USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські ходуни випробували умови, наближені до олімпійських

19 Лютого 2016 18:46
Члени національної збірної України із спортивної ходьби Іван Банзерук та Надія Боровська цього тижня повернулися зі збору в Чолпон-Ати (Киргизія) та поновили тренування в Луцьку. Погода сприяє заняттям на «Авангарді», де нині відточують техніку усі найсильніші волинські ходуни.

- У Киргизії нам все вдалося. Умови для тренувань і погода дозволили виконати всю заплановану програму. Тепер попереду Чемпіонат України в Івано-Франківську. Там відбудеться відбір на Командний чемпіонат світу із спортивної ходьби (Рим, 7-8 травня), тому необхідно потрапити у першу четвірку. Але найбільша мрія і мета цього року – Олімпійські ігри, - розповів прес-службі Федерації легкої атлетики Волинської області Іван Банзерук.

За аналогічною програмою стартів намагатиметься виступати й інший титулований волинський легкоатлет - Надія Боровська. «Я на такій висоті, як в Киргизії вперше тренувалася. Це були гірські умови, таке нам, ходунам підходить. Можна сказати, що випробували і умови, які будуть наближені до Олімпійських ігор», - розповідає Надія.
Якщо все складеться для Надії якнайкраще, Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро можуть стати вже третіми для неї. «Їх присвячу своєму синочку. Після своєї другої олімпіади в Лондоні я народила сина, тому тепер хочу і після цієї знаменної події вийти на олімпійський старт», - каже Надія Боровська.

Наразі ж уся команда зі спортивної ходьби готується до першого найважливішого старту весни – Зимового чемпіонату України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Він відбудеться 5-6 березня в Івано-Франківську.

Довідково: Надія Боровська - учасниця ХХІХ Літніх Олімпійських ігор в Пекіні (Китай) зі спортивної ходьби на 20 км, п’ятиразова чемпіонка України зі спортивної ходьби 20 км (2006, 2007, 2009, 2010, 2011), триразова учасниця кубку світу в Німеччині, Іспанії та Росії 2004, 2006, 2008 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Перехожий Показати IP 20 Лютого 2016 08:10
Правильно, шо ж вже тут... прийшов палиця, вбив футбол в місті, завів на Авангард ходунів, і все. А воно і дешевше, і вигідніше. Тільки от хто на ту атлетику вашу ходити буде? Для кого воно все?
подорожній до Перехожий Показати IP 20 Лютого 2016 22:26
якщо заздрісно - піди і сам походи, помрій на доріжках. Плани збудуй, щоб не вбухувати гроші в іноземців, на откатах сидіть, а в наших пацанів вкласти тоді і футбол буде, і ходуни. А заздрити - остання справа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus