USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Lutsk Food Fest: день другий. Як це було

15 Травня 2016 21:47
Другий день третього гастрономічного фестивалю Lutsk Food Fest потішив відвідувачів набагато кращою погодою, аніж першого, дощового дня. Тож сьогодні, 15 травня, сотні лучан прийшли в замок Любарта, аби скуштувати смачних страв, побачитися з друзями і побавитися з дітлахами.

Якщо вчора багатьох потенційних відвідувачів налякав дощ, то сьогодні до багатьох яток були довжелезні черги – усі хотіли скуштувати смачної їжі. Власне, кожен шукав собі щось до смаку.

Любителі класики смакували шашликами з салатом та гамбургерами, або ж їли плов чи солянку.
Дехто прийшов сюди спеціально, щоб спробувати екзотичну їжу – жаб’ячі лапки на шпажках чи фаршировані равлики.
Комусь більше смакували десерти: таке розмаїття солодощів у одному місці не завжди знайдеш.
Особливою популярністю користувалася зона «MadeinUkraine». Чимало відвідувачів сьогодні принесуть додому не лише згадку про фестиваль, а й сири з козячого молока домашнього виробництва, фруктові фруроли чи в’ялені українські помідори в духмяній олії з базиліком, орегано чи іншими спеціями. Був тут і запашний домашній хліб на заквасці.
Для тих, хто прийшов відпочити з дітьми – чимала дитяча зона, де діти малювали, ліпили, клеїли, грали в активні та настільні ігри, танцювали, стрибали на батутах.
Окрім того, біля головної сцени відбувалися різноманітні конкурси: наприклад, відвідувачі змагалися, хто швидше з’їсть визначену кількість сосисок. Переможці отримували призи від офіційних спонсорів дійства.
Згодом, як і обіцяли організатори, на сцену вийшли учасники телепроекту «Майстер шеф». Щоправда, через об’єктивні причини (поки що невідомо, які саме), до Луцька приїхали не всі заявлені учасники. Більше того, очікувана кулінарна битва насправді не відбулася, натомість кулінари готували відвідувачам канапки. Кажуть, всі продукти придбали в місцевому супермаркеті.
Та це лучан не розчарувало, тож вони активно пригощалися канапками від «майстер-шефів», та фотографувалися з ними.
Свій павільйон на фестивалі встановила Громадська організація «Інститут волонтерства і громадської співпраці». Саме тут можна було посмакувати одеськими раками, форшмаком, бичками. Власне, навіть оформлення цього павільйону було тематичне й оригінальне і нагадувало всім про пляжно-морський сезон.
Виручені кошти, розповідають учасники фестивалю, підуть на облаштування майданчика для діток з особливими потребами.

Звісно, як не обійтися бочці меду без ложки дьогтю: ось така культура декого з відвідувачів неприємно вражала.
Більше фото з фестивалю – гортайте нижче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
12345 Показати IP 15 Травня 2016 22:52
Такі акції єднають людей, надають доброту та тепло в сердця
Оксана Показати IP 16 Травня 2016 06:58
Фестиваль чудовий! Дітям було чим зайнятись. Дорослим було чим посмакувати. Але по обіді стало тіснувато, коли прийшло багато людей. Замкова площа і прилеглв вулички були всі забиті автомобілями, людям не було як пройти, а ще як у натовп заїхав сміттєвоз під самий замок - це взагалі! Напевне все-таки краще робити пішохідну зону.
k Показати IP 16 Травня 2016 07:00
що може бути краще за ковбасу на цвинтарі? безсовісні нащадки. невже не можна це робити перед замком?
Санчез Показати IP 16 Травня 2016 08:47
А чому не пишете, що як завжди все через с.аку?Людей повно, столів дуже мало, але організаторам і продавцям аби бабло зібрати, а люди і стоячи пожують...На фото не показані десятиметрові черги...до кожної палатки, особливо дмитрука і забіякі
Бабушка Показати IP 16 Травня 2016 09:06
Треба гроші мати щоб на таке завести внуків. Викачка грошей як завжди підприємцями. Знайома сходила з дітьми і 230 грн. як і не було
Ольга Показати IP 16 Травня 2016 09:13
Це було жахливо, здерли по 15 грн, просмерділися димом, людей дуже багато , Луцький замок не розрахований на таку кількість.. місця, щоб присісти не було, постояти також не було де, ....черги довжелезні, Так і нічого не скуштували.....Організатори , проводьте такі заходи десь в іншому місці і думайте про людей, а не про свої кишені
Олена Показати IP 16 Травня 2016 10:43
це був жах, більше на це не поведусь. народу куча, сісти немає де, бо столів по три було від кожного закладу (ми сідили на руїнах якихось). сосіски сирі, вони просто не встигали їх жарити. їси, вітер віє, все волосся в тарілку картонну, яка розвалюється, біля тебе за 10 см люди ходять)))))) і заглядають шо ти їси))))))))
ас Показати IP 16 Травня 2016 11:55
Ая-яй!людей багато,все дорого,все погано-думали будете там одні-сидіть вдома!
ВОВК Показати IP 16 Травня 2016 12:18
в країні вшановували жертв репресій а голодні полішуки не можуть наженртися місця їм мало ковбаси напхатися. Хамло.неотесане
Луцьк Показати IP 16 Травня 2016 12:33
Чудове свято ! Дякуємо ! Луцьк - найкращій !
Лучанка Показати IP 16 Травня 2016 13:07
Надіюсь організатори читають коментарі, бо треба до людей прислухатись. Дійсно організація була не нарівні. І я теж рахую, що на таку кількість відвідувачів фесту (а якби погода була ще краща, то точно у 2 рази ще більше було б) місця у середині замку малувато (фактично вся середина на реконструкції). Черги були дійсно величезні, стояти зовсім не хотілось, а ті хто був з дітками - то взагалі - мами з візочками ледь ними управляли на тій бруківці. Там де була дитяча зона - розсипана солома і діти там нею кидались і валялись прям на ній, а якби в очі кому насипалось. Сосиски, шашлики жарили скрізь - і вибачте стояв такий штин того всього. А яка шкода від того запаху і диму самому замку. Це ж історична пам'ятка, хіба може вона асоціюватись із сосисками та пивом, я рахую, що тут мають проводитись більш кільтурні заходи - можливо історичні сцени, конкурси, можна здавати під виступи разноманітних колективів, співаків, але ніяк не фуд фест. Столиків і місць для відвідувачів такої кількості теж мало, люди прям в руках тримали ту їжу, і похапцем їли - щоб побистріш, а щоб отримати задоволення та посмакувати навіть не було й мови. Простіше просто було піти у кафе і спокійно поїсти. Такі заходи краще провести було б у парку, де місця більше. Якось розмітити місця для учасників - і щоб столики побільше поставити.Колись була на святі Сиру і вина у Львові - то там місця в чотири рази менше, а відвідувачів - не менше, і ніякого натовпу тобі, і сцена доречі стояла велика для конкурсів та виступів, і місця для шашликів в окремій стороні розташовані були. Шановні організатори - надіюсь наступного разу все буде набагато цивілізованіше. Луцьк повинен дійсно відповідати статусу європейського міста і організація культурно - масових заходів повинна бути на рівні. Я думаю, що європейці були б в шоці від того, що відбувалось у нас. Прагнемо до кращого!
Наталі Показати IP 16 Травня 2016 18:07
Підтримую Лучанку. І ще одне - не хотілося б більше бачити п'яних "мастер-шефів". Лучани - чудові, веселі, гарні люди, і не заслуговують на таке низькопробне дійство з дешевими понтами!
Анонім Показати IP 16 Травня 2016 21:48
Цікаво хто організатор?
Почитав Показати IP 17 Травня 2016 14:23
Почитав дописи і жахнувся. Ці люди ще хочуть жити як в європейці? Особливо сподобалося про солому і дитячі очі. Фестивалю респект. Хоча дійсно тіснувато.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus