USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фермер з Волині виграв 30 овець у шоу «Громада на мільйон»

11 Березня 2018 16:07
Фермер з села Княгининок Олександр Джус виграв у проекті «Громада на мільйон» 30 овець породи «мериноландшаф», які йому подарував власник найбільшої вівчарської ферми у Східній Європі, один з ведучих шоу Дмитро Огньов.

Про це стало відомо 11 березня у фінальному випуску шоу «Громада на мільйон», який вийшов в ефір на каналі «1+1», передає Волинь24.

Як відомо, у програмі брала участь Княгининівська громада, яка, втім, вибула з проекту на його третьому тижні. Втім Олександр Джус зумів вибороти можливість стажуватися на фермі Дмитра Огньова.

Змагання за 30 породистих овець – окремий елемент шоу, у якому брали участь усі п’ять громад.

АБИ ВІВЦЯМ БУЛО ДОБРЕ

В одній з перших програм Дмитро Огньов оголосив умови змагання за овець: громади мусять знайти у себе фермера, який протягом семи днів збудує кошару для цих овець.

Кошара мусила відповідати строгим умовам утримання: мати велику площу, необхідно було провести чисту воду, забезпечити вентиляцією, вівці повинні отримувати природнє сонячне проміння й у кошарі не повинно бути протягів.

Дмитро Огньов особисто перевірив, як кожна з громад виконала завдання.


У Склала-Подільській громаді (Тернопільська область) за виконання завдання взявся фермер, який має 400 гектарів землі і уже розводить овець.

У Печеніжинській громаді (Івано-Франківська область) – фермер, який тільки планує розводити овець, випасаючи їх на полонині.

Новопсковська громада (Луганська область) доручила це завдання фермеру, який переїхав у село з міста Луганська після початку війни і став займатися сільським господарством.

У Бузькій громаді (Миколаївська область) фермером взявся бути сам голова громади, який до цього фермерством не займався.

БАБУСИНА ЗЕМЛЯ, ВНУКОВА МРІЯ

Олександр Джус – фермер-початківець з Княгининка. Показуючи Огньову свою ферму, розповів: має свій бізнес, торгуючи на ринку, втім не вірить у нього, а хоче займатися розведенням овець. Для того почав будувати кошару на землі, яка дісталася йому у спадок від бабусі.

«Сам тут працюю, студент тільки допомагає. Довго думав, що змінити у житті, як знайти справу, яка сподобається. І дійшов до того, що це має бути ферма», – розповів він Огньову.

«Дуже сподобалася ідея і конструкція будівлі», – поділився враженням Дмитро Огньов, утім інтригу зберіг до фіналу, не оголосивши переможця.

З ЯГНЯТКОМ У РУКАХ

«Якщо я отримаю вівці від Дмитра Огньова – наша сільська громада стане багатшою. З часом, думаю, зареєструю свій бізнес, буде дохід в сільську раду – і ми всі від цього виграємо», – поділився планами Олександр Джус.

На фінальному бізнес-балі шоу «Громада на мільйон», на який у Київ з’їхалися представники усіх громад, оголосили переможця.

Для того навіть винесли ягня породи «мериноландшаф». «Це ягня приїхало до Києва, щоб побачити свого нового власника», – пояснив Дмитро Огньов.

Коли ведучий оголосив ім’я перможця – фермера з Княгининка, Олександр Джус зізнався: «Від щастя відняло ліву руку – бо я на це не розраховував».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 11 Березня 2018 16:22
Шашлички з баранини - вищий клас! І дубляночку гарну можна пошити!
Бюрократік Показати IP 11 Березня 2018 18:25
Ось, з почином Вас. Але не переймається так, зараз Ви відчуєте усе. До Вас спершу прийде держбудконтроль ( як це ви збудували кошару за тиждень) ,потім інші контролери....і згадають про незареєстрований бізнес і помічників... Порада- зверніться до місцевого центру зайнятості, повчіться, а тоді господарюють
УКРАЇНЦІ до Бюрократік Показати IP 16 Березня 2018 15:05
СПОЧАТКУ ТРЕБА ЗНАТИ ВСІ ПОДРОБИЦІ (ЗАКОНИ), А ТОДІ КОМЕНТУВАТИ ... ВСЕ ПО ЗАКОНУ ЗРОБЛЕНО ....
УКРАЇНЦІ до Бюрократік Показати IP 16 Березня 2018 15:07
ПІДТРИМКА - ЦЕ У НАС В КРОВІ, В УКРАЇНЦІВ!
Зіряк Шкорян Показати IP 11 Березня 2018 18:37
А холодильник "Розенльоф", фінський, хороший в придачу?
Місцева Показати IP 11 Березня 2018 19:43
Молодець! Головне, щоб ті овечки йому таки віддали.
Я Показати IP 13 Березня 2018 00:32
Дивно як то гуцули не взяли диний приз, бо вівчарство то їхня стихія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus