USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинянки успішно виступили на Кубку світу з лижних гонок та біатлону

24 Січня 2017 22:38
В Україні уперше відбувся етап Кубка світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з інвалідністю. Його прийняв Західний реабілітаційно-спортивний центр.

На трасі серед смерекових лісів змагалися найкращі паралімпійці світу. Приємно, що до загального успіху української збірної долучилися й дві волинські спортсменки – ковельчанка Юлія Батенкова та лучанка Богдана Конашук. Для Богдани цей старт, до слова, був дебютним у спортивній кар’єрі. А от Юля присвятила змагання на Львівщині доньці Златі, яку народила два роки тому.

«Я задоволена і приємно здивована тим, що Україна так добре підготувалася до Кубка світу. Часто навіть за кордоном таких хороших умов для змагань не буває», – розповіла Батенкова «Волинським Новинам».

Українці дуже добре виступили на вітчизняному етапі Кубка світу. Майже у всіх дисцип­лінах лижних гонок та біатлону на п’єдесталі було кілька наших паралімпійців. У жіночій біатлонній гонці в категорії стоячи, наприклад, усі три медалі залишилися в Україні. Юлія Батенкова тут була третьою. Інша волинянка – 19-річна Богдана Конашук – четвертою, і це неабиякий успіх для дебютантки.

Батенкова відмітила, що траса на Львівщині не була простою, до того ж, далася взнаки втома від попередніх етапів Кубка світу. Наразі Юлія на другому місці у загальному заліку Кубка світу в лижних гонках та на третьому – в біатлоні.

Наші спортсменки готуватимуться до чемпіонату світу з лижних перегонів та біатлону, який пройде в Німеччині (місто Фінстерау, 10-19 лютого). Після цього в березні на них чекають два важкі азійські етапи Кубка світу – в Кореї та Японії.

Фото «Інваспорт»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 25 Січня 2017 21:20
Молодці. Паралімпійці доказують ще раз як потрібно кувати медалі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus