свої гроші, створив тренажерний зал. Але в нього закінчився договір. Були вибори - відтак, мова про те, кого він підтримував. Бо він відмовився співпрацювати з директором школи, тому таке питання гостре і постало. Нам треба розширювати мережу позашкільних закладів, ми це будемо робити, втім, у мене прохання, «не наказувати» підприємців, а дати йому ще рік попрацювати й самому виїхати звідти. Зауважу, що він справно платив податки», - закликав Яковлев.

На такі виступи члени виконкому Орест Маховський нагадав присутнім, що в Луцьку є лише дві міські дитячі спортшколи ( це з населенням більше як 200 тисяч) й наголосив, що школи потрібно використовувати за призначенням.

Щодо податків у казну, то член виконкому Олег Бондарук запропонував замість бізнесу у спортшколі влаштувати його в кабінеті мера.

«Нам кажуть про бюджет, що його потрібно наповнювати, але 5 тисяч гривень з оренди це не та сума, на якою потрібно апелювати. Краще здавати кабінет Луцького міського голови для вечірок, так точно можна буде більше коштів заробити, а дітям потрібно дати можливість займатися спортом, не забираючи в них дитинство», - наголосив Бондарук.

Так, під час голосування не набралася потрібна кількість голосів, аби продовжити оренду. Тарас Яковлев попросив повторне голосування й бізнесмен вдруге не отримав дозвіл на продовження оренди.

Зауважимо, як повідомляв раніше директор школи Валерій Панчук, додаткові приміщення потрібні, мовляв, школа уклала контракт із заводом «Кромберг енд Шуберт», згідно з яким, ті дають 100 тисяч гривень для ремонту та проведення змагань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 20 Січня 2016 15:10
Діти.... діти.... діти... УРАААААААААА!!!
ги ги Показати IP 20 Січня 2016 15:19
совкові дюсш приречені на вимирання, а в теї мамці явно є інтереси і якась частка від диретора того занедбаного дюсш
Мамка до ги ги Показати IP 20 Січня 2016 21:51
А який інтерес є в тебе? Скільки отримав від підприємця? Чи ти береш натурою.?
лучанин до ги ги Показати IP 21 Січня 2016 19:02
кожний судить по собі
копіпастафарі Показати IP 20 Січня 2016 15:23
а де були так звані захисники діток коли заключали перший договір,а тепер на готовиньке ціла черга експропріаторів і матусь стурбованих ,тьху благими намірами прикривають своє гниле нутро
На на до копіпастафарі Показати IP 20 Січня 2016 18:25
Тоді зал перший раз здав Марчук . Попередній директо
мама до На на Показати IP 20 Січня 2016 18:27
Та потім і його бідного здали
схеми Показати IP 20 Січня 2016 15:36
так надають в оренду. через деякий час нададуть орендару право на викуп приміщення. так само як з футбольними стадіонами в місті. всі які раніше футбольні стадіони перебували в комунальній власності - тепер належать ФК "волинь" . лишився лише Теремнівський стадіон. а тепер щоб провести змагання для школярів чи спортсменів з казни міського бюджету затрачаються кошти на оренду футбольних полів. аналогічно відбувається з даним спортивним залом. те що Григоренко, чи Яковлєв, чи нестеру лобіює питання бізнесу...це не дивно!
Батько. Показати IP 20 Січня 2016 15:55
Батьки і депутати молодці. А директор си...о.
аяяй Показати IP 20 Січня 2016 17:37
ну невже не можливо знайти якийсь компроміс,щоб всім було добре?
Анонім до аяяй Показати IP 20 Січня 2016 22:31
Компроміс в іншому приміщенні,щоб голі мужики не ходили поміж дітей...
ууух Показати IP 20 Січня 2016 18:19
Браво Бондарук та Маховський, невже ще є нормальні депутати?
До ги ги Показати IP 20 Січня 2016 21:37
Тии Яковлев чи Григоренко?
555 Показати IP 20 Січня 2016 23:14
Не переживай Василь. Тарас вам другий зал підшукає. .. Тільки плата за аренду вже інша буде не як у дитячий установі
Лучанин Показати IP 20 Січня 2016 23:36
Приміщення можна завжди знайти. І місце може бути кращим.
Аса Показати IP 20 Січня 2016 23:54
Той Тарас вже має набиту руку у відніманні у дітей території ))) я про заклад на Відродження )))
Мама Показати IP 21 Січня 2016 09:27
Яковлев забрав Естет з комун.власності.
Та скільки можна Показати IP 24 Січня 2016 13:35
Петрищак навіть не думає залишати ту спортивну школу, тренажори вже 5 місяців стоять і займають зал, а діти займаються хто де приткнеться. Чув, що на наступний виконком втретє знов буде виноситися питання здачі в оренду спортивного залу ДЮСШ № 2, два раза рішення не прийняли. От-так. (((
тарас Показати IP 24 Січня 2016 16:09
На то ми і влада, щоб робити як ми скажемо!!!!
спортсмен Показати IP 25 Січня 2016 12:19
і який же вид спорту плануе дюсш культивувати в цьому приміщенні
111 Показати IP 30 Січня 2016 12:05
А чому фотку прикріпили з центрального басейну?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus