USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку зустріли дефлімпійців, які привезли медалі з Туреччини

1 Серпня 2017 14:06
З квітами, хлібом та сіллю перед будівлею облради представники влади та рідні зустріли спортсменів із порушеннями слуху, які здобули золоті медалі у рамках Дефлімпійських ігор.

Зустріч спортсменів відбулася 1 серпня на Київському майдані у Луцьку.

Виконувач обовязків керівника Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук нагадав, що нещодавно завершилися Дефлімпійські ігри, і Волинь на цих змаганнях найвищого рівня серед спортсменів з порушеннями слуху представляли чотири спортсмени.

Вперше в історії Волині ці спортсмени здобули дві золоті та дві срібні нагороди. Так, Дмитро Вишинський здобув золоту нагороду у бігу на 100 метрів, срібні – у бігу на 200 метрів та в естафеті чотири по 100 метрів, виступивши найкраще серед усієї збірної України у легкій атлетиці. Вже втретє золоту медаль на Дефлімпійських іграх Олександр Колодій здобув у швидкісній стрільбі з пістолета (за чотири секунди потрібно на відстані 25 метрів влучити в п’ять мішеней). Попри те, що двоє інших спортсменок повернулися без медалей, вони здобуло досить високі місця – Світлана Яценко стала п’ятою та сьомою у стрільбі з гвинтівок, Наталія Димитрашко здобула два восьмі місця. Це – високі результати, адже у змаганнях брали участь понад п’ять тисяч спортсменів.


Заступник голови ОДА Світлана Мишковець подякувала батькам спортсменів за те, що ті виховали таких сильних та мудрих дітей, а також тренерам – за їхню витримку і те що вони завжди поруч зі спортсменами. Вона побажала, аби наступного разу спортсмени завоювали лише золоті медалі.

Вітання від голови облради Ігоря Палиці та депутатського корпусу передав дефлімпійцям заступник голови облради Роман Карпюк. Він зауважив, що варто також привітати батьків спортсменів, які вчасно відвели своїх дітей у секції. Олександра Колодія він назвав справжнім героєм України, адже той став триразовим дефлімпійським чемпіоном – такого результату поки що не досяг жоден інший спортсмен. Підготовка зброї та костюмів не дозволила дівчатам-спорстменкам завоювати медалі. Він відзначив, що тренери є дуже потужними – так, Олександр Платонов організував таку школу стрільби, якої немає більше ніде в Україні, а Вячеслав Киричук зумів досягти таких результатів, яких ще не досягав ніхто. Роман Карпюк закликав спортсменів та тренерів не зупинятися на досягнутому. Він запевнив, що облрада завжди готова допомогти та підтримати спортсменів, які гідно представляють Волинь на міжнародному рівні.


Враженнями від змагань поділилися дефлімпійці. Дмитро Вишинський розповів, що дуже хвилювався, приїхавши на Дефлімпійські ігри і розумів, що здобути призове місце буде складно, оскільки на змагання з’їхалися представники 70 країн. Спортсмен боровся до останнього, вірячи в свою перемогу і все ж добився високого результату. Золота медаль забрала у нього чимало сил та енергії.


Олександр Колодій розповів, що спочатку схибив на дистанції 10 метрів, але не зупинився на цьому, зібрався та почав працювати, відтак здобув золоту медаль на відстані 25 метрів. Він подякував тренеру за навчання та настанови, які спортсмен врахував. Він вірить, що ця золота медаль – не остання у його житті.

У Туреччині Світлану Яценко приємно вразило місто, де відбувалися Дефлімпійські ігри, але її не полишало почуття тривоги. Вона думала, що потрібно викластися на всі сто. На жаль, спортсменка не змогла здобути медалі, хоча раніше їй це вдавалося. Втім, вона не впадає у відчай і вірить, що у неї попереду – не одні змагання і не одні Дефлімпійські ігри.


Наталія Димитрашко зізналася, що брати участь у змаганнях було дуже складно, і на її результат вплинуло хвилювання. Вона подякувала своїй мамі, яка змалечку її підтримувала та завела у спортивну секцію, а також тренерам і визнала, що потрібно не здаватися, а йти вперед заради України.

Тренер Дмитра Вишинського Вячеслав Киричук зазначив, що його вихованець систематично відвідує зайняття, є вихованим та дисциплінованим, тож тренер вірить, що рекорд спортсмена у майбутньому вдасться перевершити.


Своєю чергою, Олександр Платонов зауважив, що кульова стрільба – це технічний вид спорту, де не все залежить від спортсмена і цього разу тренери, на жаль, не знайшли змоги поїхати разом зі спортсменами на Дефлімпійські ігри (чотири роки тому, коли це вдалося, результат був інакшим). Він повідомив, що велика робота була зроблена до поїздки в Туреччину – йдеться зокрема про тир та закупівлю патронів, що значно полегшило роботу. Якби цього не зробили, про успіх говорити не довелося б. Наприклад, Олександр Колодій здобував золоту медаль патронами, які були придбані за місяць до від’їзду. Отже, тренер подякував за підтримку обласній владі.


Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук також привітав дефлімпійців з високими досягненнями та сказав, що, як людина, яка виховує майбутнього спортсмена, знає, що завжди є спортивна «свята трійця» у складі спортсмена, батька та тренера. Якщо випадає бодай одна ланка з цієї трійці, результату немає. Тому він подякував спортсменам, їхнім батькам та тренерам за щоденну копітку працю, що призводить до успіху. Він імені депутатів міськради він побажав їм здоров’я, терпіння та мудрості та запевнив, що вони завжди можуть розраховувати на підтримку міської влади.


Дмитро Вишинський, батько дефлімпійця Дмитра Вишинського, зауважив, що дуже радий за сина та його колег по команді та дуже вдячний тренеру. Ярослав Колодій, батько Олександра Колодія, подякував тренерам, які змінили велику роботу з підготовки спортсменів та усім, хто підтримував дефлімпійців.


Насамкінець Віктор Галан-Влащук подякував облраді, ОДА та Луцькій міськраді за те, що ті завжди відгукуються на прохання про підтримку спортсменів із порушеннями слуху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 1 Серпня 2017 19:40
Молодці Ви найкращі
22222222222222 Показати IP 2 Серпня 2017 10:39
Волинь вірила у Вашу перемогу. Ви справді неперевешені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus