USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин розповів про футбол у Кувейті. ІНТЕРВ'Ю. ФОТО

25 Липня 2013 12:23
Футзальна команда «Кардинал-Рівне» у ці дні перебуває у спекотному Кувейті, де бере участь у міжнародному турнірі «Mini World Futsal Club Tournament». Ковельчанина Віталія Кашубу нещодавно запросили до «Кардиналу» (раніше він захищав кольори ковельського «Аперкоту»). Про свою далеку і екзотичну подорож наш земляк розповів для «Волинських новин».

Віталій, що це за такий турнір «Mini World Futsal Club Tournament»?

Це - міжнародні міні-футбольні змагання. «Кардинал» – єдина команда з колишніх радянських країн, що запрошена на це спортивне свято. Окрім нас, участь беруть колективи з Іспанії, Аргентини, Колумбії, Таїланду, Парагваю, Румунії, Ірану, Лівану, Катару, Бахрейну, Єгипту, Саудівської Аравії, Кувейту.

Яким був маршрут до цієї далекої мусульманської держави?

В обідню пору, п’ятого липня, з Рівного команда вирушила до Борисполя. Звідти – літаком до Стамбулу. В Туреччині зробили пересадку вже безпосередньо до міста Ель-Кувейт. Організатори змагань поселили нас у готелі що має вихід до Перської затоки.

Якими є досягнення «Кардиналу» у змаганнях?
16 команд було розподілено на чотири групи. В своїй групі ми виграли три гри в команд із Колумбії, Єгипту, Саудівської Аравії та посіли перше місце. В чвертьфіналі здолали місцеву «Каджию». Вчора перемогли у півфіналі хорватський «Алюмнус». Тепер чекаємо завтрашнього фіналу проти єгипетської «Макаси».

Які перші враження від Кувейту?

Дуже спекотно! Багата країна, на вулицях якої чимало престижних авто. Але туристи на очі потрапляють рідко. Можливо, через те, що все дорого. Приміром літр питної води вартує 12 гривень, в той час як літр бензину – 1 гривню і 20 копійок!

Місцеві жителі дійсно дотримуються канонів Корану?
Так. Спиртного в продажу ви у магазинах не побачите. Дівчата ходять у паранджі. Жінок зустріти в джинсах можна, але це - туристки.





Спілкувався Андрій КОВАЛЬ

Досьє:
Кувейт. Держава у південно-західній Азії. Межує з Саудівською Аравією, Іраком, на сході омивається водами Перської затоки; столиця: Ель-Кувейт; територія: 17 818 км² ; населення: 2, 8 млн осіб; валюта: кувейтський динар.
Саме з нападу Іраку на Кувейт у 1990 році розпочалася війна у Перській затоці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus