USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбудуться змагання, яких не було 30 років. ВІДЕО

22 Вересня 2015 16:16
Вперше за 30 років на головній спортивній арені області відбудуться легкоатлетичні змагання у всіх без виключення видах цього спорту. Так, командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків відбудеться 25-26 вересня на оновленому стадіоні «Авангард».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Перші змагання на оновленому «Авангарді». ВІДЕО

Про те, чим саме потішить любителів легкої атлетики ця надзвичайно важлива для спортивного життя міста подія, розповіли під час прес-конференції сьогодні, 22 вересня.

Зі слів президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка, легка атлетика на Волині починає відновлювати і завойовувати передові позиції.
«Останніми роками був певний занепад цього виду спорту. Але загалом світова легка атлетика налічує 214 національних федерацій. Це - найбільша організація у світі. Її перший віце-президент – наш земляк-українець Сергій Бубка. Так, легка атлетика України за станом на сьогодні делегує близько 70-ти атлетів на Олімпійські ігри. Тому не може такого бути, щоб у нас, на Волині, «королева спорту» була на других ролях», - зазначив він.
Володимир Рудюк нагадав про підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», Міністерством молоді та спорту України, Федерацією легкої атлетики України та Федерацією легкої атлетики Волинської області. Так, визначна для спорту подія відбулась 13 червня цього року:

«Цей Меморандум тільки починає своє життя. Я вам скажу, що такого резонансу, як після відкриття оновленої арени на Волині ще не було. Усі спортсмени щиро заздрять волинянам, що ті мають такий легкоатлетичний комплекс. У найближчих планах - проведення низки нових заходів, зокрема дитячих та міжнародних змагань. А на початку листопада плануємо організувати Чемпіонат України з кросу. Окрім того, проведемо Раду Національної Федерації легкої атлетики разом із великою підсумковою конференцією. Луцьк сьогодні дійсно завойовує ті позиції і ми не збираємось стояти на місці. Також в планах на наступний рік - проведення відбіркового Національного Чемпіонату на Олімпійські ігри, ми уже подали заявку. Це будуть цікаві і потужні змагання», - поділився планами на майбутнє президент Федерації легкої атлетики області.Разом і з тим голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк щиро подякував Володимиру Рудюку та першому заступнику міністра молоді і спорту Ігорю Гоцулу за їхню енергію, віру та натхнення:

«Саме ці люди мене переконали, наскільки необхідним для області є облаштування легкоатлетичного комплексу. Я теж люблю спорт, хоча не є професійним спортсменом, але завжди хотів ним стати. Першочергово мене цікавить економічна складова наявності такого стадіону в Луцьку. Його аналогів в Україні немає. Щодо того, як стадіон буде розвиватися, ми маємо графік змагань на 2016 рік. Дуже приємним фактором є те, що є можливість запросити 2500-3000 людей на ці змагання у Луцьк», - зазначив голова правління Фонду.


Окрім того, Олександр зазначив, що, насамперед, потрібно розвивати не тільки стадіон, а й готельно-ресторанну структуру області, адже нині є проблема з поселенням 1500-2000 людей.

«На Волині номерний фонд готелів будь-якого рівня – зубожілий, тому у майбутньому працюватимемо і над цим», - наголосив Олександр Товстенюк.
Також, з його слів, Фонд наразі готує презентацію оновленого стадіонного комплексу, який матиме дуже широку інфраструктуру.

Своєю чергою, національний суддя Володимир Яловик, який, водночас, є і керівником змагань, інформував, що вперше протягом тривалого проміжку часу відбудеться Всеукраїнський чемпіонат серед юнаків і дівчат, віком 17 років і молодших. У програмі змагань передбачається біг, легкоатлетична хода, всі види стрибків та метання, зокрема метання молота, якого у Луцьку не бачили уже 30 років.


Участь у чемпіонаті приймають спортсмени з усіх областей України, крім Автономної Республіки Крим та Чернівецької області. Решта ж 24 регіони з 26-х будуть присутніми. Так серед найпотужніших команд областей – Волинська (78 учасників), Дніпропетровська – 49, Житомирська – 30, Київська – 45, Рівненська – 44, Харківська – 41, Черкаська – 40, Луганська – 14, Донецька – 10 тощо.

З його слів, до Луцька завітає більше 800 спортсменів, із яких 600 – безпосередні учасники, та 100 арбітрів з усіх регіонів України, серед яких чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи.
«Двері стадіону Авангард відкриті для всіх, не зважаючи на те, що раніше вхід на територію був частково обмеженим. Спільно з Фондом ми започаткували програму дитячої легкої атлетики. По всіх школах є оголошення. І сьогодні, 22 вересня, відбудуться перші заняття з легкої атлетики за участю шести шкіл. Ця програма – довгострокова», - підвів підсумок після розмови Володимир Рудюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Агов, ГУНЧИК! Показати IP 22 Вересня 2015 16:30
Кого попризначали в Рожищах на керівні посади в РДА??? Минулої суботи перший заступник голови РДА вантажив у службове авто воду в упаковках, сьогодні службове авто стояло о 12.20 дня біля Варшавки - привезло першу леді району на закупи... Це що, живемо по новому?
345 до Агов, ГУНЧИК! Показати IP 23 Вересня 2015 07:19
А тут вже до чого той товстенюк
Корецький Артем Показати IP 22 Вересня 2015 17:04
Дарма гроші витрачають - Товстенюк програє вибори. навіть в другий тур не вийде
Мирон до Корецький Артем Показати IP 22 Вересня 2015 18:16
А хто виграє, згідно із Вашими прогнозами? Аж самому цікаво...
Андрій до Мирон Показати IP 22 Вересня 2015 22:32
прогнози робити рано,а от те що чемпіонат у Луцьку -це добре.Реальні справи це робота Палиці за його гроші особисті.скажете .що вкрав-аргумент...але ті ,що вкрали інші не дуже спішать вкласти у доборобут міста чи села..
Олександр Показати IP 22 Вересня 2015 22:09
Як же це полішуцтво набридло... Дивлюся у Луцьку афіші і тушуся - чемпіонат України. ОГО - може й зірки які будуть. А тут виявляється - не зовсім так чемпіонат, а командний чемпіонат, а головне - юнацький. А юнацький - то, блін, ПЕРШІСТЬ. От і все... А писати всяке можна
Валік до Олександр Показати IP 23 Вересня 2015 12:56
Сашко,помиляються від того що захід рекламують люди (журналісти),які не дуже добре на цьому розуміються.Але від цього масштаб події не стає меншим.А ти не злися,будь добрішим,тоді все буде гаразд.Головне щоб Волинь не провалила цей тест на вміння проводити та приймати події з такою кількістю людей.А Чемпіонат України (відбір на Олімпіаду) попередньо запланований на червень у Луцьку.Приходь!!!
елена Показати IP 22 Вересня 2015 23:13
сколько злости...радуйтесь,что в городе есть люди,которым интересен спорт!
Юр Показати IP 23 Вересня 2015 08:15
О, Конокевич і тут примазався.....
Апасний поц Показати IP 23 Вересня 2015 14:02
Щось сильно дешево як для передвиборчої компанії, майданчики економ варіант і тут піар за рахунок юнацьких змагань.
Eva Показати IP 23 Вересня 2015 16:18
а після вакханалій всі забудуть про оспорт, ...а чього б ще з плавання змагання не провести) ..а то там ще ніяк ремонт не дороблять
Дорошенко Агата Показати IP 23 Вересня 2015 16:24
Двері стадіону Авангард відкриті для всіх, не зважаючи на те, що раніше вхід на територію був частково обмеженим - брехня , нікого туди не пускають! До ремонту жителі привокзального району могли бігати там з 7 до 9 ранку, тепер же на стадіон зась((
Polityk Ira Показати IP 23 Вересня 2015 16:40
... "легка атлетика на Волині починає відновлювати і завойовувати передові позиції" - цікаво, на скільки вистачить того спортивного запалу після виборів....
Дорошенко Агата Показати IP 23 Вересня 2015 18:19
"Ця програма – довгострокова" мабуть така сама буде як і на попередніх виборах дитячі майданчики з лавками. Мало їм віджатого у людей, то тепер ще й стадіон зробили закритий для показухи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus