USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вперше у Луцьку відбудуться спортивні змагання для людей поважного віку

10 Серпня 2017 14:59
Міжнародні спортивні змагання для людей поважного віку, які належать до Університетів третього віку, Територіальних центрів соціального обслуговування, Громадських організацій, Об’єднань і колективів України і країн ЄС, вперше проведуть в Україні та Луцьку з 23 по 26 серпня.

Про це йшлося сьогодні, 10 серпня, під час прес-конференції щодо організації і проведення І-ї міжнародної літньої сеньйоріади для людей поважного віку у Луцьку.

Так, організатором змагання є громадська організація «Центр освіти «Університет третього віку», крім того, співорганізатори – Луцька міська рада, а одним зі спонсорів – благодійний Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Змагання відбудуться на стадіоні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, дитячо-юнацькій школі №2, ЗОШ №22, в таборі «Сонячний» та у Сіті парку. Окрім того, змагання з деяких видів спорту відбудуться на стадіоні «Авангард».

Участь у змаганнях візьмуть близько 250 спортсменів, зокрема, з Польщі у Луцьк приїде 60 спортсменів, з Туреччини – 10, з Литви участь у змаганнях візьме 9 спортсменів.

Змагатимуться у 14 видах спорту, але основний акцент, кажуть організатори, буде зроблений на легку атлетику.

За словами організаторів, головною метою фестивалю є залучення людей поважного віку 50+ до фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів, як одного з чинників здорового способу життя та активної життєвої позиції.

Проректор Волинського інституту економіки та менеджменту Оксана Степанюк розповіла, що спортивні змагання вирішили перетворити на фестиваль, адже люди хочуть побачити наше місто та познайомитися з нашою культурою.

«Ми виявили бажання провести сеньйоріаду у нас і зробити майданчик таких змагань для людей поважного віку. Працюючи над цим заходом, ми побачили, що він перетворюється на більш глобальніше явище – фестиваль. Бо змагання може відбуватися лише один день, але люди, які приїжджають з закордону, хочуть подивитися на наше місто та культуру, тому ми подумали, що цей захід варто перетворити у фестиваль, який відбудеться з 23 до 26 серпня. Він буде здійснюватися в контексті Дня Незалежності України, то ми хочемо познайомити людей з тим, як наше місто святкує це визначне свято нашої країни», - зазначила Оксана Степанюк.

Головний суддя сеньйоріади, директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Володимир Новосад зазначив, що більшість учасників – це спортсмени, які колись займалися спортом чи просто робили фізичні вправи. Змагання відбудуться на стадіоні Східноєвропейського національного університету, а також на стадіоні «Авангард». Окрім того він сказав, що судити змагання будуть безкоштовно. Судійство буде безкоштовне, люди судитимуть на своєму ентузіазмі.

«Головне не медалі, а участь у цих змаганнях. Бажаю спортсменам, щоб ці змагання пройшли без травм. Фонд «Тільки разом» замовив медалі, тому у спортсменів буде стимул. З кожним роком в нас більшає хворих людей, тому краще займатися спортом, а не вживати таблетки», - зауважив Володимир Новосад та додав, що на стадіоні будуть робити локації з міні-конкурсами: «попасти в баскетбольне кільце», «скакалка» і багато інших.

Своїми враженнями про сеньоріади, у яких вона брала участь, поділилася медалістка, яка має дві золоті медалі на сеньйоріадах, Світлана Бакун.

«Щодо нашої спортивної команди – це команда однодумців, ентузіастів та в міру амбіційних людей. Кожен учасник сподівається на хороші результати. Коли звучали перші прізвища переможців на сеньйоріадах і звучало «Україна» – це були незабутні враження. Сподіваюся, що Луцьк стане столицею змагань для людей похилого віку», - зазначила Світлана Бакун і побажала учасникам змагань хорошого настрою, позитиву та високих результатів.

Насамкінець капітан команди олімпійських переможців «Центру освіти «Університету третього віку» розповів, що сеньйоріади дають три хороші напрямки для Луцька: популяризація міста, створення дружніх відносин, а також те, що далеко не кожен пенсіонер може зробити закордонний паспорт та оформити візу 206 членів далеко не кожен може зробити паспорт та оформити візу, тому деякі люди вперше візьмуть участь у спортивних змагання.

Також він висловив сподівання, що наша команда виграє ці змагання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинянин Показати IP 18 Серпня 2017 07:04
Шкода Фонд Палиці що вирішили підтримати шахрайку Степнаюк О. Вона ВІЄМ розвалила ,Де не прикладеться там всі справи рушить при цьому виходить суха і чиста .Вона не чиста на руку та на розмови. А говоритьяк гарно Тимошенко може їй позаздрити.Нагадує мені Алісу з фільма Буратіно Надрукуйте будь ласка щоб люди могли знати з ким мають справу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus