USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У світі нас бояться, - спортсменка з Волині

17 Вересня 2014 19:00
Наша краянка Юлія Ткач стала найсильнішою у світі серед жінок у вільній боротьбі. Вона каже, що наших спортсменів у світі бояться і поважають.

Зустріч спортсменки із журналістами відбулася сьогодні, 17-го вересня, в обласній раді.

Напередодні, а саме 12-го вересня, Юлія Ткач стала чемпіонкою світу з вільної боротьби у ваговій категорії 63 кілограми.

Порівнюючи рівень українських спортсменів з борцями з інших держав, Юлія сказала так: «Нас бояться. У нас дуже сильні спортсменки. Ми маємо багато чемпіонок світу, Європи. Нас поважають і цінують, адже рівень боротьби в країні дуже високий. Так, ми, як команда, два чи три роки підряд були чемпіонами Європи, а це вже - показник».

Своїми головними суворими опонентами називає китайок, японок та американок.

Аби перемогти на змаганнях, треба, щоб усі зорі на небі зійшлися, жартує Юлія, бо ж не лише наполегливі тренування гарантуються успіх.

«У моїй ваговій категорії було сім дівчат, які між собою рівні і готові були вигравати, але Божа ласка, підтримка близьких людей, трохи більше витримки й допомогли мені стати чемпіонкою. Я підібрала правильні прийоми, тактичні ходи й перемагала. Під час чемпіонату мій чоловік, разом із сином, дивився пряму трансляцію, вони дуже хвилювалися, я з ними завжди була на зв’язку, це додавало сил. Моєму сину зараз рік, я вже стараюся не заради себе, а заради нього», - розповідає волинська чемпіонка.

Кожні змагання для Юлії Ткач - як перші, не залежно від рівня. Зізнається, що страшно завжди.

«Ми всі - люди, і коли виходжу на поєдинок, то щоразу страшно, не залежно чи то обласні змагання, чи Олімпійськіі. Як стаєш на татамі, то починають труситися руки, ноги, пітніють долоні, але треба вміти себе контролювати: вдих, видих. І тут розумієш, що на цьому місці лише двоє – ти і суперник, немає кроку назад, необхідно боротися і ти борешся. Також треба мати і бойових дух. Його загартовуєш на тренуваннях, де завжди викладаєшся на повну, тоді починаєш розуміти скільки поту, сліз вкладено й знаєш ціну перемоги і поразки. Окрім того, важлива і підтримка близьких людей. Це все допомагає творити перемогу, кидатися на подвиги, переступати через себе, через біль і боротися далі», - говорить спортсменка.

На спортивний шлях Юлії Ткач стала в сьомому класі, коли записалася в секцію. Розповідає, що вільною боротьбою займався її тато і брат, які стали прикладом. Сьогодні ж, волинянка сприймає спорт, як свою роботу.

«Це - моя робота. Я так до цього і ставлюся, адже я професійний спортсмен і треба викладатися на всі сто. Кожен з нас по-своєму важко прпцює, я усі професії поважаю, бо це - наша праця», - підсумовує волинянка.

Наступною сходинкою своєї перемоги Юлії Ткач бачить олімпійське золото.

Довідково:

Ткач Юлія Анатоліївна народилась 26 вересня 1989 року в Ковелі. Боротьбою вільною почала займатися з 2000 року в дитячо-юнацькій спортивній школі «Спартак» Ковеля. По тому змагалася у складі учнів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності з 2004 року, а з 2006 року - член національної збірної команди України. У 2004 році Юлії їй присвоїли почесне звання «Майстер спорту України», у 2006 році «Майстер спорту України міжнародного класу», у 2012 році «Заслужений майстер спорту України».

Перше золото борчиня завоювала у 2007-му, коли стала чемпіонкою Європи серед юніорів. Після цього Юлія перемогла і на юніорському чемпіонаті світу. Титул чемпіонки Європи серед юніорів нашій спортсменці вдавалося утримувати впродовж двох років. За підсумками 2007 року Юля стала кращою спортсменкою у рейтингу серед жінок за результатами виступу на офіційних Всеукраїнських та міжнародних змаганнях. У 2008 році 11 місце на ХХІХ літніх Олімпійських іграх, чемпіонка Європи серед юніорок, 5 місце на кубку світу, чемпіонка України серед жінок, чемпіонка України серед юніорів. За підсумками 2008 року в рейтингу України по спорту вищих досягнень посіла 6 місце. У 2009 році посіла 10 місце на чемпіонаті світу, чемпіонка Європи серед юніорів, чемпіонка України, чемпіонка України серед юніорів.

В 2010-му році Юлія здобула бронзову нагороду континентальної першості серед дорослих. Вже наступного року Юлія виборола своє перше континентальне золото серед дорослих, яке їй вдалося захистити і на наступному чемпіонаті Європи. У 2011 році стає чемпіонкою Європи, здобуває 7 місце на чемпіонаті світу, отримує титул чемпіонка України, переможниця кубку України. У 2012 році посідає 7 місце на ХХХ літніх Олімпійських іграх, чемпіонка Європи, чемпіонка І ліцензійного турніру до Олімпійських ігор, посіла 5 командне місце, 6 особисте місце на кубку світу серед жінок в місті Токіо (Японія).

Після народження дитини борчиня зробила нетривалу перерву у своїх виступах. Повернувшись на борцівський килимок весною, цього року, Юлія відразу здобула бронзу на чемпіонаті Європи. Після цього спортсменці вдалося повторити свій успіх на етапі Голден Гран-Прі. Вихованка волинського спорту Юлія Ткач, відома за дівочим прізвищем Остапчук, у 2014 році стала чемпіонкою світу з вільної боротьби. Борчиня тріумфувала у ваговій категорії 63 кг на світовій першості, що проходила з 8 по 12 вересня в столиці Узбекистану місто Ташкент. Тріуфальним для спортсменки став останній день змагань, коли вона у фінальному поєдинку перемогла свою опонентку з США Олену Пірожкову. Так, 12 вересня – день найвищого спортивного досягнення в кар’єрі Юлії Остапчук. Відтепер спортсменка найсильніша в світі борчиня вільного стилю у свої ваговій категорії.

Тренується Ткач Юлія під керівництвом Заслуженого тренера України Милехина Анатолія Миколайовича.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 18 Вересня 2014 09:11
просто умнічка, вітаю!!!!
макеевчанин Показати IP 18 Вересня 2014 09:45
а за победу в спорте молодчага,искренне поздравляю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus