USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волейбол: капітан лучанок може повернутися на останній тур

10 Березня 2017 11:11
Через травму на декілька місяців випала з ігрової схеми луцької волейбольної команди «Волинь-Університет» її капітан та лідер атаки Любов Ужва. Головний тренер волинянок Блогуслав Галицький розповів про хід відновлення волейболістки.

Якраз відсутність Ужви на майданчику стала основною причиною поразки волинянок у Вінниці у матчах проти місцевого «Білозгару». З «Регіною» у домашньому турі підопічні Богуслава Галицького впоралися і ослабленим складом. А от южненському «Хіміку» програли, правда, нав’язуючи моментами свою гру. Відсутність основного гравця неабияк засмучує наставника команди.

«Вибула через травму капітан команди Любов Ужва – гравець четвертої зони. Саме вона набирала левову частину очок. Коли йде гарна подача від суперника, а прийом у нас ще не дуже сильний, то передача, звичайно ж, йде в четверту зону, де Ужва робила свою справу. Вона випала. Довелося переводити Анастасію Тищенко з третьої зони в четверту. А це набагато складніше, ніж перевести гравця з четвертої до третьої. У «четвірці» треба вгадати зі стрибком, постійно працювати з подвійним блоком, а це непросто», - пояснив Богуслав Андрійович.

Тренер повідомив, що Ужві вже успішно зробили операцію. До тренувань вона зможе приступити через місяць.

«Їй зробили операцію. Все нормально. Зв’язки в неї цілі. Спершу в Києві нас лікарі налякали, що в неї зв’язки порвані. Потім ми поїхали в Рівне і зробили там операцію в хорошого спеціаліста. Їй почистили меніск. І в неї було інородне тіло, яке викликало больові відчуття. Я думаю, що через місяць вона вже почне тренуватися», - сказав Галицький.

А от на паркеті вболівальники можуть і не побачити дівчину цього сезону. Хоча за оптимістичних прогнозів вона може допомогти волинянкам у другому фінальному турі, що відбудеться 21-23 квітня.

«На першому етапі на її допомогу не прийдеться розраховувати. Можливо, до другого туру вона відновиться. Будемо надіятися, але це означає, що вона зможе відновитися максимально. Наврядчи вона зможе виконувати елементи в тому об’ємі, що й раніше. Адже четверта зона – це стрибки, стрибки, стрибки», - продовжив тренер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЯНИ ВЗЯЛИ ПЕРШІСТЬ НА МІЖНАРОДНИХ ЗМАГАННЯХ ІЗ ВОЛЕЙБОЛУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus