USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку - міжнародний фестиваль з капоейри

5 Грудня 2014 21:20
Більше сотні спортсменів приїхали на Міжнародний фестиваль з капоейри «Трока ді Кордас». На Волині він відбувається раз у три роки.

Стартував фестиваль учора, 4-го грудня, в Луцьку й триватиме три дні.

Назва «Трока ді Кордас» означає - зміна поясів, коли спортсмени здають тести аби отримати новий пояс, який свідчитиме про підвищення професійної майстерності. Зауважимо, що в капоейристів є 11 таких етапів.

«Такий фестиваль в Україні відбувається щороку, а в Луцьку - раз у три роки. Сьогодні приїхали спортсмени із Дніпропетровська, Києва, Сум, Львова і Волині. Тут вони показують елементи атаки, захисту і акробатики, а також теоретичні знання, зокрема історію бойового мистецтва та базові знання португальської мови. Серед запрошених гостей є іноземні майстри. Це майстер капоейри Балу (Іспанія), професори: Баяно (Канада), Фуме (Іспанія), Жеронімо (Велика Британія)», - розповідає інструктор з капоейри Рустам Гасангусенов.
Фестиваль розпочали з розминки.
Зауважимо, що в Луцьку є дві групи, де займаються більше півсотні спортсменів.

«Я займаюся спортом вже три роки, мене сюди привела мама, і я не шкодую. Тут весело і спортивно, а ще - я знайшла нових друзів», - розповідає лучанка Ліза Саваринська.
Іноземні майстри зауважують, що рівень майстерності українських спортсменів зростає з року в рік.

«Коли я приїхав в Луцьк, то в мене склалося таке перше враження, ніби я в Бразилії, усе це завдяки шанобливому ставлення людей до нас, в їхній привітності й гостинності. А взагалі, я з 2006-го року приїжджаю в Україну й помічаю, що технічний рівень спортсменів росте», - розповідає для Інформаційного агентства Волинські Новини майстер капоейри Балу (Іспанія).
Завершиться Міжнародний фестиваль з капоейри «Трока ді Кордас» завтра, 6-го грудня, й достойні отримають нові пояси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Аслан Лось Показати IP 5 Грудня 2014 22:16
Фігня на посному маслі, любий боксер початківець натовче їм пику
Брюслі Показати IP 6 Грудня 2014 01:44
Норм тєма для фізри - але не більше - на бойове мистецтво зовсім не тягне
відвідувач порту Показати IP 6 Грудня 2014 04:27
коментар було видалено
аяяй до відвідувач порту Показати IP 6 Грудня 2014 09:14
В полпятого утра норм люди спят,а не жрут
Max MK Показати IP 8 Грудня 2014 10:47
Бачу одні експерти і критики: фігня, не бойове мистецтво, бокс краще.... І я впевнений, що ні один, з та званих, експертів не бачив справжню капоейру і навіть уявлення не має що то таке. Навіть той факт, що капоєйра визнана ЮНЕСКО, не є для них вагомим. Бокс використовує тільки руки, а в капоейрі використовують все. То, так, на майбутнє. Будь яке бойове мистецтво - це інструмент, а те як ти вмієш ним користуватися - це залежить від людини. Нагадаю, що вінь чунь теж називали "гімнастикою для жінок", яку, доречі, вивчав Брюс Лі.
лучанин Показати IP 8 Грудня 2014 11:13
Нація і суспільство починається з кожної особистості,яка відноситься з повагою до себе та до інших. Якщо всі люди будуть реагувати як "відвідувач порту",то здорове майбутнє нашій нації не світить.
elawgord Показати IP 8 Грудня 2014 11:58
та шо тут говорити. прищаві школоло експерти краще знають. нормальна, розсудлива людина ніколи не скаже негативно про інше бойове мистецтво, тим більше, не спробувавши. як сказано було вище, все залежить від наполегливості людини, яка займається.
Костянтин Показати IP 8 Грудня 2014 13:47
так-так, натовче, аж двічі... =D https://www.youtube.com/watch?v=ghPZdV23uoM https://www.youtube.com/watch?v=_nRBcePZ7Ss
Софія Показати IP 8 Грудня 2014 21:10
Мироприємство було на вищому рівні.А проти виступають тільки ті,хто уявлення немає як важко опанувати це мистецтво,так як і інші бойові мистецтва.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus