USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський каратист став володарем Кубка Світу

29 Червня 2016 08:00
Волинські каратисти взяли участь у Другому Об'єднаному Кубку Світу з Кіокушин карате серед дітей, кадетів, юніорів та дорослих, який відбувся 25 червня у місті Шентеш (Угорщина).

Про це повідомляє Нововолинський інформаційний портал

Україну на змаганнях представляли спортсмени, які входять до Західного Бранчу (керівник М.П.Чунгін), а також каратисти з Дніпра і Полтави.

Загалом у Кубку брали участь представники федерацій кіокушин-карате з 22 країн світу. Конкуренція, як в розділі ката, так і в розділі куміте, була надзвичайно високою, у деяких вагових категоріях кількість претендентів на титул становила від 20 до 40 спортсменів.

Вперше на турнірі такого рівня взяла участь команда Нововолинського клубу з кіокушин-кан карате "Ірбіс НВ", керівником якого є тренер, наставник і просто друг для своїх вихованців Віталій Нестерович. У складі нововолинської команди до Угорщини вирушили: Данило Бутинець, Євген Горбач, Дмитро Мельничук (бронзовий призер минулорічного Кубка Світу в Румунії) та Сергій Ромашевський, який здобув Кубок цього року.

Про це в соцмережі розповів батько переможця Віктор Ромашевський.

Після надважкого переїзду до Угощини, який супроводжувала постійна неймовірна спека, температура сягала

понад 35 градусів в тіні, п'яти годин на митниці і нічного переїзду до Шентеша, нововолинці успішно пройшли мандатну комісію, яка включала реєстрацію, контрольне зважування і медичний огляд.

Найбільше волинянинам запам'яталися неймовірно дружні відносини між учасниками змагань, привітні і життєрадісні угорці, місто Шентеш, яке потопає в парках, скверах, зелених алеях.

Турнір організували на досить високому рівні, однак, в багатьох випадках заважав мовний бар'єр (єдиний перекладач української команди не завжди міг приділити увагу всім представникам досить чисельної делегації, що в окремих випадках породжувало певні труднощі).

Незважаючи на те, що жеребкування визначило юним нововолинцям у суперники дуже досвідчених суперників, команда виступила на високому рівні і склала достойну конкуренцію. У більшості випадків, коли нововолинці навіть зазнавали поразки, судді не завжди могли визначити переможця і змушені були згідно регламенту призначати додаткові раунди.

Сергій Ромашевський у своїй категорії був найлегшим, поступаючись своїм суперникам у вазі від 5 до 10 кілограмів, а так як категорія 55+ у його віковій групі була абсолютною, це не порушувало регламенту змагань.

Дякуючи колективу тренерів, які зуміли знайти потрібні слова, Сергій здобув дві перемоги (одна дострокова), у третьому бою суперник з невідомих причин відмовився виходити на татамі, це означало, що Сергій став володарем Кубка Світу 2016.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus