USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юні гімнастки у Луцьку – за єдину Україну. РЕПОРТАЖ

23 Березня 2014 17:21
Шостий всеукраїнський дитячий турнір з художньої гімнастики «Чудовий світ дитинства» відбувся у Луцьку за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Господарі – Луцький клуб «Фаворит» навчально-виховного комплексу «Гімназія №14», вихованки якого є неодноразовими переможцями всеукраїнських та міжнародних змагань, вирішили цьогоріч провести турнір під гаслом «Україна єдина».

Ідейний натхненник змагань, вчитель фізичної культури у Луцькій гімназії №14, тренер клубу «Фаворит» та СК «Спартак» Наталія Данилюк розповіла: «Батьки дітей, які займаються гімнастикою, порадили організувати такий турнір у нашому місті, адже ми маємо чудових вихованок і гарне місто, нам є, що показати. Шість років тому вони допомогли організувати турнір і з того часу проводимо його щороку. Минулі роки приїжджали команди з південних та східних областей, проте сьогодні через ситуацію в державі, учасників у нас менше. Саме тому турнір відбувається під гаслом «Україна єдина».

«Проте було би складно проводити турнір, не маючи спонсорської підтримки. Дуже дякуємо «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» за підтримку, яку маємо другий рік поспіль. Також – директору спорткомплексу ЛНТУ за надане приміщення, компанії «Континіум», магазину «Пірует», усім спонсорам та тим, хто долучився до організації», - додала тренер.

У турнірі взяли участь 11 команд та 160 учасниць віком від 3 до 18 років. Змагалися за нагороди команди міст Володимира-Волинського, Рівного, Яготина, Львова, Кам’янця-Подільського.

Привітали учасників заступник голови комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець та заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

«Я вперше присутня на такому красивому святі і вражена до глибини душі вашим талантом, майстерністю, грацією та красою. Ви - такі маленькі, але скільки вже досягли, скільки праці вклали для того, щоб вийти на цей килим і продемонструвати свої талант та вміння. Надалі досягайте найкращих результатів, підкорюйте нові вершини, щоб Україна могла Вами пишатися. Гасло, під яким відбуваються змагання «Україна єдина», – це те, що найбільше нас непокоїть і нам болить. Тому я бажаю вам бути не тільки майстерними спортсменками, а й патріотами свого міста і своєї держави!», – звернулася до юних гімнасток Ірина Констанкевич.


Самі ж спортсменки розповіли, що дуже люблять свій вид спорту попри те, що він забирає чимало сил та часу.

«Я займаюсь гімнастикою вже 14 років, виступала на різних змаганнях всеукраїнського і міжнародного рівня в Україні та за кордоном. Тренуватися важко, але без праці і фізичних навантажень не буде результату. Змагання, які проходять сьогодні, для нас – справжнє свято, тут дуже багато маленьких гімнасток. А з ровесницями на килимі ми суперниці, а в житті дружимо, спілкуємось в Інтернеті», – розповіла КМС з художньої гімнастики, сімнадцятирічна Ірина Міндюк.

Задоволені турніром і батьки юних спортсменок.

«Моя дочка з трьох років займається гімнастикою. Юлія, коли їй виповнився рік, сама сіла на шпагат, тому ми не могли не розвивати у ній цих здібностей. Труд важкий, по 3-4 години в залі щодня з перервою лише на тиждень влітку. Такі турніри дуже потрібні, адже дають змогу проявити себе, поспілкуватися з ровесницями», – розповіла Ірина Логініна.

Сама ж восьмирічна Юлія резюмувала, що їй буває трішки важко, тим паче, майже забороняють їсти солодке. Проте іноді роблять виключення, і дозволяють дівчинці її улюблене «Рафаелло». А ще у Юлі є велика мрія – стати чемпіонкою світу з художньої гімнастики.

Фото Олега Черненка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сім_сім Показати IP 23 Березня 2014 17:32
Аще ми співати вміємо.Ми і наші татусі, колипонапиваються біля телевізора при здачі Криму , чи виступу юлі.
читач Показати IP 24 Березня 2014 10:05
Очевидно, Ви - один з таких татусів. До чого тут Ваш коментар?
читачу Показати IP 24 Березня 2014 11:03
малось на увазі, що не можна таких заходів проводити, коли така ситуація в країні:) Напевно, сім_сім точно знає, про що говорить... один з тих, хто кричить на площі і проводить люстрації...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus