USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські рукопашники – віце-чемпіони Європи. ФОТО

30 Серпня 2011 12:24
Збірна команда України з рукопашного бою, у склад якої входить п’ятеро волинян, на Чемпіонаті Європи з універсального бою посіла друге місце, поступившись лише збірній Росії.

Про це повідомив президент Волинського клубу рукопашного бою «Інсайт» Ігор Веремій.

Чемпіонат Європи з універсального бою серед юнаків та дівчат 14-17 років проходив з 16 по 19 серпня в місті Мединь Російської Федерації. У змаганнях прийняли участь 174 спортсмени з 24 країн.

«Волинські спортсмени склали кістяк національної збірної і зробили основний внесок в командний успіх. Наші бійці-рукопашники виступили у двох версіях - легкого та повного контакту. І обидва рази для отримання командного кубку представники України піднімалися на п’єдестал пошани», - розповів Веремій.

Так у версії легкого контакту, де сутичка в рингу відбувається тільки з використанням кидкової техніки, наші земляки завоювали у своїх віко-вагових категоріях 3 срібних і 2 бронзових медалі. Так срібло здобули – Павло Якимук та Олег Федік з клубу «Інсайт» та Тарас Стефановський з клубу «Магістр», а бронзу - Микола Вуй та Артем Романюк з «Інсайту».
Відтак українці в командному підсумку за цією версією стали третіми, пропустивши вперед лише збірні Росії та Азербайджану.

«У версії повного контакту поєдинки відбувалися з використанням усієї палітри бійцівських технік: різноманітних ударів руками та ногами в повну силу, кидків з любих видів боротьби, больових та задушливих прийомів», - розповів Ігор Веремій.

І у цій версії команда України виборола почесне звання Віце-чемпіона Європи з універсального бою, поступившись лише господарям турніру Збірній Росії.

В особистому заліку волинські рукопашники завоювали 4 срібні та 1 бронзову медалі. Срібло – у таких вихованців клубу «Інсайт» як Артем Романюк, Микола Вуй, Павло Якимук та Олег Федік. Бронзову ж нагороду здобув Тарас Стефановськийз «Магістра».

«Особливо хочеться відмітити виступ інсайтівця чемпіона України з рукопашного бою (в повному контакті) Павла Якимука, який завоював дві срібні нагороди у найавторитенішій за складом ваговій категорії та був відзначений як самий вольовий боєць турніру», - розповів Ігор Веремій.

«Так у фіналі легкого контакту Павло поступився двохкратному чемпіону Світу та Росії з армійського рукопашного бою Рінату Смірнову, не без «допомоги» суддів, які проігнорували чистий контркидок Павла, а за декілька секунд аналогічні дії суперника визначили як чисту перемогу.
А от п’ятираундовий двобій Павла у фіналі повного контакту з росіянином чемпіоном Світу та Росії з універсального бою Олексієм Соповим був визнаний усіма фахівцями найвидовищнішим на турнірі. Після 4-х раундів рахунок сутички був 2:2 і тільки в 5-му раунді російський спортсмен зумів вирвати переможних 2 бали в Павла Якимука, який цей раунд провів з подвійним переломом лівої руки. До речі, Олексій Сопов отримав нагороду як найтехнічніший спортсмен першості», - розповів Ігор Веремій.

«Особисто-командний успіх волинян – це результат багаторічної роботи волинських клубів рукопашного бою «Інсайт» та «Магістр», які працюють на засадах самоорганізації і самофінансування. До речі, Клубу «Інсайт» 2 жовтня виповнюється 10 років з дня заснування», - додав Веремій.

Ігор Веремій подякував директору ЗОСШ № 5 Валерію Півницькому та начальнику частини спеціальної пожежної техніки Ігорю Мушиту за надання навчально-тренувальної бази для підготовки спортсменів, а також члену Ради Федерації універсального бою України, старшому тренеру юнацької Збірної України з універсального бою Олегу Бахматенку «за всестороннє забезпечення, підтримку та організацію участі наших спортсменів у Першості Європи 2011 року».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анна Показати IP 1 Березня 2013 01:41
Убили Олега Бахматенко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus