USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Ветеранка АТО з Волині – єдина дівчина у національній збірній на Іграх Нескорених

19 Червня 2018 15:04
Лучанка Майя Москвич, яка воювала добровольцем в АТО та здобула золоту медаль на національних змаганнях «Ігри нескорених» у Киві, - єдина дівчина у національній збірній на Іграх Нескорених.

Про це інформує Волинська правда.

Майя Москвич виступає у команді стрільби з лука. Брала участь у боях на Донеччині і Луганщині.

«Особиста мотивація — це знову відчути, що я щось можу, тому що до війни я була досить впевнена в собі, але після звільнення я відчувала якусь особисту поразку. Я йшла на війну, щоб звільнити території, перемогти ворога, встановити прапор, я три роки служила, їздила на фронт, а повернулася з втраченим здоров͑ ям, не могла продовжувати службу. Території не звільнені. Я повернулася з війни з почуттям абсолютної поразки», — каже Майя.

Цьогоріч українська національна збірна на Ігри Нескорених їде вдруге.

Тестування до відбору у національну збірну пройшли 198 людей. А 12 травня 2018 року на змаганнях за право бути у національній збірній боролися вже 172 спортсмени.

Як повідомлялося, збірну України визначили з числа переможців та призерів Національних Ігор Нескорених 2018 у Києві, серед яких стали волиняни Майя Москвич та Богдан Оксентюк.

«За результатами сформували цьогорічну збірну – це 15 ветеранів, які поїдуть у вересні на змагання в Сіднеї», – каже головний тренер національної збірної Євген Мазур. А відтак додає: «Виступаємо по 6 видах спорту. Це легка атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба із лука, велосипедний спорт. Всі люди, які потрапили до збірної команди України, пройшли війну, і всі отримали поранення під час бойових дій. Намагатимемося в цьому році не зганьбити вище керівництво країни і представити Україну на Іграх Нескорених на високому рівні».

Ігри Нескорених триватимуть в Сіднеї з 20 по 27 жовтня. Україна цьогоріч буде представлена у шести видах спорту. Минулого року українським ветеранам вдалося привезти з Торонто 14 медалей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 19 Червня 2018 15:39
Вона інвалід ?
Андрій до лучанин Показати IP 19 Червня 2018 16:17
Вона Майя Москвич, і цим все сказано. Їй, "корінній лучанці" з Маневицького району, можна.
До Лучанина Показати IP 19 Червня 2018 20:23
Ще хоча б почитати довідку про участь в ато , мінімум хоч яка бригада і час перебування в зоні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus