USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські «богатирі» розповіли, як здобували медалі. ФОТО

19 Вересня 2013 16:52
Волинські важкоатлети - батько та син - здобули перемогу на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед осіб з вадами зору.

Про те, чи легко їм далось звання чемпіонів і які труднощі довелось перенести, розповідають Вадим і Анатолій Гречки та їх тренер під час прес-конференції з нагоди успішного виступу волинських спортсменів під час змагань у Китаї, що відбувались з 1 по 15 вересня.



Вадим і Анатолій Гречки – батько та син, привезли до України з далекого Пекіну 6 медалей. До слова, загалом на цьому Чемпіонаті українці завоювали 30 медалей різного ґатунку.



«Ця подія приголомшила увесь спортивний світ, адже під час цих змагань чемпіонами стали батько та син – представники двох різних поколінь. А це - подвиг», - захоплюється волинськими спортсменами начальник управління сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Галина Карнаухова.

Як розповів заслужений тренер України Олег Хомяк, участь у Чемпіонаті брало 13 країн, тож боротьба була більш ніж серйозною. Не дуже легко дався й переліт до Пекіну, адже спочатку спортсмени попрямували до Мюнхену, а вже потім до «країни вранішнього сонця».

«Вадим вилітав з вагою 80,3 кілограма, на змаганнях заважив 76,6. Анатолій теж втратив у вазі - 3 90 схуд до 86. Утім, цей чемпіонат для наших спортсменів - більш, ніж тріумфальний», - розповідає тренер.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИН ВЕЗЕ «ЗОЛОТО» З КИТАЮ

Зі слів волинських «богатирів», вони зовсім не очікували на перемогу. Адже, як розповів Анатолій Гречко, волиняни змирились із другим чи третім місцем, оскільки програвали росіянам у вазі.

Тож, Анатолій Гречко став абсолютним переможцем світу серед ветеранів та бронзовим призером у категорії «жим лежачи», а його син Вадим переміг серед «юніорів».



«Це був найкращий виступ у спортивній кар’єрі. Навіть китайські судді мені потиснули руку. А коли люди взяли мене на руки і винесли, я одразу і не зрозумів, що став чемпіоном. Радів, як підліток», - ділиться спогадами Анатолій.

Спортсмен розповідає, що вболівальники усяко намагались їх підтримати. Навіть слоган придумали: «Україна - вищий клас, сильні хлопці є у нас». Вони так «розпалили» публіку, що навіть лівійці почали кричати: «Україна!».

«Ви можете собі тільки уявити, як важко було батькові дивитись виступ сина, в той час як йому самому потрібно було готуватись до виступу», - резюмував начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту серед інвалідів «Інваспорт» Володимир Гащин.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus