USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Міноборони не побачили порушень у будівництві волинянами укріплень на сході

2 Квітня 2016 15:28
Попри заяви правоохоронців з Донецької області, у Міноборони визнали, що будівництво фортифікаційних споруд на сході волинські будівельники здійснювали без порушень.

До облдержадміністрації надійшов лист Міністерства оборони України, у якому зазначається, що будівництво фортифікаційних споруд на території Донецької області, яке здійснювали волинські будівельники, відповідало вимогам проектної документації і за результатами перевірки ефективності використання коштів порушень з боку посадових осіб не було.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Нагадаємо, військова прокуратура почала розслідувати привласнення 7 мільйонів гривень при будівництві фортифікаційних споруд в Донецькій області. Згідно з повідомленням, до розкрадання причетні посадові особи Волинської ОДА, які підписали «фіктивні» кошториси.

Натомість підрядники, які будували фортифікаційні споруди на сході України, образились на звинувачення та переконують, що це – помилка.

Щодо заяв Нацполіції, то директор «Житлобуд-2»Юрій Стефанович розповів, що у грудні до них звернулися правоохоронці з Донецької області з відповідним листом. На нього будівельники відповіли, що в згаданих районах вони не працювали.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, всі учасники тих робіт переконують, що у Волноваському та Тельманівському районах вони не працювали, а зводили об’єкти в секторі «М» - на Маріупольському напрямку.

У листі Міноборони йдеться про те, що звинувачення є неправдивими:

«Відповідно до рішення Президента України та постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 року №107 «Про деякі питання забезпечення у 2015 році будівництва інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави» Волинською обласною державною адміністрацією будівництво фортифікаційних споруд з використанням металевих контейнерів 5 та 20 футів здійснювалося за відповідною технологією та згідно з технічним рішенням робочої документації, яка розроблена Державним підприємством Міністерства оборони України «Центральний проектний інститут».

Встановлення зазначених контейнерів поєднувалось з використанням бетонних та армувальних конструкцій, а отже не призвело до зниження захисних властивостей командно-спостережних пунктів та укриттів для особового складу.

Враховуючи викладене, будівництво фортифікаційних споруд у згаданих районах Донецької області відповідало вимогам документації, а під час приймання від виконавця якість виконаних робіт перевірялася кваліфікованими спеціалістами Волинської обласної державної адміністрації та Міністерства оборони України».

Разом з цим, як зазначається у листі, за результатами перевірки ефективності використання коштів Державного бюджету України, виділених для будівництва фортифікаційних споруд, яку проводила Рахункова палата України в січні 2016 року, порушень з боку посадових осіб не виявили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 2 Квітня 2016 22:40
ТА СТІНА - СУЦІЛЬНИЙ МАРАЗМ. ЧИ ТИМ ДЕ"ІЛАМ НЕ ВІДОМО, ЩО ТАКЕ ПОВІТРЯНО-ДЕСАНТНІ ВІЙСЬКА ?
я Показати IP 3 Квітня 2016 11:28
ЛЕОНІД Стефанович.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus