USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Впевнено та закономірно: «Волинь» розгромила «Кремінь»

6 Квітня 2018 19:50
Поєдинок 26 туру чемпіонату України серед команд Першої ліги луцька «Волинь» проводила удома проти «Кременя» з Кременчука. Для лучан гра стала четвертою під керівництвом нового наставника Віктора Богатиря та завершилась найбільшою перемогою у поточному сезоні.

У попередніх турах «Волинь» здобула всього три очки у матчі проти охтирського «Нафтовика». Потому були дві поразки: виїзна у Черкасах від місцевого «Дніпра» та «виїзна» проти «Сум», матч проти яких відбувався на луцькому «Авангарді».

Головний тренер «Волині» вимушений був провести заміну воротаря, оскільки у попередньому поєдинку Віталій Неділько наприкінці матчу отримав червону картку та був дискваліфікований. Місце у воротах у сьогоднішньому матчі зайняв новачок команди Богдан Когут, який до цього навіть не потрапляв до заявочного листа. Також вперше у весняній частині чемпіонату у складі команди з’явився Олег Герасимюк, який до того ж отримав капітанську пов’язку. Повернувся до основного складу і Володимир Коробка, який отримав пошкодження ще у першому матчі проти «Нафтовика».

З перших хвилин матчу «Волинь» взяла м’яч під власний контроль та більшість ігрового часу проводила на половині поля суперника, намагаючись здебільшого флангами завдати загрози воротам «Кременя». Перший по-справжньому гострий момент лучани створили на 5 хвилині поєдинку, коли після проходу лівим флангом Герасимюк виконав хорошу подачу до штрафного, але на виході вдало зіграв Олійник. Добивання ж від Хагназарі прийняв на себе один із захисників кременчан. Згодом у центрі уваги опинився все той же Хагназарі, який отримав передачу на правому фланзі, змістився у центр і вирішив пробити з меж штрафного, але удар вийшов доволі слабим та прийшовся точно до рук голкіпера.

Кременчани намагалися відвести гру від власних воріт, але волиняни вдало діяли у центрі поля та з кожною хвилиною продовжували збільшувати тиск на ворота гостей. На 20 хвилині Хагназарі вчергове вирішив завдати дальнього удару – м’яч пролетів поруч зі стійкою. А ще за 4 хвилини Сіаваш отримав передачу у штрафному гостей та виконав простріл, але м’яч влучив у руку Ентіна і арбітр без вагань призначив 11-метровий. До м’яча підійшов Герасимюк та не без проблем переграв Олійника – 1:0.


Хвилин 5 знадобилося гостям, аби створити перший момент біля воріт: Курко сфолив на підступах до власного штрафного, але з ударом Ходулі зі стандарту Когут без проблем впорався, перевівши м’яч на кутовий. Потому були два поспіль кутових у виконанні гостей, які жодної небезпеки для лучан не становили.

Лучани же право на перший кутовий заробили аж на 40 хвилині, коли захисникам вдалося заблокувати простріл Чорноморця. Виконувати стандарт пішов Герасимюк і зробив це надзвичайно вдало, адже після його подачі Болденков головою переправив м’яча у сітку воріт «Кременя»: 2-0.


Другий тайм особливих змін у малюнок гри не вніс: лучани більшість часу контролювали м’яч та перебували на половині поля гостей, які лише за допомогою фолів зупиняли потенційні атаки лучан. Так, на жовті картки вже на початку другого тайму награли Ченбай та Піскун за фоли на вінгерах «Волині» Зарічнюку та Яковлеві. Вже згодом, на післяматчевій прес-конференції, тренер гостей Сергій Ященко скаже, що арбітр «неадекватно судив гру», але не суддівство стало причиною поразки його команди.



Відзначимо намагання тренера «Кременя» змінити хід гри за допомогою замін: протягом 5 хвилин він їх виконав аж 4, але жодних позитивних змін для його команди це не принесло. Лучани же тим часом продовжували шукати щастя біля воріт гостей, але до результативного удару справа вперто не доходила. Моменти були у Коробки, який отримав хорошу передачу від Яковлева, впритул наблизився до воріт Олійника, але пробив слабо і точно у голкіпера. Могли лучани відзначатися і після подачі чергового кутового, але спритнішими виявилися захисники гостей, яким вдалося вибити м’яча подалі від власних воріт.

Порцію замін провів і Віктор Богатир, вперше випустивши на поле у весняній частині чемпіонату молодого Марчука, замінивши Болденкова, який почав накульгувати та Герасимюка, якому ще потрібно набрати оптимальних кондицій.

На 84 хвилині Зарічнюк вчергове виконав подачу з лівого флангу, але Страшкевичу не вдалося першому дістатися до м’яча. А ще за 2 хвилини остаточний рахунок у матчі встановив Яковлев: це Курко чудовим пасом між захисниками гостей вивів Андрія віч-на-віч із Олійником, який обіграв голкіпера та відправив м’яча до порожніх воріт «Кременя». До речі, третій гол для Яковлева у 4 матчі за «Волинь». Тут же він міг забивати ще раз, але отримавши пас від Хагназарі, метрів з 7 пробив точно у голкіпера.



До основного часу матчу арбітр додав цілих 6 хвилин, за які кременчанам вдалося одного разу дійти до штрафного лучан, але впевнено на виході зіграв Когут.

Отож, цілком закономірна та впевнена перемога лучан, які залишаються на 16 місці у турнірній таблиці, але змогли скоротити відставання від сьогоднішнього суперника та одеської «Жемчужини» до 1 очка.

Наступний поєдинок лучани проведуть 13 квітня у Києві проти «Оболонь-Бровар», а вже 18 квітня удома прийматимуть МФК «Миколаїв».

Текст: Богдан Приступа

Фото: Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus