USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волинь» розгромила «Енергетик»

20 Травня 2010 09:52
На шляху до футбольної Прем’єр-ліги гравці луцької «Волині» на виїзді перемогли бурштинський «Енергетик» - тепер для виходу до вищого дивізіону волинянам у наступних турах потрібно виграти всього два матчі.

Про це пише «СіД».

«Енергетик» (Бурштин) - «Волинь» (Луцьк) – 0:3

19 травня. Бурштин. (17-00). Стадіон «Енергетик». 1200 глядачів. 21°С.

Судді: М.Козиряцький (Запоріжжя), О.Білорус (Черкаси), А.Свистун (Чернігів). Делегат ФФУ: В.Фощій (Черкаси).

Голи : Кану (2), Майкон (66), Майкон(82)

Попередження: Грінченко (37) Грінченко (72)

ФК «Енергетик» (Бурштин): 35.Хомин, 6.Деренюк, 5.Лазорик, 3.Гребинський, 2.Шалата, 15.Міліщук, 11.Гордієнко, 18.Семенюк, 14.Чернов, 17.Василів, 8.Єнилєєв (Ліпко)

ФК «Волинь» (Луцьк): 42.Ндоє, 37.Ковалюк, 3.Сімінін, 2.Розгон, 7.Лісовий, (29.Гринченко, 20) 11.Гошкодеря, 9.Герасимюк, 5.Лопес, (38.Лео Коста, 33), 16.Рибальченко, (26.Бабир, 28), (31.Пічкур, 43), 10.Шарпар, 14.Кану, (20.Майкон, 56)

Луцька «Волинь» дуже серйозно готувалась до поєдинку в Бурштині. Всі пам’ятають, як важко грати проти «Енергетика» в містечку «енергетиків». Тому, напевне, Кварцяний сам приїхав подивитись гру свого майбутнього суперника проти «Динамо-2» в перенесеному матчі.

«Волинь» з перших хвилин вийшла дуже заряджена на перемогу, а якщо згадати, що в складі господарів не змогли сьогодні зіграти п’ять ключових гравців, то можна зрозуміти, як важко було бурштинцям встояти під таким натиском. Вже на другій хвилині «Волинь» вийшла вперед. Це Кану головою замкнув навіс з флангу і відкрив рахунок в матчі.

Стартові хвилини гра проходили з перевагою гостей і через декілька хвилин Микола Хомин врятував команду від неминучого голу, коли Лопес розстрілював ворота з кількох метрів. Бурштинці намагалися контратакувати і однин з таких випадів ледь не вийшов результативним.

На 27-й хвилині Андрій Чернов пройшов по правому фланзі і зряче віддав пас на Дмитра Гордієнка. Форвард господарів красиво поклавши захисника на п’яту точку, пробив в кут воріт, але спочатку м’яч попав в стійку, а потім з лінії його винесли захисники. Віталій Кварцяний серйозно нервував про що свідчить чотири заміни вже в першому таймі.

На 36-й хвилині Чернов прорвався в штрафний, де його збили захисники «Волині», але арбітр чомусь не побачив порушення правил. Після цього чуть не спрацювало футбольне правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Всього через хвилину Хомин знов відбив удар Кану з кількох метрів. Гра почала відбуватись з обміном атак в двох команд.

На 39-й хвилині Семенюк проривався в штрафний, накрутивши кількох захисників, але в останній момент м’яч вибили на кутовий. Другий тайм почався знов з прекрасного шансу для Гордієнка. Дмитра вивели один на один, той обіграв двох захисників і пробив в дев’ятку. М’яч пролетів в кількох сантиметрах від цілі. Цілий другий тайм падав дощ і це значно ускладнило гру командам. Команди продовжували обмінюватись атаками.

На 50-й хвилині Коста виходив один на один, але Хомин вийшов з воріт і вибив м’яч. На 65-й хвилині свій вже третій шанс не використав Гордієнко і через хвилину показав йому як забивати Майкон, який вийшов на заміну. Пічкур пройшов лівим флангом, навісив на форварда і той головою замкнув навіс. 0-2.

На 72-й хвилині другу жовту карточку отримав Грінченко за фол проти Василіва.

Проте навіть в меншості луцька команда забила ще один гол. Знову прохід по флангу Піщура і гол головою Майкона. Останні хвилини бурштинці намагалися забити гол престижу. Вже в доданий час Семенюк наважився на удар з 30-ти метрів і довжелезний воротар гостей Ісса витягнув м’яч з-під перекладини, а потім кілька ударів Лазорика заблокували захисники.

В підсумку, перемога «Волині», яка після поразки «Сталі» від «Львова» зробила ще вагомішу заявку на вихід в Прем’єр лігу.

Післяматчева прес-конференція:

Журавчак Володимир, тренер ФК «Волинь»:

- Я вибачаюсь, в першу чергу, що не прийшов головний тренер, я думаю, ви б із задоволенням поспілкувались з ним, але в нього, як в людини імпульсивної зашкалюють емоції, тому йому дуже важко справлятись. Завдання в нас поставлене – вихід в Прем’єр лігу, тому для нас кожна гра дається дуже важко, тому кожен результат, не то що на нас давить, просто заставляє, щоб у нас не було ніякої осічки.

Від самої гри…ну, перший гол, який був забитий, в першу чергу приводить до нервозності на тренерській лавці, тому що були моменти, ми їх не використали, самі собі привели проблеми в першому таймі, але вихід Майкона якось остудив наші емоції, і гравці повірили, і два забитих гола заспокоїли дещо саму гру.

Кого можна виділити? Я скажу, переважно не виділяють якихось гравців, але сьогодні напевно заслуговують на увагу Пічкур, який вийшов на заміну, зробив багато прострільних передач з лівої сторони, які могли б бути результативними. Але звичайно команда дуже хороша в Бурштині, тому що при рахунку 1-0, скільки моментів було, яких вони просто не використали. Я вважаю що в нас сьогодні були проблеми в захисній ланці, не тільки в захисників, але й в півзахисників, які допускали багато помилок, тому в тому плані буде аналіз, буде передивлятися гра, і будуть вказані ті помилки, які були допущені за гру.

Михайло Гнатишин, тренер ФК «Енергетик»:

- Перше що я хочу сказати, в нас виникли величезні проблеми зі складом, в нас пропускали через перебір жовтих карток два крайні захисники, гравці основного складу – це Данищук і Прокопович, а також пропускали гру два півзахисники – це Долотко через перебір жовтих карток, і через травму не зміг прийняти участь Тарас Микуш, який зараз менш-більш в хорошій формі.

Крім того, за студентську лігу виступали Клюшніченко та Буняк. В загальній кількості в нас навіть на гру не було вісімнадцять чоловік, і хоча навіть десь прийшлось нам склад перекроювати, але я б не сказав, що ми аж так погано виглядали, ви ж бачили по грі, в нас було досить моментів, сам Гордієнко міг забити десь три м’ячі.

Ми навіть сьогодні могли грати проти «Волині» без молодих, але в сьогоднішньому складі в нас було п’ять . А, як не як, «Волинь» команда збалансована у всіх лініях, ще й задача в них попасти в Прем’єр лігу. Думаю, що в наступні ігри ми виправимось, але в нас буде пропускати матч ще Долотко, бо в нього вже аж вісім карточок.

Думаю, досвід Кварцяного говорить сам за себе, він весь час знаходить людей, які дійсно грають, той самий Папа Гуйє, Марко Девіч і Сачко…Не знаю, де він таких гренадерів бере. Ну, команда хороша ви ж бачите, але можливо якби в нас були всі в строю, можливо результат був би не такий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus