USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Є дружба, а є служба», – Віталій Кварцяний

5 Грудня 2015 22:00
Головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний поділився враженнями від гри своєї команди з Дніпром під час післяматчевої прес-конференції. Про це повідомляють у прес-службі ФК «Волинь».

Нагадаємо, сьогодні луцька команда отримала справжню «бойову» перемогу над суперником.

Практично всі букмекерські контори прибрали цей матч з ліній. Можете прокоментувати результат і ваші стосунки з Мироном Маркевичем?

Занадто багато навколо футболу розмов про контори і тотатізатори. Це не дуже правильно. Лягає пляма на футболістів. Так, проскочила хвиля негативного впливу цих інстанцій та інститутів на футбольне життя України. Її потрібно пережити. Думаю, ми, тренери, керівники клубів, разом з федерацією, прем'єр-лігою, ПФЛ з часом впорядкуємо футбольне життя. Що там творилося, я не компетентний, не є розпорядником в цьому напрямку.

Наші ж відносини з Маркевичем нормальні. Наш пул, скажімо так, повністю підтвердив, що ми граємо не так на контори, а на результат. Ви розумієте, яка міць, популярність і організація клубу «Дніпро» - у нас не може бути просто ніяких коливань, щоб відхилитися від регламенту. І це попри те, що до гри нагнітали журналісти деяких футбольних каналів. І ще скажу, що «Дніпро» виглядає позитивним клубом в порівнянні з київським «Динамо» і «Шахтарем», які перелякані можливими поразками і перестраховуються, не даючи грати всім футболістам у «Говерлі» або «Зорі». Мій шановний колега пан Луческу, кваліфікація якого дуже висока, скаржиться, що слабкий чемпіонат. Так нехай буде сильна «Зоря», а не 7:1. Нехай був би раніше сильний «Севастополь» або інші клуби цього регіону. А на «Дніпро» і «Волинь», коли ми граємо, падає велике тінь. І мені, як тренеру, соромно за цю ситуацію, яка виникає через негативи людей, які роблять вигляд, що конструюють український футбол, а насправді руйнують його. «Дніпро» дав нам гравців в оренду і не вимагав, щоб вони не грали. Це говорить про солідність «Дніпра» і наших взаємин. Є дружба, а є служба. Так і має бути. На зборах тренерів я сказав: давайте, якщо клуб дав гравців в оренду, то не втручатися. «Дніпро» цього дотримується, а Київ і «Шахтар» все чогось бояться, хочуть виграти всі Ліги чемпіонів, чемпіонати та кубки і щоб їм мало, хто опирався.

Сьогодні результат, можливо, неприємний для головного тренера «Дніпра». Але він, коли залишилося дві хвилини, йшов і сказав: «Віталію, до побачення!» Солідно пішов, без емоцій. Ми грали чесно, нормально, без будь-яких нюансів, про які шуміли, шипіли і хотіли вкусити «Дніпро» і «Волинь». Смуга «Дніпра» не пройде однією перемогою над «Волинню». Бачите, команда вичавлена ​​від ігор Ліги Європи того року. Нам перемога далася непросто, але вона була полегшена кількістю витраченої енергії футболістами «Дніпра». Скільки віддали Селезньов, Ротань, Матос, Дуглас, Федецький. Вони вичавлені - хочуть, але не можуть. Це потрібно прощати футболістам. У «Челсі» теж спад. І хтось скаже, що Моуріньо - поганий тренер? Виграли чемпіонат Англії - і йде спад. Це закономірність футболу. Якщо в «Реалі» спад, вони 200 000 000 витрачають на купівлю гравців. У «Барселоні» спад - вони беруть Неймара за 100 000 000. У вас інша ситуація. «Дніпро» все одно хороша команда. Ми грали чесно, і мені подобається, що наші футболісти не грали грубо. Я їм сказав поважати «Дніпро», але надавати максимальний опір. Погано зіграли в атаці: не було агресивності, мало били по воротах. Це мені не подобалося у грі наших футболістів. Вони повільно катали м'яч, а їм це не говорили робити. Аритмія повинна бути, але не так, як це робили наші футболісти. Якби агресивніше грали Матей, Мемешев, Кобахідзе ... Але потрібно сказати футболістам «Волині» спасибі, що самі змогли регулювати гру більше, ніж я говорив. Забили зі стандартів. Що, будеш лаяти футболістів? Загалом, команда виглядала непогано.

Все-таки «Волинь» сьогодні виграла чи «Дніпро» програв? І друге питання. Скільки склав бюджет «Волині» в 2015 році?

Щодо бюджету - це питання до генерального директора та інвесторів. Я в курсі, але не хочу робити акцент, бо за фінанси не відповідаю. Зателефонуйте, зробіть запит в адміністрацію. Не можу сказати, що до нас немає уваги. Бюджет майже виконується. Є матеріальний стимул у випадку, якщо ми займемо місце, яке дає право грати в єврокубках. Згідно з домовленістю, футболісти отримають премію ...

Пробачте, переб'ю. Призначення головою облради Ігоря Палиці піде на користь «Волині»?

Ігор Петрович Палиця - це стрижневий гравець на політичному та економічному форумі Волині. Він відразу сказав, що на перше місце ставить не політику, а економіку області. Я теж є членом партії «УКРОП», депутатом обласної ради. Ігор Петрович позначив стрижневі питання. Його в області люблять і поважають. Деякі сумніви тільки в тому, що є інші люди - чиновники, корупціонери, які нічого не роблять для народу. Раніше, вибираючи, люди вірили обіцянкам. А зараз кажуть: «Ось, якби він щось зробив, а потім йшов у депутати ...» Так от, у Луцьку є Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Він витратив 180 мільйонів гривень. А в мери не обрали, бо вчителів і лікарів змусили голосувати проти. Ми б виграли і місто, як ваш великий творчий, промисловий Дніпро, який виграв представник УКРОПу. Нам потрібно бути патріотами України.

Так все-таки, «Дніпро» програв або ви виграли?

Судячи з рахунку, ми виграли. Сьогодні не було грубості, була обережна гра з обох сторін. «Дніпро» почав грати активно на Селезньова. Але наша лінія оборони зіграла концентровано. Хоча моменти були з запахом голу. Хлопці хотіли зіграти мінімум внічию, бо Полтава програла, і я сказав: «Давайте закінчимо на п'ятому місці і з гарним настроєм будете пити шампанське на Новий рік. Так і вийшло. У «Дніпра» спад, і ми це використовували. Але вони старалися. У «Дніпрі» всі вичавлені, і Маркевич не може футболістам дати свіжість. Вони віддали все в минулому році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
FC VL Показати IP 5 Грудня 2015 22:03
З перемогою, Володимирович! З проміжним п"ятим місцем! Вболіваємо за Волинь і сподіваємося на єврокубки!
Анатоль_ до FC VL Показати IP 5 Грудня 2015 22:41
Пану Кварцяному наш низький доземний уклін!
ага-ага Показати IP 5 Грудня 2015 22:09
хотів злити але гравці спротивилися і виграли
FC VL до ага-ага Показати IP 5 Грудня 2015 23:16
А волинське мурло не спить. Воно було, є і буде...
Степан Бандера Показати IP 5 Грудня 2015 22:48
Коломойському не до футболу. Суд в Англії треба виграти. Там в нього з Пінчуком цікавіша гра, тому й махнув рукою на Дніпро. А може з Палицею поспорили хто зараз сильніший. Здивований результатом
2х2 Показати IP 6 Грудня 2015 09:43
Ну що за мова - єврокубки? Попасти і у першому турі пролетіти але казати, що ми були у єврокубках? Команду підсилювати треба, а Палиця сказав, що грошей не дасть, тільки свої вихованці, невже нічого не зрозуміло?! Ну і по переду ще друге коло чемпіонату...
FC VL до 2х2 Показати IP 6 Грудня 2015 14:47
Песимістам тут не місце. Апетит приходить під час їжі. Сподіваюся Палиця передивиться свої погляди, адже Волинь показує хороший футбол. А стверджувати, що Волинь пролетить в першому турі потрібні факти, а їх поки немає. От потраплять в ЛЄ, зіграють там, тоді буде зміст обговорювати. А просто так каркати тут кожен мастак.
:): Показати IP 7 Грудня 2015 13:38
Вabatunde протирає штани на лавці запасних Дніпра, з ним Волинь мала б підсилення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus