USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинянин на двох колесах підкорив Європу

17 Вересня 2013 12:00
Сергій Ройко, спортсмен-аматор, підкорив Євопу. Днями він повернувся зі світового веломарафону «Тур де Франс-2013». Повідомляє ТРК «Аверс».
Понад 100 велогонщиків протягом трьох діб об’їхали усю Францію. Горами і рівнинами, через провінційні села і великі міста - такий звивистий маршрут подолав Сергій Ройко. Волинянин дістався фінішу 12-им.
Сергій Ройко, лише один представник з України, який змагався у веломарафоні. Він є аналогом всесвітньої професійної велогонки «Тур де Франс», який організовують понад 100 років. Від налагодження велосипедного механізму до фінішу, спортсмен протягом 3-ох діб перебував в емоційній напрузі.
«Я для себе поставив ціль, що маю проїхати, адже це одне з найтяжчих випробувань в любительському велоспорті», - розповів про враження від поїздки Сергій Ройко.
Найтяжча перешкода в марафоні - підйоми в гору, які здавалось, будуть безкінечні, зауважив велосипедист: «Брали перевали, які 2,5 кілометра. Я таких гір не бачив, тому поїхав за декілька днів наперед до цього марафону, увійшов в ритм цих гір перед марафоном, проїхавши 700 кілометрів, і на тому ритмі проїхав увесь марафон. Гори дуже важкі».
Боротьба кожен день із самим собою і з сотнею конкурентів, втім веломарафонці підтримували і підбадьорювали один одного.
«Фізично я був настроєний на 100%, я готувався протягом цілого року, фізично все було добре, морально давав трошки слабинку, дивлячись на моїх колег які їдуть поряд зі мною. Я тягнувся за ними, а потім вони тягнулися за мною і ми разом проїхали», - сказав спортсмен.
Подолавши тисячу кілометрів за 65 годин та втративши декілька кілограмів, лучанин Сергій Ройко дістався до фінішу дванадцятим. Із 100 претендентів, приблизно половина зійшли з дистанції.
«Я їхав серед перших, потім так вийшло, що я свою групу загубив, бо я заїхав в місто щоб докупити продуктів на ніч і моя група поїхала. В мнене був слабкий заряд аккамулятора, я спускався з гір, це дуже важко було і тому я втратив трохи часу».
У повідомленні йдеться, що Сергій Ройко задоволений своїм результатом. Він виконав всі відповідні нормативи, щоб брати участь у веломарафоні «Париж-Брест-Париж», дистанція якого сягатиме 1200 кілометрів. Ці змагання відбудуться у 2015 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus