USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Збірна України зіграла внічию з Саудівською Аравією

23 Березня 2018 23:18
На 32 хвилині гри Артем Кравець відкрив рахунок у товариському матчі з Саудівською Аравією, але вже за 6 хвилин рахунок зрівняв аль-Муваллад. На останніх хвилинах збірна Україна намагалася вирвати перемогу, втім гра завершилася з рахунком 1:1

Матч відбувся 23 березня на стадіоні Естадіо Мунісіпаль де Марбелья в Іспанії.

Перед матчем

Товариський матч з Саудівською Аравією стане першим із двох «товарняків», якими команда Андрія Шевченка розпочне сезон. Вже через півроку нашій збірній доведеться виступати у Лізі націй, тож сьогоднішній матч та матч проти збірної Японії – шанс, аби перевірити, в якій формі перебувають основні гравці, а також переглянути молодих гравців, на яких доведеться робити ставку вже на відборах до наступних великих турнірів.

На два товариських матчі Андрій Шевченко викликав 25 нових гравців. Втім, серед списку запрошених не було особливих сюрпризів: дебютний виклик у збірну отримав нападник бельгійського «Гента» Роман Яремчук, який демонстрував божевільну форму, забиваючи ледь не в кожному матчі, але напередодні отримав травму, тож він не зможе допомогти українцям у матчах з азійськими командами. Також не допоможе збірній Андрій Ярмоленко, який і досі перебуває в лазареті дортмундської «Боруссії».

До складу збірної повернувся голкіпер Денис Бойко, адже він отримав ігрову практику у «Динамо», втім за межами списку запрошених опинився нападник Євген Селезньов, який забиває достатньо м’ячів у Туреччині, втім, напевно, Шевченко і так знає його можливості, тож вирішив перевірити інших гравців.

Зауважимо, єдиний матч з Саудівською Аравією наша збірна зіграла в груповому раунді на Чемпіонаті світу-2006, де отримали першу перемогу на подібного роду турнірах, розгромивши азійців 4:0. До слова, в складі аравійців є 8 підопічних Сергія Реброва, який очолює «Аль-Ахлі».

До слова, перед матчем Андрій Шевченко зауважив, що Сергій Ребров розповідав йому про гру аравійців, тож він має достатньо інформації про цю команду.

Перший тайм

Вже на старті поєдинку українці заробили кутовий, який, щоправда нічим не закінчився, втім було помітно, що наші футболісти намагаються забрати м’яч під контроль.

На 7 хвилині український бразилець Марлос намагався пробити з меж штрафної, проте його удар заблокували гравці у зеленій формі. Зінченко отримав пас на хід і міг відкривати рахунок, але знову ж таки удар нашого гравця був заблокований. Зазначимо, що у стартові хвилини наша команда грала першим номером, контролюючи хід гри, втім забити так і не вдавалося. На 17 хвилині з гострого удару завдавав Коноплянка – невдало.

Відзначимо, що до 25 хвилини гра дещо заспокоїлася та перенеслася до центру поля. Крайній захисник Матвієнко проривався до штрафного майданчика, прострілюючи вздовж воріт, проте передачу заблокували захисники.

На 31 хвилині Зінченко намагався «зловити» м’яч на ногу та пробити через себе – удар Олександра одра ж заблокував захисник аравійців. А вже через хвилину Артем Кравець втілив ігрову перевагу у забитий м’яч: Коноплянка навісив, а Кравець головою відправив м’яч у ворота – 1:0.

На 37 хвилині збірна Саудівської Аравії завдала ледь не перший удар по воротах Луніна проте він виявився невдалим, а вже на 38 хвилині аравійці зрівняли рахунок у матчі – аль-Муваллад скористався «пожежею», яка виникла у штрафному українців після кутового, та проштовхнув м’яч у ворота – 1:1.

На 44 хвилині Марлос міг знову виводити Україну вперед, але отримавши пас від Коноплянки, пробив поруч зі стійкою. Відтак, перший тайм завершився з рахунком 1:1.

Другий тайм

В перерві Андрій Шевченок вирішив освіжити центр поля, випустивши на поле Ротаня та Буяльського замість Циганкова та Степаненка. Як і в першій половині зустрічі активніше розпочали українці і вже через 3 хвилини після старту другої половини зустрічі не безпечно пробивав Матвієнко, удар якого парирував голкіпер аравійців.

Обидві команди не поспішали нагнітати обстановку на полі – все-таки було помітно, що це товариський матч і він не має особливої значимості команд.

На 60 хвилині збірна Саудівської Аравії могла виходити вперед, але дебютант Лунін був на висоті, парирувавши удар аль-Давсарі, який виходив з ним «на побачення».

За 25 хвилин до закінчення основного часу тренерський штаб українців продовжив використовувати заміни – на поле вийшли Соболь та Малиновський, замінивши Матвієнка та Зінченка відповідно.

На 67 хвилині воротам українців знову загрожувала небезпека – Хачеріді упустив аль-Сахлаві, проте той пробив надто неточно. За миттєвість Хачеріді поле покинув, а замість нього вийшов Ордець.

У другому таймі команди створювали не надто багато моментів – на 76 хвилині можливість отримав Коноплянка, втім Євген не зміг пробити точно, адже м’яч зрізався з ноги.

На 84 хвилині Марлос ледь не вперше у другому таймі прорвався до воріт аравійців та пробив - голкіпер не зміг зафіксувати м’яч, але ніхто з українців добити у ворота його не зміг. Через 2 хвилини Артем Бєсєдін, який кількома хвилинами раніше вийшов на поле, пробивав головою після подачі з кутового – вище воріт.

Українці будь-якою ціною намагалися вирвати перемогу – за декілька секунд Бєсєдін та Бульський двічі пробивали з кількох метрів, але гравці у зеленій формі буквально своїми тілами перекривали власні ворота.

Збірна України зіграла внічию у товариському матчі з Саудівською Аравією. Наступний матч українці проведуть 27 березня проти збірної Японії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus