USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Чемпіонаті світу з рукопашки волиняни здобули «срібло» й «бронзу»

7 Жовтня 2013 12:32
Шестеро спортсменів провідних волинських клубів із рукопашного бою - «Магістр», «Інсайт» та «Рубіж» - повернулися до рідного Луцька із російського міста Мединь, де відбувся Чемпіонат світу з універсального бою серед юнаків і дівчат (14-15 та 16-17 років).

В цілому, у змаганнях брали участь 429 спортсменів із 35 країн світу. Найбільш численні команди світового турніру були з Росії, Казахстану, Таджикистану, Узбекистану, Азербайджану, Молдови, Сирії, Ірану, а також України.

Національну збірну України сформували згідно з результатами чемпіонату України 2013 року з універсального бою, який відбувся напередодні у Львові. Оскільки волиняни впевнено посіли 1 командне місце під час Чемпіонаті України з рукопашного бою та вибороли 6 «ліцензій» на Чемпіонат світу, кістяк збірної України склали саме спортсмени Волині.

Під час Чемпіонату світу з рукопашного бою Волинь представили: Богдан Ліщинський, Назар Пилипчук, вихованці обласного спортивного клубу «Магістр» (тренери: майстер спорту України Д.І.Грисюк, багаторазовий чемпіон України В.В.Рехнюк); Максим Боярчук, Ігор Столярчук, спортсмени Волинського регіонального клубу рукопашного бою «Інсайт» (тренери: заслужений тренер України В.А.Паліївець, майстер спорту України І.В.Веремій, майстер спорту України О.В.Кулаков); Валентин Стахурський, Максим Перемибіда, вихованці Волинської регіональної федерації рукопашного бою «Рубіж» (тренер: кандидат в майстри спорту з класичної боротьби С.М.Гузов).

Чемпіонат Світу 2013 року з універсального бою відбувся згідно з двома версіями (контактами): легким (боротьба) та повним (повний контакт рукопашного бою).

Спортсмени, одягнені у червоне і синє кімоно, наввипередки долали смугу перешкод - стіну, рукохід, зруйнований міст, тунель, метання ножів, стрільбу з рушниці, канатну сітку, канат. Фінішним етапом був боксерський ринг.

Згідно з сумою меншого часу, затраченого на проходження смуги, один із спортсменів отримував перемогу в першому раунді. На рингу на суперників чекав не перепочинок, а два раунди двобою з рукопашного бою (повний контакт) або боротьби (легкий контакт). Спортсмен, який здобував перемогу в двох із трьох раундів або вигравав двобій достроково нокаутом, больовим чи задушливим прийомом, перемагав в сутичці і виходив до наступного кола змагань.

Різностильова підготовка спортсменів із різних країн світу та високий рівень їх тактико-технічної, фізичної підготовки, вольових якостей – у підсумку показали вкрай напружені та видовищні поєдинки.

Волинські спортсмени гідно продемонстрували свої навички та здатність боротись за перемогу до кінця. У безкомпромісних та виснажливих двобоях п’ятеро із шести волинян зуміли пройти до півфіналів та вибороти собі місце на п’єдесталі пошани, а двоє навіть до фіналів цього турніру.

Так, згідно з результатами напруженої боротьби в легкому контакті Максим Боярчук (ВРКРБ «Інсайт») та Валентин Стахурський (ВРФРБ «Рубіж») отримали бронзові медалі, а Ігор Столярчук (ВРКРБ «Інсайт») - срібну.

Згідно з підсумком запеклих поєдинків в повній версії Богдан Ліщинський (ВОСК «Магістр»), Назар Пилипчук (ВОСК «Магістр»), Максим Боярчук (ВРКРБ «Інсайт»), Ігор Столярчук (ВРКРБ «Інсайт») стали бронзовими призерами Чемпіонату Світу з універсального бою, а Валентин Стахурський (ВРФРБ «Рубіж») – срібним.

Допомогу в організації поїздки волинської команди на змагання надали народний депутат України Ігор Палиця, керівник Волинського управління громадської організації «Всеукраїнська спеціальна Колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» Станіслав Куренда та директор ТзОВ «Естрелла» Олександр Передрій.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus