USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські школярі через стан здоров'я менше займаються фізкультурою

14 Вересня 2015 09:26
Дедалі більше волинських школярів через медичні протипоказання не можуть займатися в основній групі. Натомість, аби учні не втрачали інтересу до фізичної культури та спорту, у школах Луцька почали активно популяризувати певні види спорту, зокрема, бойові мистецтва - йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

До прикладу, в ЗОШ №7 менш ніж 50% учнів відвідують уроки фізкультури у так званій основній групі, тобто повноцінно. Для більшості дітей є медичні протипоказання – нарікає вчитель фізкультури Василь Федорчук.

«Це дуже болюче питання. З кожним роком стан здоров’я дітей погіршується. Можливо, це пов’язано з екологією, можливо, у зв’язку з тим, що в школах повідміняли змагання, у дітей втрачається інтерес до того чи іншого виду спорту та фізкультури в цілому», - каже вчитель.

З його слів, дітям усе ж потрібно давати певні навантаження. Фізкультурники наполягають на тому, що скасування спортивних змагань у школах лише погіршить стан здоров’я школярів і взагалі вб’є у них інтерес до спорту.

Тому у луцьких школах почали активно популяризувати спорт. Особливу зацікавленість у луцьких школярів викликають бойові мистецтва.



Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» втілює в життя програми, що сприяють вихованню підростаючого покоління та здорової нації. До прикладу, завляки Фрнду сьогодні в луцьких школах вже діють 15 футбольних міні-полів, які встановлювали протягом 3-х років.

А до кінця проекту планується, що такі спортивні об’єкти матимуть всі школи міста.

Також продовжуватиметься встановлення майданчиків для вуличних занять спортом у дворах міста в стилі Street WorkOut. Якщо цього року в процесі відкриття - 26 таких споруд, то наступного року – ще 25.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 14 Вересня 2015 12:09
волинські школярі менше займаються фізкультурою,бо вчителі - ледарі, пригадую свої уроки фізкультури ще у радянській Україні і порівнюю з теперішніми, про які мені постійно розповідає дочка - це небо і земля. Моя дитина(10 років,нормальної статури) не може виконати вправи, які спокійно виконую я в свої 37, при цьому я фізкультурою займалась тільки у школі на уроках і в університеті. Ганьба таким учителям, ганьба вашій системі освіти і здоров`я - все краще пр*срали
Лучанка Показати IP 14 Вересня 2015 12:20
замкнутк коло просто..не займаються з дитинства фізкультурою - наслідок поганий стан здоров'я, тому не займаються фызкультурою. Зараз мамаші позвикали дітям телефони планшети....воно і зір псує те дитя і йому не цікаво на майданчику з дітьми погуляти....все ігри віртуальні...і не треба мамочки мені дорікати..а де ж їм гуляти???? майданчиків нема..ніхто їх не робить....а в моєму дитинстві..я його проводила в бабусі в селі...такого й не було....скакалка.....квач...хованки козаки-розбійники..діти були жваві веселі..на свіжлму повітрі....аби лише хотіти...а віднєкуватись тим, що того того нема...а самій купити телефона - втикнути і хай собі сидить грає...а я тим часом подивлюсь всі шоу на каналах..... - то позиція тупої мамочкм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus