USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські будівельники підтримують ветеранський футбол. ФОТО*

2 Серпня 2013 16:14
Ветеранський футбол віднедавна процвітає на Волині. Так, в Луцьку активно діє ветеранська футбольна команда «Ветеран Лучеськ», яка захищає честь області на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
Своїй діяльності спортивний клуб завдячує, зокрема, товариству «Луцькcантехмонтаж» № 536. Це підприємство неодноразово сприяло розвитку спорту на Волині.



Кореспонденту «Волинських новин» вдалося поспілкуватися з головою комітету ветеранського футболу Федерації футболу Волині, а також тренером команди «Ветеран - Лучеськ» - Василем Кохановським.

Василю Степановичу, скажіть, як давно команда «Ветеран - Лучеськ» вийшла на футбольну арену?
Наш клуб існує з 2009-ого року. Учасниками команди переважно є футболісти, які за часи професійного футболу зробили собі ім’я. Нашою принциповою позицією є те, що у команді грають лише волиняни. Перші матчі почалися з 2009-ого року і з того часу ми активно беремо участь у змаганнях. Ветеранський футбол - такий самий як і звичайний, ми маємо теж свої ліги, чемпіонати. Єдиною відмінністю є те, що у ветеранському футболі матч триває не 90, а 80 хвилин, а у віковій категорій «сорок п’ять і старше» ігри проходять по 70 хвилин.

Розкажіть про Вашу участь в міжнародних змаганнях.
Міжнародні змагання серед ветеранів є досить популярними і престижними. Нашу команду «Ветеран-Лучеськ» неодноразово запрошували на найпрестижніші змагання, наприклад, Всесвітні ветеранські ігри (Австралія), Всеєвропейські ігри ветеранів (Італія), Відкритий клубний чемпіонат футболу серед ветеранів (Франція). Для таких поїздок потрібно мати значні кошти. У 2010 – 2012 роках ми не мали змоги туди поїхати. Ми самі себе фінансуємо. У цьому році фінансову допомогу надає наш гравець Ігор Чорнуха, який є Генеральним директором ПАТ «Луцькcантехмонтаж» № 536.

Чи існують у вашій команді певні критерії відбору гравців?
Як таких критеріїв немає, але футболіст повинен мати певний рівень виступів в футболі, добре розуміти саму гру і мати вік – не менше тридцяти п’яти років. Ніякого панібратства у нас немає. У розширеному списку - понад 50 гравців, які люблять футбол і віддаються грі сповна, тому що ми все ж таки хочемо перемоги і на достойному рівні представляти нашу область. Серед відомих гравців у нас в команді - Володимир Гащин, Василь Сачко, Сергій Богунов, Сергій Піддубний, Сергій Круковець. Це все наші, волинські хлопці.

Якими досягненнями може похвалитися команда «Ветеран - Лучеськ»?
Ми є дворазовими переможцями міжнародного турніру у Вільнюсі, тричі поспіль (2009- 2011) перемагали у престижних змаганнях у Жешові (Польща). В цих змаганнях брали участь команди з Німеччини, Чехії, Греції, Угорщини, Румунії тощо. У чемпіонаті України найбільші досягнення - це двічі вихід до чвертьфіналу змагання, але ми працюємо на кращий результат і прагнемо стати призерами. В зимовий час не відпочиваємо, а граємо у міні-футбол, беремо участь у турнірах з футзалу.

Цієї неділі, 4-ого серпня, відбудеться матч між «Чорноморцем Рішельє» з Одеси та «Ветеран – Лучеськ». Які Ваші прогнози щодо цієї зустрічі?
Ми дуже серйозно налаштовуємось на ці ігри. Наші суперники є багаторазовими чемпіонами, їхня команда створена давно і в них давно вже сформовані футбольні традиції, вони мають декілька категорій ветеранів. За одеситів у свій час грав Леонід Буряк, Ігор Бєланов. Вони є фаворитами не тільки цього матчу, а й змагань в цілому, спортсмени тренуються на професійному рівні, в них є тренер, який отримує за це гроші, в них футболісти, які теж отримують кошти. Але ми не будемо здаватися, у нас теж є хороший потенціал, ми маємо міцний кістяк команди. Тож, користуючись нагодою, запрошую всіх прийти повболівати за нашу команду, вхід - безкоштовний. Гра відбудеться на стадіоні в селі Маяки о 18.00 годині.

Ваша команда налаштована на участь лише у чемпіонатах та змаганнях, чи, можливо, і в товариських матчах?
Переважно ми змагаємося, проте від товариських матчів також не відмовляємося. Цього року ми зіграли вже з ветеранами львівських «Карпат» на святі, приуроченому Дня міста Горохова, 24-ого серпня відбудеться матч між нашою командою та «Динамо» (Брест, Білорусь) на стадіоні «Авангард».
Ми намагаємося щороку проводити такі матчі. Це єднає наші футбольні сім’ї. До речі, в Білорусі ветеранській команді простіше отримати фінансування. Їхні представники кажуть, що з десяти разів чиновники можуть відмовити лише двічі, а у нас – нулі: десять разів попросиш, десять і відмовлять. Ми - ентузіасти, які живуть футболом. Але приємно, що є такі організації, які фінансують нашу команду, велика вдячність керівництву ПАТ «Луцькcантехмонтаж» № 536, яке невтомно допомагає розвивати ветеранський футбол на Волині.
***
«Волинські новини» закликають підтримати наших земляків, прийшовши на футбольний матч «Ветеран –Лучеськ» (Луцьк) – «Чорноморець Рішельє» (Одеса), який відбудеться 4-ого серпня на стадіоні в селі Маяки, о 18-ій годині.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus