USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У Ковелі та Луцьку збудують по льодовому палацу

5 Травня 2010 12:30
Згідно з обласною соціальною програмою «Хокей Волині», протягом 2010-2013 років у Луцьку та Ковелі збудують льодові палаци.

Програма була прийнята торік на сесії Волинської облради. Підставою для її розробки став наказ Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту «Про розвиток матеріально-технічної бази зимових видів спорту» та державна цільова соціальна програма «Хокей України».

Як повідомила працівник виконавчого апарату обласної ради Ольга Саган, у Луцьку льодовий палац має з’явитися на місці катка «Снігова королева».

«Каток «Снігова королева» - це тимчасова споруда. Він уже діє три роки. Два роки тому над майданчиком влаштували покриття. Саме на цьому місці й має з’явитися льодовий палац на тисячу місць для вболівальників. Сьогодні каток може вмістити 500 глядачів», - каже Саган.

Загальна сума, яку необхідно витратити на реалізацію програми – 22,7 мільйона гривень. Згідно з планом, цього року в область має надійти 5,6 мільйона з держбюджету. Область повинна профінансувати один мільйон гривень.

Цьогоріч повинні визначитися з місцем розташування палацу в Луцьку. У Ковелі цим питанням займуться у 2011-му.

Ольга Саган розповідає, що нині на катку «Снігова королева» тренуються команда хокейного клубу «Луцьк» та чотири дитячі команди.

«Один тренер приїжджає із Білорусі, інший – із Каменя-Каширського. Ще один працює директором катка. Ставки для тренерів дитячих команд фінансує Луцька міськрада. Тут мають змогу безкоштовно займатися діти з малозабезпечених сімей та інтернатів.

Для інших вихованців заняття з хокею коштує 200 гривень на місяць. Гроші потрібні для утримання катка. В теплу пору року на утримання йде щодня близько двох тисяч гривень на електроенергію. На літо його закривають. Коли ж буде побудований льодовий палац, згідно з цією Програмою, він буде відкритий постійно», - обіцяє працівник виконавчого апарату облради.

До слова, саме на катку «Снігова королева» 6-8 травня відбудеться міжнародний турнір з хокею «Кубок Перемоги» , присвячений 65-ій річниці Дня Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 5 Травня 2010 14:40
дороги у ямах, у дитсадках стіни диряві,туалетів нема....а вони палаци будуватимуть... СОВОК АЛЯ ЛУКАШЕНКА?
Виктор Показати IP 6 Травня 2010 09:59
Глупо,очень глупо валить каток "Снїгова королева",ведь єто детище,начало хоккея в Луцке.Думаю,что место для будущего ледового палаца напротив кинотеатра "Промїнь"самое подходящее,главное центр города и ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus