USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Волинські веслувальники виступлять на Чемпіонаті світу в Португалії

2 Липня 2015 08:00
Чемпіонат України з веслування на байдарках та каное серед юніорів та молоді (до 23 років) завершився у Дніпропетровську. Збірну Волині на змаганнях представляло 16 спортсменів.

Серед чоловіків успішно виступили ковельчани Андрій Рибачок та Юрій Вандюк. У каное-двійці хлопці виграли 200-метрівку, пройшовши дистанцію за 39 секунд. А на воді 500 метрів і кілометр волиняни завоювали срібні нагороди.

У цій віковій категорії «золото» здобув Юрій Тихнюк у човні С-4 на 1000-метрівці, а на двічі коротшій дистанції виборов бронзову нагороду.

Вагомий внесок до волинської медальної скарбнички внесли і юніори.

Найбільше постарався Віктор Свиридюк: С-1, 500 метрів – «золото»; С-1, 1000 метрів – «срібло»; С-4, 500 метрів – «золото»; С-4, 1000 метрів – «золото».

Зауважимо, у каное-четвірці з Віктором разом виступав Богдан Чабан. Окрім спільних нагород зі Свирдюком, Чабан фінішував третім в одиночному каное на 200-метрівці та виборов «срібло» на кілометрівці в екіпажі каное-двійці. Ярослав Гаврилюк у човні С-2 переміг на 500-метровій дистанції і зайняв друге місце на кілометрівці.

Волиняни Антон Кисіль, Назар Осіпчук та Сергій Семенюк в екіпажі С-4 стали третіми на 500-метрівці і другими – 1000-метрівці. А у каное-двійці без Семенюка хлопці вибороли «бронзу» на дистанції 200 метрів. Ще одну «бронзу» приніс Микола Яцюк, який виступав в одиночному човні на дистанції 1000 метрів.

У загальнокомандному заліку збірна Волинської області зайняла 10 місце з 798 очками у своєму активі.

«Результат очікуваний. Є деякі промахи, але це змагання, це спорт, і не завжди буває той результат, який плануєш. Наші досягнення – сім золотих, п’ять срібних і п’ять бронзових нагород. Це відмінний результат. А наші вихованці Богдан Чабан, Віктор Свиридюк, Юрій Вандюк, Андрій Рибачок вибороли право виступати на Чемпіонаті світу», - розповів заслужений тренер України Тарас Шевченко.

Світова першість відбудеться в португальському місті Монтеморі-о-Вело з 24 по 26 липня.

Окрім того, в Дніпропетровську цими днями продовжуються змагання, в яких тепер братимуть участь дорослі спортсмени. Вони виборюватимуть право виступати на Чемпіонаті світу в Мілані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus